Ти тут

Сповідь і причастя - важливі і обов`язкові церковні таїнства для православного християнина

Відео: Вечірнє правило вечірні молитви

Сповідь і причастя - це дуже важливі Церковні Таїнства, в яких беруть участь православні християни. Без таких Таїнств неможливо з`єднання з Богом. Природа людини пошкоджена гріхом. гріхи наносять рани на душу, і, якщо не каятися у скоєному перед Богом, то неминуче захворює і тіло. Тому сповідь і причастя можна назвати лікарями людської душі і тіла.

Чи всім необхідно каятися?

Істинний православний християнин не мислить себе без покаяння. У кожної людини є величезна кількість гріхів: заздрість, перелюб, зневагу, марнослів`я, користолюбство, зажерливість, грошолюбство, злопам`ятність, осуд і багато інших. Нерозкаяні і приховані гріхи дуже небезпечні. Вони можуть привести до розладу психічного і душевного стану людини. Покаяння щире, з жалем серця необхідно всім людям.

Відео: Відповіді на питання паломників від 13.08.2016 (прот. Володимир Головін, м Болгар)

Що значить справжнє покаяння?



Істинне покаяння полягає в баченні своїх гріхів. Людина повинна усвідомити те, що є грішником. При цьому, необхідно виправляти своє життя і слідувати заповідям Бога. Сповідь нам і дана для того, щоб ми не приховуючи могли розповісти про свої проступки і попросити Божої допомоги для виправлення себе і позбавлення від пристрастей. Ні в якому разі не можна знаходити собі виправдання в скоєному. Також слід знати, що погані помисли - це теж гріхи. Бог бачить нас наскрізь і нічого приховати від Бога не вдасться.

Для багатьох людей перша сповідь - це дуже важкий крок. Але зробити його необхідно. Адже тільки Бог здатний дати сили для боротьби з гріхами. Господь може пробачити нас тільки в тому випадку, якщо ми щиро покаємося. Першою ознакою початківця здоров`я душі є бачення гріхів своїх, незліченних, як морський пісок.



Причастя (причастя)

Причастя - найголовніше Таїнство, при якому православний віруючий приймає Тіло і Кров Спасителя у вигляді хліба і вина. Причастя надає сили людині для життя благодатною. Сповідь і причастя - нероздільні один від одного, хоча сповідатися без причастя можна, а ось, навпаки - немає. Перед причастям сповідь обов`язкове. Якщо той, хто кається щиро, з жалем у серці повідає Богу за гріхи свої, то може сподіватися на милість Господа прощення. Між тим, що каються і Богом є посередник (священик), який видимим чином дає відпущення гріхів. Після сповіді віруючих приймають Святе причастя.

Підготовка до прийняття Святих Христових тайн

Відео: Бесіди з батюшкою. Відповіді на запитання. Ефір від 9 березня 2015 р

Святе причастя вимагає попередньої підготовки: поста (не менше трьох днів), посилених молитов (ранкові та вечірні правила) з увагою і благоговінням, милостині, здійснення добрих справ, виправлення життя своєї, боротьби з гріхами, утримання від розваг, виключення перегляду розпусних і розважальних передач. Напередодні причастя (ввечері), необхідно бути в Церкві на службі. Після півночі заборонено приймати їжу і воду. Ранок перед причастям має починатися з прочитання ранкових молитов і правила до Святого Причастя. Крім того, потрібно прочитати канони до Спасителя, Пресвятої Богородиці і Ангелу Хранителю. До чаші слід підходити з чистими помислами, з чистотою душевною і тілесною.

Щоб правильно підготуватися до участі в Таїнствах, якими є сповідь і причастя, можна придбати спеціальну літературу в Церковній крамниці. Також можна заздалегідь порадитися зі священиком, як краще підготувати себе до покаяння. Дуже важливо знати, що після сповіді і причастя слід вести життя православного християнина, слідувати Божим заповідям, а інакше все буде марно. Можна обдурити себе або священика, але з Богом таке не пройде. Благодать, дана людині Богом, допоможе в житті. Неймовірна легкість і спокій відчуваються в душі після прийняття Таїнств.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!