Ти тут

Підготовка до сповіді - один з найважливіших етапів духовного вдосконалення

На жаль, ніхто з нас не досконалий. Але бувають моменти, коли нам просто необхідно звернутися до Бога - з проханням або за розрадою. А щоб наші слова були почуті, нам потрібно пройти таїнство сповіді, очиститися від поганих помислів і гріхів. Однак не все так просто. До сповіді потрібно готуватися ретельно і серйозно.

етапи підготовки



підготовка до сповідіПідготовка до сповіді складається з декількох етапів. По-перше, потрібно усвідомити, що саме слід говорити. Ми звикли вважати себе людьми добрими, хорошими, позитивними. Рідко хто наважиться навіть самому собі зізнатися в не дуже підходящих справах і думках, а вже винести їх на чийсь суд, зробити предметом обговорення… Нам здається, що так, як робимо ми, надходить більшість людей, і ніхто ні в кого не тикає пальцями. Підготовка до сповіді допомагає усвідомити неправомірність такої думки. Те, що хтось чинить так само, як і ми, не знімає з наших вчинків друку гріховності. Зрозуміти це і щиро покаятися, захотіти позбутися гріхів - ось що має на увазі священне таїнство.

Наступний етап - постаратися впоратися зі своїм збентеженням. Воно особливо сильно, коли подібна розмова з Господом належить вперше. Підготовка до сповіді включає в себе настрій на те, що священик, який буде нас слухати, не просто людина, а свого роду сполучна ланка між нами і Богом. Він призначений Вищою Силою здійснити над нами Таїнство Покаяння. Тому бентежитися його або намагатися приховати щось - все одно, що ховатися від всевидющого ока Всевишнього. Таким чином, підготовка до сповіді - це вельми і вельми серйозна духовна робота людини над самим собою. Вона дасть нам можливість прийти до вирішення назавжди розпрощатися з одними гріхами і настійно боротися з іншими нашими богопротивними звичками.



Які правила сповіді слід знати заздалегідь

підготовка до сповіді гріхиЙдучи до церкви, ми налаштовуємося на те, що наша сповідь, наш Вчинок буде Богові милий і прийнятий Їм. Це відбудеться в тому випадку, якщо слова наші будуть йти від серця, з максимальною щирістю, без прикрас і старання обілити, виправдати себе, зі смиренням і страхом перед Господом. Які ж основні сповідальні правила?

  • Підготовка до сповіді гріхи вимагає усвідомити і розповісти свої, а не чиїсь. адже просити вибачення ми будемо за себе, а не за сусіда;
  • Не слід на сповіді довго розповідати про що-небудь. Потрібно ясно і конкретно викласти, що ми зробили в своєму житті «не так», де оступилися або помилилися, кому заподіяли біль і зло;
  • Сповідь в церкві не передбачає знову і знову згадувати ті проступки, в яких ми вже покаялися і за які отримали прощення. Повтор можливий і навіть необхідний тільки в тому випадку, якщо ми знову робимо свій гріх;
  • Але і приховувати нічого не можна. Інакше може здатися, що ми не усвідомлюємо всю серйозність того, що відбувається, ставимося до процесу поверхнево, а, за великим рахунком, і самого Бога всерйоз не сприймаємо, граємо з Ним в хованки. Подібне ставлення, звичайно, неприпустимо. Цим ми тільки збільшують вантаж своїх гріхів, робимо їх непод`ёмнимі-сповідь у церкві
  • Головна мета сповіді не тільки отримати прощення, щоб над нами священик прочитав відповідну молитву. Мета - у відмові від колишньої кривду життя і реалізації прагнення почати життя нову, як Боже дитя. Якщо цього в нас немає, то сповідь перетвориться в простий переказ життєвих історій, без просвітлення і очищення. І сенсу в цьому не буде ніякого;
  • Готуючись до сповіді, слід постити і вести скромний спосіб життя, читати Біблію і духовну літературу. Батюшка, до якого ви звернетеся, дасть відповідні вказівки і настанови.

Сповідь - захід відповідальне, воно накладає на людину цілий ряд обов`язків. Дотримати їх - завдання тих, хто хоче знайти в Бога надійну опору і провідну силу на всю земну життя.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!