Ти тут

Як правильно сповідатися і причаститися?

Відео: Як підготуватися до сповіді та Причастя

У Православ`ї існує сім таїнств, і жодне з них не зайве. Це хрещення, миропомазання, сповідь, причастя, елеосвящение (назване також соборуванням), вінчання подружжя і помазання на царство. Християнин протягом свого життя зустрічається з шістьма таїнствами, користується ними для порятунку і духовного оздоровлення (помазання на царство - теж таїнство, але використовується тільки при коронації). Більшість з цих таїнств використовуються лише кілька разів у житті, а то і зовсім одноразово. Як правильно сповідатися і причаститисяХрещення і миропомазання, при яких людина отримує благодать дару Духа Святого, - таїнства для одноразового застосування, вінчатися сьогодні допустимо два, а то і три рази, але все ж не кожен місяць, соборування зазвичай використовується при підготовці до смерті, іноді під час особливого покаяння (постом). Тому двома основними християнськими таїнствами, до яких можна вдатися практично в будь-який час, є сповідь і причастя. В пост, особливо в Великий Піст, до причастя підходить дуже багато людей, в звичайний час потік бажаючих кілька слабшає.

Відео: Як часто потрібно сповідатися і причащатися?

Не всі знають, як правильно сповідатися і причаститися, коли приходити до церкви і що там робити.

Причастя - головне таїнство християнства. Воно заповідано Христом в день Таємної вечері. Після Його смерті і вознесіння учні щодня здійснювали його і причащалися. перед сповіддю і причастямЩо таке таїнство? Це вплив на певний об`єкт Духа Святого, при якому він просвічується, наповнюється новою благодаттю. Таїнством воно називається тому, що все, що відбувається залишається в таємниці від незацікавлених оточуючих, зовні нічого не міняється.



Причастя - це смакування Святих Христових Таїн, тобто Тіла і Крові Христових. на таємної вечері Господь перед учнями перетворив хліб і вино в Своє Тіло і Кров. Причащаючись, людина з`єднується з Христом, отримує сили для подальшої праведного життя, для боротьби зі своїми гріхами. Але найголовніше, треба знати, як правильно сповідатися і причаститися.

Чому це так важливо?



З`єднання природи людської з природою Бога не може бути байдужим для людини. Душу треба підготувати до такої зустрічі, совість необхідно очистити.сповідь і причастя в пост

перед сповіддю і причастям прийнято кілька днів (мінімум 3) дотримуватися посту, навіть якщо в цей період загального церковного посту немає. існує також молитовне правило, яке прийнято читати перед цими важливими подіями. Як правильно сповідатися і причаститися, докладно висвітлено в великій кількості християнської літератури. Найголовніше в цій підготовці - щире покаяння в своїх гріхах. Причому самим хорошим варіантом буде не тільки покаяння, але і виправлення, доброякісна спроба відмовитися від гріхів.

Відео: Протоієрей Андрій Ткачов. Про підготовку до сповіді

Поняття гріха абсолютно чуже сучасній людині. Як зрозуміти, що гріх, а що ні? Найкращий спосіб для цього - читання Євангелія і святоотецької літератури. Але не кожному це доступно, тому в храмі можна купити невеликі брошури з докладними поясненнями, що і чому є гріхом. Там же можна зазвичай дізнатися, як правильно сповідатися і причаститися.

Духовне життя немислима без прийняття Святих Таїн, приступати до таїнства треба не рідше, ніж раз на місяць, але при цьому необхідно зберігати в серці благоговіння.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!