Ти тут

Як готуватися до сповіді християнину

Відео: Як підготуватися до сповіді та Причастя

Є люди, які думають, що вже вони-то без гріха. А що, я нікого не вбив, нічого не вкрав, які у мене гріхи, на сповіді мені говорити нема про що! Гріх є беззаконня, тобто відступ від закону - Божих заповідей, які дав Господь людям для того, щоб вони могли жити гідно і знайти Царство небесне.

А так як людина слабка і немічна, то, відповідно, він вчиняє багато провин перед Богом. А для того, щоб очистити свою душу і позбутися від гріхів, Бог дав людям можливість спокутування за допомогою таїнства Покаяння, тобто - сповіді.

Кожна людина повинна знати, як готуватися до сповіді. Адже Таїнство Покаяння полягає не в тому, щоб прийти до священика і сказати: «Прости, Господи, грішний» і зі спокійною совістю піти і знову продовжити своє колишнє життя. Сповідь передбачає, що людина щиро зрозумів свої гріхи, розкаявся і хоче виправитися. В цьому і полягає суть Таїнства Покаяння, дарованого людям Господом Ісусом Христом. Цей дар схожий з таїнством Хрещення, адже після сповіді, каяття і очищення душі від гріхів, людина як би заново народжується, чистий і смиренний.



Людина, яка усвідомила, що він є істота грішне і бажаючий очиститися перед Господом, повинен знати, як готуватися до сповіді. По-перше, треба розуміти, які є гріхи, тому що інакше їх не побачити, чи не усвідомити і, відповідно, не покаятися.

Марнославство, гординя, марнослів`я, неприязнь, дратівливість, гнів, наклепи, осудження притаманні практично кожній людині. А крім того, такий смертельний гріх, як дітовбивство (аборт) - на нього страждає кожна друга жінка в наш час, подружні зради, помста, злість, звернення до ворожок, і багато іншого. Всі ці тяжкі гріхи, як чорна друк, яку може змити з душі людини тільки Таїнство Покаяння.

Відео: Як готуватися до сповіді?



Коли до людини прийшло розуміння всієї його грішній суті, і він вирішив стати на шлях виправлення, він замислюється, в першу чергу, як готуватися до сповіді? Один святий отець сказав, що гріхи, це як цеглини, чим більше їх збирається, тим товщі стає стіна, яка відділяє людину від Бога. І вона може стати такою товстою, що людина починає відчувати душевні і тілесні наслідки своїх гріхів. Душевні - це депресії, спроби самогубства, нервозність, дратівливість, напади озлоблення, відчай і зневіру. Тілесні наслідки позначаються в різних хворобах.

Відео: ПРО ЩО ГОВОРИТИ СПОВІДІ І ЯК ГОТУВАТИМЕТЬСЯ до причастя.

Приходячи на сповідь, щиро розкаявся в своїх гріхах, і сльозами обілляв душу перед Господом, людина отримує велику милість від Творця. За допомогою священика при читанні дозвільної молитви Господь всесильної Своєю правицею розбиває цю стіну гріха і руйнує перешкоду між собою і людиною. Що говорити на сповіді, щоб щире каяття привело до такого бажаного результату і очистило душу і серце? Перш за все, необхідно почитати приклади гріхів, щоб до свідомості прийшло, скільки їх є у людини, щоб він їх, в першу чергу, побачив, і злякався своєї подальшої долі.

Якщо людина вирішила щиро покаятися, але не знає, як готуватися до сповіді, для цього в церковних крамницях існують книжечки, звані «Сповідь і Святе Причастя», в яких детально описується, що потрібно робити. Звичайно, в першу чергу, треба вдумливо розібратися в своєму житті, в своїх вчинках. Ретельно згадати і проаналізувати всі свої дії по відношенню до інших людей, покаятися, і щиро захотіти змінити своє життя, як би почати її з нового аркуша. Яке велике милосердя надає людям Господь, даруючи цю милість - можливість виправлення! Для того, щоб на сповіді нічого не забути і не пропустити якихось гріхів, найкраще, готуючись до покаяння, записати на листочок все, що згадається. Відкрити всі свої гріхи, накопичені протягом життя, священикові, як би не було соромно. Щиро покаятися і отримати прощення від Господа - в цьому є сенс сповіді.

Відео: Про підготовку до Причастя (піст, молитва, сповідь) (прот. Володимир Головін, м Болгар)

Якщо людина замислюється: що говорити на сповіді - нехай перевірить своє життя, свої вчинки по десяти заповідей Божих, багато почерпне він інформації для себе, порівнюючи, як треба жити, і як він живе насправді. Св.Іоана Кронштадский говорив, що визнаючи гріхи, сповідаючись в них, людина картає їх, вражає для того, щоб відчути до них огиду і небажання знову повторювати. Часто сповідаючись і очищаючи душу, людина приходить до виправлення, а нехтування Таїнством Покаяння відкриває двері для входження і панування в душі темних сил.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!