Ти тут

Сповідь: як проходить, як підготуватися, що говорити батюшці

Покаяння або сповідь - це є таїнство, при якому людина, що сповідує свої гріхи священикові, через його прощення дозволяється від гріхів Самим Господом. Питанням про те, як правильно сповідатися, що говорити батюшці, задаються багато людей, що залучаються до церковного життя. Попередня сповідь готує душу того, хто кається до Великої Трапезі - Таїнства Причастя.

~ Images ispoved-kak-prohodit-kak-podgotovitsja-chto_1.jpg

суть сповіді

Таїнство Покаяння святі отці називають другим хрещенням. У першому випадку при Хрещенні людина отримує очищення від первородного гріха прабатьків Адама і Єви, а в другому кається омивається від своїх гріхів, скоєних вже після хрещення. Однак від немочі свого людського єства люди продовжують грішити, і ці гріхи відділяють їх від Бога, встаючи між ними перешкодою. Своїми силами подолати цей бар`єр вони не в силах. Але Таїнство Покаяння допомагає врятуватися і придбати те надбане при Хрещенні єднання з Богом.

Відео: ПРО ЩО ГОВОРИТИ СПОВІДІ І ЯК ГОТУВАТИМЕТЬСЯ до причастя.

В Євангелії про покаяння сказано, що воно є необхідною умовою для спасіння душі. Людина протягом усього життя безперервно повинен боротися зі своїми гріхами. І, незважаючи на всякі поразки і падіння, він не повинен сумувати, впадати у відчай і нарікати, а весь час каятися і продовжувати нести свій життєвий хрест, який поклав на нього Господь Ісус Христос.

як правильно сповідатися що говорити батюшці

Усвідомлення своїх гріхів

У цьому питанні головне - засвоїти, що в Таїнстві Сповіді кається людині прощаються всі його гріхи, і душа звільняється від гріховних пут. У десяти заповідях, отриманих Мойсеєм від Бога, і в дев`яти Заповідях Блаженства, отриманих від Господа Ісуса Христа, укладений весь моральний і духовний закон життя.

Тому перед тим як сповідатися, необхідно звернутися до своєї совісті і згадати всі свої гріхи з самого дитинства, щоб підготувати справжню сповідь. Як проходить вона, не кожен знає, і навіть відкидає, але істинно православний християнин, перемагаючи свою гординю і помилковий сором, починає духовно розпинати себе, чесно і щиро зізнаватися в своєму духовному недосконалість. І тут важливо зрозуміти, що неісповеданние гріхи будуть людині визначені в вічне засудження, а покаяння - означатиме перемогу над самим собою.

Що таке справжня сповідь. Як проходить це таїнство



Перед тим як сповідатися перед священиком, необхідно серйозно підготуватися і усвідомити всю необхідність очищення душі від гріхів. Для цього треба примиритися з усіма кривдниками і з тими, кого образили, утриматися від пересудів і засуджень, всяких непотрібних думок, проглядання численних розважальних програм і читання легковагій літератури. Краще вільний час присвятити читанню Святого Письма та іншої духовної літератури. Бажано сповідатися трохи заздалегідь на вечірньому богослужінні, щоб під час ранкової Літургії вже не відволікатися від служби і присвятити час молитовної підготовки до святого Причастя. Але вже, в крайньому випадку, можна сповідатися вранці (в основному все так і роблять).

У перший раз не кожен знає, як правильно сповідатися, що говорити батюшки і т. Д. У цьому випадку потрібно про це попередити батюшку, і він все направить в потрібне русло. Сповідь в першу чергу передбачає вміння побачити і усвідомити свої гріхи, в момент висловлювання їх священикові не варто виправдовувати себе і перекладати провину на іншого.

Діти до 7 років і все новохрещені в цей день причащаються без сповіді, не можна цього робити тільки жінкам, які перебувають в очищенні (коли у них місячні або після пологів до 40-го дня). Текст сповіді можна написати на листочку, щоб не збитися потім і все згадати.

Бог простить

порядок сповіді



У церкві на сповідь зазвичай збирається багато народу, і перед тим як підходити до батюшки, треба повернутися до людей обличчям і сказати вголос: «Вибачте мене, грішну», і вони дадуть відповідь: «Бог простить, і ми прощаємо». І ось вже тоді необхідно йти до сповідникові. Підійшовши до аналою (високій підставці під книгу), перехрестивши себе і поклонившись в пояс, що не цілуючи хрест і Євангеліє, схиливши голову, можна приступати до сповіді.

Відео: Як підготуватися до причастя? Як правильно причащатися в Церкві?

Раніше висповідані гріхи повторювати не треба, бо, як вчить Церква, вони вже попрощалися, але якщо вони знову повторювалися, то про них знову треба каятися. Після закінчення своєї сповіді необхідно вислухати слова священика і дозвільну молитву. Коли він закінчить - двічі перехреститися, вклонитися в пояс, поцілувати Хрест і Євангеліє і потім, знову перехрестившись і вклонившись, прийняти благословення свого батюшки і піти на своє місце.

текст сповіді

Про що треба каятися

Підводячи до кінця тему «Сповідь. Як проходить це таїнство », необхідно ознайомитися з найпоширенішими гріхами в нашому сучасному світі.

Гріхи проти Бога - гордість, маловерие або невіра, зречення від Бога і Церкви, недбале виконання хреста, неношені натільного хрестика, порушення заповідей Божих, згадка імені Господа всує, недбале виконання молитовних правил, невідвідування церкви, молитва без старанності, розмови і ходіння в храмі під час служби, віра в забобони, звернення до екстрасенсів і ворожок, думки про самогубство і т. д.

Гріхи проти ближнього - засмучення батьків, грабіж і здирство, скупість в милостині, жорстокосердість, наклеп, хабарництво, образи, шпильки і злі жарти, роздратування, гнів, пересуди, плітки, користолюбство, скандали, істерики, образи, зрада, зрада і т. д.

Гріхи проти самого себе - марнославство, зарозумілість, занепокоєння, заздрість, мстивість, прагнення до земної слави і почестей, пристрасть до грошей, обжерливість, куріння, пияцтво, азартні ігри, рукоблудие, блуд, зайва увага до своєї плоті, смуток, туга, печаль і т.д.

Бог простить будь-який гріх, для нього немає нічого неможливого, людині треба тільки по-справжньому усвідомити свою гріховні справи і щиро в них розкаятися.

суть сповіді

Дієприкметник

Сповідувати зазвичай для того, щоб причаститися, а для цього треба кілька днів поговеть, що має на увазі молитву і піст, відвідування вечірнього Богослужіння і прочитання вдома, крім молитов вечірніх і ранкових, канони: Богородице, Ангелу Хранителю, Покаянний, до Причастя, і по можливості , а точніше, за бажанням - Акафіст до Ісуса Сладчайшему. Після півночі вже не їдять і не п`ють, приступають до таїнства натщесерце. Після прийняття Таїнства Причастя треба прочитати молитви після Святого Причастя.

Не варто боятися йти на сповідь. Як проходить вона? Про це точну інформацію можна почитати в спеціальних брошурах, які продаються в кожній церкві, в них все дуже докладно описується. А потім головне - налаштуватися на це вірне і рятівне справу, адже про смерть православному християнинові треба думати завжди, щоб вона не застала його зненацька - без молитов покаяння і причастя.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!