Ти тут

Дієвою є сила молитви?

Відео: Сила молитви за угодою. Ч. 1.

Забобонні люди вважають, що сила молитви полягає в самому магічному тексті. Набір слів, виголошений під час проведення певних жестів, а ще краще - в поєднанні з іконками, оберегами, талісманами і перебиранням чоток, може спричинити за собою чудодійну одужання, щасливий результат справи або вихід зі скрутної ситуації. Такі люди вважають, що це свого роду заклинання, як у Старика Хотабич «трах-тібідах-тібідох». Тоді виходить, що вимовити ритуальні слова може кожен - ревний віруючий, хто має сумнів, навіть атеїст, і результат буде той самий: подіє.

Відео: Сила молитви. Спочатку молись, а потім працюй.

сила молитви

Однак більшість релігій стверджує, що ритуальні фрази, вимовлені без релігійного почуття, залишаються порожніми словами. Їх робить дієвими лише сила віри. Молитва є лише усним виразом прагнень до Бога. Згадайте епізод з Євангелія, коли хвора жінка, бачачи Ісуса Христа, оточеного натовпом, думає: «Чи варто мені доторкнутися тільки до краю Його одежі, як одразу ж зцілюся». Так і сталося, хоча вона не вимовляла при цьому ніяких магічних формул. І промовив до неї: «Віра твоя тебе врятувала». Зауважте: не молитва, не додаток до одягу (Плащаниці, ікон, кісткам в раках, що не паломництво в Почаївську Лавру), а віра.

Відео: О. Г. Торсунов Сила молитви для перемоги над долею



Сила віри молитва

Чому ж ми говоримо «сила молитви»? В устах віруючого вона є виявленням прагнення до Бога, відозвою до Нього. Про яку допомогу можна просити Його в цьому світі? Про одужання тіла? З цією проблемою потрібно звертатися до лікарів. Про щасливому результаті справи? Ми самі можемо вплинути на його результат. Отець Небесний не впливає на те, що відбувається в цьому світі, світі мертвих речей. І про це безліч разів вказується в Новому Завіті: Царство Боже - не від світу цього. Його королівство - це духовний світ, там Він творить чудеса.

Відео: Науковий доказ сили молитви



Давайте подивимося, в яких випадках в Писанні проявляється сила молитви. Ось Петро, бачачи Ісуса, що йде по воді, каже: «Повели, щоб прийшов я до Тебе». Господь говорить: «Іди». Петро виходить з човна і йде до Христа (його душа спрямовується до Бога) по воді (по хиткій безодні цього світу). Але оскільки дме сильний вітер, здіймає хвилі (пристрасті земні), Петро злякався (піддався спокусі), провалився у воду і почав тонути (почав втрачати віру). Тоді він закричав: «Господи, спаси мене!».

Сила молитви Отче Наш

І в цьому короткому вигуку виявилася вся сила молитви. Христос підійшов, подав йому руку і сказав: «Навіщо ти засумнівався, маловірний?». Таким чином, звернення до Бога - це прохання зміцнити наш дух, звільнити нас від страху перед тяготами і пристрастями цього світу, посилити нашу віру, якщо вона згасає. Але релігійне звернення також виявляє наше бажання прийти до Бога, демонструє наше прагнення до Добра і наше сподівання вирватися з пут зла, очиститися від гріхів, хвороби душі. Ми вигукуємо слідом за батьком одержимого бісом юнаки: «Господи! Допоможи моєму невірству »(Мар.9: 23,24).

Але для того, щоб наші слова були почуті, потрібно намагатися жити за заповідями Божими, як сказано: «Наблизьтеся до Мене, і Я наближуся до вас». Сила молитви «Отче Наш» проявляється лише в устах того, хто дійсно гідний називати Бога своїм Отцем Небесним, хто неухильно дотримується заповідей, даними Ісусом Христом у Нагірній проповіді. Тому в ранньохристиянської традиції прості віруючі не могли вимовляти молитву Господню, її дарували спеціальним ритуалом вступає в «Служителі Божі».

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!