Ти тут

Список гріхів для сповіді: покаятися у всьому

Відео: Повсякденні гріхи

Примирення з Богом - важлива частина практичної віри в православ`ї. Тут, на відміну від католицтва, людина про своїх гріхах розмовляє з батюшкою лицем до лиця. Важливо пам`ятати про те, що ви сповідуєте гріхи не цього конкретного священика, але самому Христу. Цар небес варто невидимо поруч з хрестом і Біблією, коли ви говорите про свої помилки. Чи потрібен список гріхів для сповіді і як його скласти?

початківцю

список гріхів для сповіді

Відео: гріх і покаяння

Якщо ви збираєтеся в перший раз на покаяння, вам необов`язково писати довгий список своїх гріхів. Часто досить виявляється просто розповісти про те, що турбує совість. Навіть якщо ви не знаєте точного церковного назви гріха, не бійтеся розповісти своїми словами про те, що здається неправильним. Ваше моральне почуття, швидше за все, не підводить. Якщо ви занадто критичні до себе, батюшка допоможе вам розібратися в тому, що саме було зроблено неправильно. Для першої сповіді краще вибрати момент, коли бажаючих покаятися не дуже багато.



різні підходи

Список гріхів для сповіді найкраще підготувати до другого разу. В перший раз ви говорите про самого хворого - і отримуєте прощення. А ось потім можете почитати допомоги по підготовці до сповіді, які продаються майже в кожній церковній лавці. Не можна сказати, що якась конкретна допомога однозначно кращий за інший. Але після набуття досвіду у людей складаються переваги. Деякі готуються з коментарів до заповідей, деякі вважають за краще найдокладніший список «Школи покаяння» (продається на DVD), а третім допомагають книги. Найкраще спробувати різні методи.

Духівника знайти складно

Відео: Як правильно підготуватися до сповіді?



підготовка до сповіді список гріхів

Чому так важлива підготовка до сповіді? Список гріхів дозволяє не забути про важливе. Крім листа гріхів, бажано зробити короткі коментарі, щоб розставити акценти і виділити гріхи, які вас турбують найбільше. Деякі священики, в силу зайнятості, вимагають, щоб називалося тільки ім`я гріха, але краще, якщо батюшка знає обставини (коротко). Зазвичай така увага людина отримує від свого духовного батька, але саме через глибину спілкування і підвищених вимог до такого рівня взаємодії духівника знайти важко. Список гріхів для сповіді потрібно зачитувати повністю, варіюючи подробиця розповіді в залежності від вимог вашої совісті.

Найважчі гріхи

Які основні людські гріхи? Список знати потрібно, хоча деякі гріхи вголос краще не обговорювати. Найстрашніше гординя, завжди призводить до падіння. Починається ж все зазвичай з обжерливості (сюди ж відносяться алкоголізм і куріння). Задовольнив бажання свого черева людини може охоплювати спрага блуду. Інші ж страждають від сріблолюбства. Поруч зі сріблолюбством ходить гнів як невміння контролювати себе, що приводить до біди. Навіть успішних людей, що живуть без Бога, нерідко мучить заздрість. Всі ці гріхи болять в першу чергу самому грішникові, руйнують його душу вщент, тому і називаються смертними.

людські гріхи список

Список гріхів для сповіді деякі священики після таїнства рвуть на частини. Це дозволяє людині психологічно звільнитися від гріха і прагнути до ідеалу християнської моральності, отримавши нові сили.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!