Ти тут

Молитва в великий пост: є особливості

Коли людина тільки починає регулярно молитися, йому це подобається, і він окрилений. Тут-то його і підстерігають небезпеки. Перша - почати пишатися собою і вважати себе гідним деяких особливих почуттів і видінь. Друга - втомитися виконувати молитовний труд і кинути свою нову звичку. Багато хто починає регулярно молитися, коли вони в перший раз сходять на сповідь. А сповідатися намагаються під час посту, часто це Великий піст. Чи є особливості для молитви в цей час. Якою має бути молитва в Великий пост? І що потрібно знати про молитву взагалі?

Відео: Великий Піст !!! їж "ковбасу" але закінчуй ... ч.1 (канал Слави)

По-перше, якщо ви знаєте про важливість виконання молитовного правила, то ви вже відповідальні за кожну малість наявного у вас знання. І коли ви свідомо відмовляєтеся від молитви, це буде гріхом, який, звичайно, потрібно сповідувати. Потрібно обов`язково звертатися до Бога щодня. Молитва в Великий пост - особлива, тому що віруючі в ці дні переймаються духом каяття і намагаються прочитати все молитви правила, навіть якщо вони зазвичай читають не кожну. Пам`ятайте про це і ви.

По-друге, пам`ятайте, що молитися можна і потрібно в будь-який час, за будь-якою роботою. Для цього батьки рекомендують Ісусову молитву. Вона не відволікає від роботи і, в той же час, за свідченням віруючих, робота вдається краще і випадковість частіше виявляється на стороні того, хто молиться.

По-третє, не шукайте будь-яких особливих ефектів від молитви, таких як ейфорія, поліпшення настрою, захоплення. Святі отці писали, що все надмірне буває від бісів. Недосвідченого людини ці вороги Бога можуть довести до психіатричної лікарні, тому будьте обережні.



По-четверте, потрібно усвідомлювати під час молитви, наскільки ваші досягнення скромні. Адже навіть те, що ми звикли вважати своєю безумовною заслугою, дав нам Бог. А ось гріхи все - наші, і це відображає правильна молитва в Великий пост.

Відео: Про підготовку до Причастя (піст, молитва, сповідь) (прот. Володимир Головін, м Болгар)

У цей час потрібно особливо ретельно аналізувати свої думки і вчинки, також потрібно бути уважним до мотивів, які нами керують. Людина часто нездатний жити правильно тому, що боїться визнати, що він слабкий і вже зробив багато неправильно. Людина боїться непрощення. Однак Господь милостивий і після сповіді ви відчуєте, як скотився важкий камінь з плечей.



Світ стає сплощеним, неправильним без зустрічі з Богом. А ця зустріч - молитва. Християнин постійно зустрічається з Богом таким способом. Спершу коли звучить молитва при хрещенні, в кінці шляху його відспівують і теж читають молитви.

дослідники Бостонського університету встановили, що людина схильна шукати у всіх подіях і речах прояви вищого сенсу. В душі кожного від народження є простір для віри, яке може бути заповнене якими релігійними переконаннями. Тільки атеїзму в душі нормально розвивається дитини місця не знаходиться. Тоді на місце віри приходять забобони і містика.

Чому Богу потрібна наша любов? Тому що це єдине, що ми самі можемо дати або не дати йому. Все інше в його руках. Якщо буде його воля - він може забрати все багатства, славу і почесті. На Суд до нього ми йдемо тільки зі звітом за свої справи, більше нічого зі світу матеріального ми взяти не можемо.

Молитва до Богородиці допомагає часто в екстремальних і безвихідних ситуаціях. Чому так відбувається? Тому що Пресвята Діва - це найдобріша сутність нашого світу, Вона заступниця всіх християн і приносить молитви від них до Бога. В біді молитва до Неї творить чудеса. Вона іноді є хворим дітям, Її називають матір`ю сиріт. Тому якщо потрібно особливе заступництво - звертайтеся саме до Неї.

Молитва в Великий пост повинна доповнюватися крім обов`язкового правила також читанням більшого числа глав Євангелія, ніж зазвичай. В пост люди уникають розваг, тому залишається час на читання духовної літератури. Замість того, щоб включити телевізор, відкрийте Вічну книгу -Евангеліе. А до правилу додайте молитву прп. Єфрема Сирина.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!