Ти тут

Молитва - це провідник у світ духовного. Поради моляться

Життя людини складається з сумних і радісних подій. У моменти найвищого щастя або, навпаки, в хвилини найбільшої смутку православні звертаються до Бога. Для того щоб Господь почув людини, існують молитви. Це найдавніший, ще з біблійних часів, спосіб передачі своїх думок, прохань, подяк Творцеві.

Відео: ієрей Сергій ШІРАПОВ: ПАРУ ПРОСТИХ РАД З цілком Домашні молитовні ПРАВИЛА

молитва це

Що таке молитва

Що означає дане слово? У Великій радянській енциклопедії їй дається таке визначення: «Звернення віруючого до Бога. Канонізований текст повідомлення ». Православні християни ставляться до молитви більш піднесено і вважають її не просто способом передачі своїх думок і бажань.

Віруючі вважають, що молитва - це сполучні нитки духовного світу. Вони з`єднують світ земний і духовний. Можна сказати, що молитва є подобою повітря. Якщо наші думки і вчинки під час неї будуть чисті, то і духовний «повітря» стане чисте і прозоре. На всій Землі виникне благодать. Якщо при здійсненні молитви людини будуть долати похмурі і злі думки, то і духовний «повітря» навколо стане похмурим і темним. А це вже є прямим провідником у світ скверни і пороку.

Щоб людська душа не виявилася в гріху, і існує молитва. Це свого роду захисний щит від сил зла. Ось тому вона так важлива для кожного з нас.



значення слова молитва

Молитва. Що це означає?

Яке християнське значення слова молитва? У Святому Письмі досить широко розкрито його визначення: «Розмова душі з Богом, як Отцем і Творцем, зв`язок з Ним». Виходячи з цього визначення, можна сказати, що молитва - це будь-яка думка, звернення, вчинок, пов`язані з Господом.

Відео: Будь активним, бадьорим і роби молитву! | Пост в священний місяць Рамадан

Тому, яке б діяння не зробив православний християнин, він це робить з молитвою. А значить, він творить це на очах у Господа нашого. Щоб душа після завершення земного життя не опинилася у вирі пекельного мороку, необхідно всі земні діяння творити на благо життя на землі, з любов`ю до Господа нашого і до всього живого. В цьому випадку можна сподіватися на духовну благодать.

Як правильно молитися



Багатьох християн, особливо тих, хто прийшов до Господа зовсім недавно, хвилює питання правильності молитви. Часто можна спостерігати таку ситуацію, коли православні відчувають почуття сорому при молитві через те, що не знають, як правильно звертатися до Бога.

Відео: Астральна проекція бінауральні ритми + Ізохронні Тона

Щоб розібратися в цьому, варто згадати значення слова молитва. Це звернення до нашого Небесного Творця, спосіб з`єднання світу земного і духовного. Тому тут немає певних правил, які слід суворо дотримуватися. Тим, хто сумнівається в правильності дій при молитві можна дати тільки одна порада: чиніть їм і говорите тільки так, як бажає людська душа, звернена до Бога. Тільки в цьому випадку, при повній щирості і каяття у своїх вчинках можна говорити про справжню божественну молитву. Таке звернення негайно буде почуто Господом, адже воно буде йти від самого серця.

Не дарма кажуть, що дитяча молитва - найщиріша і чиста. Душа дитини не здатна брехати і кепсько мислити. Тому і дитячу молитву за своєю щирості і чистоті можна порівняти з ангельською.

Кожен християнин, задаючись питанням "як правильно молитися", Повинен взяти на озброєння приклад саме дитячої молитви. Якщо він зможе очистити свою душу від гріховних і злих помислів, звернення до Господа допоможе його душі піднятися і потрапити у вищий небесний світ справедливості і доброти.

що таке молитва

На допомогу моляться

У православ`ї існують певні рекомендації для здійснення молитов. При зверненні до Творця, особливо якщо Ви перебуваєте в храмі, можна їм слідувати.

  1. Починати і закінчувати земної день бажано з здійснення молитви.
  2. При здійсненні молитви рекомендується хоронитель себе хресним знаменням і віддавати поклін.
  3. Перебуваючи в храмі, під час молитви можна поставити святим запалену свічку.
  4. Звертаючись до Господа, необхідно просити порятунку душі для всіх православних християн.
  5. Перед скоєнням трапези або важливої справи рекомендується також звернутися до небесного Творця.

Молитва - це звернення людської душі до Бога. Промовляючи молитву, вона очищається. Людина наповнюється радістю і благодаттю. Це найкращий спосіб потрапити в світ справедливості і блаженства. Чим частіше людина буде творити молитву, тим чистіше буде його душа. А значить і він буде набагато ближче до Бога.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!