Ти тут

Молитва. Ісус христос залишив нам приклад

Що таке молитва? Ісус Христос, Бог, який зійшов у плоті на грішну Землю для порятунку людей, залишив нам багато настанов, записаних в Євангелії. Чимало написано там і про молитву. Та й вся Біблія оповідає нам про праведників, які підносили свої прохання до Бога. Що значить молитва для людей зараз? Як правильно здійснювати її? Про це ми поговоримо сьогодні.

молитва ісус христос

Коли потрібно молитися?

Так уже влаштована сучасна людина - ставлення більшості людей до молитви сьогодні таке ж, як до "швидкої допомоги". Щось сталося, хтось захворів, потрібно йти на іспит - терміново потрібно звернутися до Бога. А якщо все добре - не дуже-то й потрібна молитва.

Ісус Христос в Євангелії відповів на питання учнів про те, як потрібно молитися. Це всім відома молитва "Отче наш". Що ж означає слово "отче"? Це старе слово, що означає "батько".

Тобто, якщо ви християнин, якщо ви щиро вірите в Бога і прагнете жити праведно, Біблія говорить про те, що Він - ваш батько. Чи звертаєтеся ви до свого земного батька тільки тоді, коли вам погано, щось трапилося, потрібні гроші? Якщо так, то дуже шкода його - між вами немає справжніх щирих відносин, ви просто використовуєте його.

І якщо Бог - наш небесний Отець, Отче наш, то ми повинні звертатися до нього кожен день. Для істинно віруючу людину молитва - життєва необхідність, що дає силу, мудрість, що наповнює серце любов`ю і благоговінням.



молитва Ісуса Христа від псування

Відео: Ранкове правило ранкові молитви

Для більшості ж людей, далеких від Бога і церкви, ніколи не відкривали Євангелія, молитва подібна заклинання, яке потрібно прочитати, щоб бажання здійснилося. Такий підхід нічого спільного з християнством не має! Яка є "Молитва Ісуса Христа від псування", "Молитва на продаж квартири"? Такі питання зараз часто можна почути від різних людей, і відносяться вони до розмови з Богом як до змов, мантрам і т. П. І це дуже сумно.

Які слова повинна містити молитва?

Ісус Христос залишив нам приклад. В Євангелії записано, як учні підійшли до свого Вчителя і попросили про те, щоб Він навчив їх молитися. Тоді Ісус і сказав відому всім "Отче наш". Але це аж ніяк не готова молитва, яку потрібно автоматично повторювати щодня по 40 разів - це приклад, яким ми повинні користуватися. Записаний він в Євангелії від Матвія, в 6 чолі з 9 по 13 вірш.

приклад



Давайте ж розберемо цю молитву по рядках та подумаємо над сенсом рядків святого Євангелія (наведено сучасний переклад Російського Біблійного товариства):

Відео: Дерек Принс - Піст і молитва

9-й вірш: "Ви ж моліться отак: Отче наш, що живе на небесах! Так буде святим Твоє Ім`я".

  • Бог - наш небесний Отець, ми прославляємо (святим) Його ім`я, дякуємо Йому за все, що маємо.

10-й вірш: "Нехай прийде Царство Твоё- нехай буде воля Твоя на Землі, як на Небі".

  • Ми підкоряємося волі нашого Творця. Це особливо важливо, адже ми іноді самі не знаємо, про що просимо Бога. Ви, наприклад, можете молитися: "Бог, дай мені машину", - Але Господь бачить майбутнє - на машині ви розіб`ється на смерть через рік після її покупки. А тому машину вам Бог не дає, а ви розчаровані, що Він не відповів на вашу молитву, навіть не підозрюючи про те, що ваше життя врятована. Отже, підкоріться і змиріться перед волею Всевишнього.

молитва Ісуса Христа про допомогу

11-й вірш: "Хліб наш насущний дай нам на цей день".

  • Ви можете просити в молитві про дозвіл своїх проблем. Молитва Ісуса Христа про допомогу в роботі, навчанні, родинного життя, інші справи абсолютно не працюється Богом - це і є ваш "хліб насущний".

12-й вірш: "Прости нам усі борги наші, як і ми прощаємо тих, хто нам винен".

  • У молитві вибачте всіх, хто вас образив і зробив вам що-небудь погане. Тоді і Бог простить ваші гріхи.

13-й вірш: "І не міццю нас випробуванню, але визволи нас від лиходія. Бо Твоє є Царство і сила і слава навіки. Амінь."

  • Попросіть у Бога сил в боротьбі з гріхом, подякуйте Йому за все.

Такою має бути справжня молитва. Ісус Христос чує ваші слова!

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!