Ти тут

Як готуватися до сповіді і причастя в сучасному світі

Відео: З чого починається сповідь

Центральним таїнством православ`я є причащання. Заради нього відбувається Божественна Літургія - головна служба дня. Православні впевнені, що участь в цьому таїнстві - необхідна умова духовного життя. Звідки така впевненість? І чому стільки уваги приділяється саме причастя, коли існує ще шість таїнств? Як правильно слід приступати до таїнств, як готуватися до сповіді і причастя?як готуватися до сповіді і причастя

Що це таке?

Причастя - це спілкування з Христом безпосередньо. У таїнстві хліб і вино пресуществляются в Тіло і Кров Господню, які людина приймає, тобто з`їдає, проковтує. У цьому, власне, і полягає таїнство, але до нього необхідно ретельно підготуватися.

Чи готовий людина зустрітися з Богом в будь-який момент свого життя? Як Господь оцінить його гріхи, бажання смачно поїсти або злість по відношенню до ближніх? Аналізуючи своє життя і душу, будь-хто, хто має страх Божий, розуміє, що до цієї зустрічі потрібно підготуватися, очиститися.

Як готуватися до сповіді і причастя, що треба робити?



Перш за все, слід відволіктися від світу і його задоволень, зосередитися на духовних питаннях. Для цього бажаючі причаститися тримають пост кілька днів, намагаються не дивитися телевізор або хоча б відключити розважальні канали. При цьому сенс не в тому, щоб сидіти в повній тиші або зателефонувати всім абонентам телефонної книги замість перегляду сумнівних передач.готуємося до сповіді і причастя Треба зосередитися на своєму духовному стані, на своїй душі, гріхах. Зараз виходить чимало книг «Готуємося до сповіді і причастя», для початку можна придбати будь-яку з них. Там, швидше за все, будуть перераховані 10 заповідей Божих і дано пояснення, що мається на увазі. Цілком можливо, людина дізнається багато нового про себе і свої вчинки, просто прочитавши цю брошурку.



Сповідь - окреме таїнство. Як правильно готуватися до сповіді, теж необхідно знати. Перш за все, треба запитати свою совість: чи немає чогось, що обтяжує. Може бути, нетерплячість до дітей або грубість до своєї мами? Може бути, брехня чи неправдиво придбання? Після вивчення заповідей Божих з`ясується, що не про всі гріхи людина знає. Перед тим як підготуватися до сповіді і причастя, варто помиритися з усіма, кого ви образили. Якщо навіть ображений не згоден піти на примирення, треба докласти всіх зусиль, щоб досягти взаємної світу.як правильно готуватися до сповіді

У сучасному світі навіть деякі смертні гріхи не зважають поганими справами. Наприклад, чаклунство або аборт (вбивство дитини в утробі) були перешкодами для причастя раніше. При наявності таких гріхів краще сповідувати їх окремо, а тільки потім починати підготовку до таїнства.

Як готуватися до сповіді і причастя в перший раз?

Церква не вимагає від початківців, тобто від людей, які щойно прийшли в храм, суворого посту або багатогодинних молитов. Але посильний пост на себе накласти необхідно. Може бути, спочатку відмовитися тільки від м`яса?

Відео: Протоієрей Андрій Ткачов. Про підготовку до сповіді

Перед тим як готуватися до сповіді і причастя, необхідно усвідомити для себе суть цих таїнств. Якщо до них приступають без віри, це може виявитися блюзнірством. Якщо віра слабка, можна порадитися зі священиком. Перед причастям треба прийти на вечірнє богослужіння, в сам день - на ранкову службу - Літургію. Причастя відбувається в кінці цієї служби.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!