Ти тут

Молитва в дорогу для безстрашних людей

Відео: Сміливі і безстрашні люди

Недарма існує вислів «життєвий шлях», що означає біографію людини. Будь-яка молитва - в дорогу.

Відео: Дуа (молитва) .flv

Молитва в дорогу

Для кожного віруючого православного день починається з молитви, яку сама він і закінчується. Будь-яка справа, будь-яка праця передує зверненням за допомогою до Господа і завершується вдячністю йому ж. Люди, що будуть достойні зрозуміти мудрість Творця, дякують йому за все, навіть за невдачі, тому що він не завжди дає те, чого у нього просять, а лише тільки те, що по-справжньому потрібно. Життєвий досвід підказує, що без Господньої волі неможливо жодне досягнення, і благополучне завершення мандрівки в тому числі.

Відео: Поступися дорогою: вагітна жінка допомогла чоловіку забити людини. від 17.06.15

Виходячи з дому навіть в поспіху, слід знайти хоч кілька секунд для того, щоб перехреститися на покуття, а збираючись у важкий і небезпечний шлях, варто помолитися і поусердней.



У будь-якому молитовнику знайдеться молитва в дорогу. Більш того, їх кілька, наприклад, є спеціально призначені і для водіїв, і для моряків, і для воїнів. Ці молитви в дорогу дуже хороші, в них є сила і віра. Краще вивчити напам`ять якусь із них, але якщо не вдасться подолати гріх лінощів, можна і по книжці почитати, нічого страшного. По суті, вони мають велику ступінь схожості, і відносяться до прохальним.

Молитви в дорогу

Набагато важливіше інше. Перед кожним довгим шляхом, залишаючи свій будинок, православний християнин повинен утворити світ в своїй душі, зробити так, щоб в ній панували добро і спокій. Не завжди це легко, але прагнути до цього треба. Коротка молитва на дорогу полегшить душу.

Відео: Севморпуть. Дорога в льодах. Документальний фільм Михайла Кожухова. 2 серія



Особливо це стосується представників професій, які прийнято називати мужніми. Військові, льотчики, моряки, водії-«далекобійники», висотники, шахтарі, поліцейські і багато інших службовці та працівники ризикують щодня, і Божа допомога їм потрібна набагато частіше, ніж іншим, так уже повелося. Їх молитви в дорогу небагатослівні, але змістовні.

По-справжньому смілива людина не боїться нікого, крім Бога. Такими були князь Голенищев-Кутузов-Смоленський, адмірал Ушаков, генералісимус Олександр Суворов та інші видатні люди, в походах довели свою мужність.

Молитва на дорогу

Колись давно, приблизно століття тому, один фельдмаршал сказав, що на війні атеїсти кудись зникають. Це правда, на жаль, ми згадуємо про Бога частіше тоді, коли нам від нього щось потрібно. Втім, і до близьких людей деякі відносяться приблизно так само.

Молитва в дорогу - це лише формальний бік справи, яка людині глибоко віруючій допомагає відчути правицю Божу, а тому, хто просто скоромовкою «барабанить» завчений текст, не дає нічого. Важливо пам`ятати, що гнів засліплює, заздрість збіднює, лінь обкрадає. В дорозі можуть бути не тільки труднощі і небезпеки, часто лукавий підстерігає зі своїми спокусами подорожнього, і він не завжди може відрізнити добре від поганого. І загибель буває не тільки тілесної, але й духовної.

Дуже добре, якщо молитва в дорогу написана рукою дорогої людини, дружини, дитини, матері або батька. Можна купити маленьку книжку в церковній лавці, прекрасно, якщо її подарує друг. А якщо трапилося так, що молитвослова під рукою не виявилося, то і це не страшно, можна своїми словами. Або прочитати зовсім коротеньку «Молитву митаря», її-то вже запам`ятати зовсім просто.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!