Ти тут

Як сповідатися: що говорити, як підготуватися до таїнства?

На щастя, епоха, коли вірити в Бога було заборонено, в нашій країні закінчилася. Тепер в навчальних закладах не вчать атеїзму. Але, на жаль, і тому, як повинні поводитися віруючі люди, які не навчають теж. Один зі складних для багатьох християн питань - сповідь. Якщо ви знаєте про сповідь тільки те, що почерпнули з фільмів (причому, швидше за все, західних), то цей матеріал, присвячений тому, як сповідатися, що говорити і як готуватися до таїнства, буде корисним. Звичайно, більш детальну інформацію можна отримати в церкви. Але і туди краще вирушати, знаючи хоча б щось.

Підготовчий етап

Багато людей, які вірять в Бога, але мало що знають про церковних правилах, задаються питаннями про те, як сповідатися, що говорити священикові, коли можна приходити на сповідь і як до неї підготуватися. Насправді це не так вже й складно. Головне, усвідомити для себе основні правила. Якщо щось незрозуміло - краще задати питання батюшки.

як сповідатися що говорити

Отже, почати варто з усвідомлення суті сповіді. Це - покаяння в гріхах. Отже, не треба йти на сповідь «для галочки». Якщо ви розумієте, що і надалі будете здійснювати гріх, в якому тільки що нібито розкаялися - годі було навіть починати підготовку до таїнства.

Відео: Як правильно сповідатися в перший раз? Що говорити? Як підготуватися до сповіді?

Перший етап - розуміння того, що ви робили неправильно. Ніхто з нас не ідеальний. І, по суті, кожен повинен у всіх гріхах. Необхідно зрозуміти, в чому ви хочете покаятися. При цьому треба усвідомлювати, що ви просите пробачення у Бога, а не у священика. І допомоги в подоланні гріховних спонукань ви просите в нього ж.



де сповідатися в москві

Відео: Як правильно підготуватися до Таїнства Причастя?

Вирішіть перед тим, як сповідатися, що говорити (і в якій послідовності). Якщо ваші переживання дуже сильні, можете навіть записати на папері свої думки. Це зовсім не соромно! Навпаки, краще, звіряючись зі списком, щиро розповісти батюшці про свої гріхи. Це, до речі, заощадить час і нерви і вам, і священнослужителю і тим, хто хоче сповідатися після вас. Не треба намагатися себе виправдати. Говоріть все так, як було! Не варто довго описувати, що і за яких обставин зробили. Вкрали - так і скажіть, а не пояснюйте, що безхазяйний шифер на ділянці сусіда був вже дуже вам потрібен. Змінювали чоловікові - так і кажіть про це, а не про недоліки своєї «половинки».

Як сповідатися: що говорити, а про що промовчати?



Якщо ви не були на сповіді ніколи, не слід брати участі в загальній сповіді. Вам потрібна індивідуальна бесіда зі священиком. Це можна зробити, наприклад, в будній день.

перед сповіддю потрібно

Замовчувати ні про що не можна. Якщо ви усвідомлюєте, що вчинили гріх - говорите про це. Священик допоможе вам. Якщо він призначає покуту - прийміть це. Це не покарання, а свого роду «ліки», яке допоможе вам спокутувати свій гріх, не повторити його більш!

Перед сповіддю необхідно відкинути всякий сором! Не намагайтеся про щось промовчати. Повірте, священики чули всяке. Здивувати або шокувати ви навряд чи зможете.

Де висповідатися в Москві?

В принципі, це можна зробити в будь-якому храмі, де проводиться служба. Але краще, звичайно, йти на сповідь туди, куди кличе серце. Може бути, ви відразу перейнялися повагою до батюшки? Або вас хрестили в цьому храмі? Дотримуйтесь свого внутрішнього голосу!

Пам`ятайте, якщо ви не впевнені в тому, де і як сповідатися, що говорити і взагалі, чи варто це робити, краще не намагатися просто підійти до батюшки і, сказавши, що ви у всьому грішні, отримати відпущення гріхів. Такий підхід в корені неправильний! Істинно віруючі люди так не роблять!

Терпіння вам і успіхів!

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!