Ти тут

Молитва перед їжею: прохання і подяку

Обжерливість - початок всіх вад і перша сходинка гріха, що ведуть вниз. Але це не означає, що ми повинні морити себе голодом і доводити до виснаження. Аскетичні подвиги - це не для мирян, які ризикують впасти через зайве утримання в куди гірший гріх - гординю. Ченцям запропоновані строгі обмеження, тому що вони постійно перебувають під наглядом своїх духівників, і гординя може бути виявлена на ранніх стадіях. Решті ж досить бути помірними і розумними. Молитва перед їжею - це те, з чого потрібно почати залучення до православної аскетиці.

Відео: Благословення їжі і подяку за їжу

Залізо для зміцнення

молитва перед їжею

Відео: Благословення їжі і подяка за неї

Про важливість звернення до Бога перед підкріпленням сил знали давно. Тому потрібно, щоб молитва перед їжею була прочитана. Є звернення до Бога після прийняття їжі. Віруючі люди моляться і під час прийому їжі. Мені зустрілася одна цікава православна історія про людину, що бачив більше інших. Він спостерігав за декількома ченцями, втамовує голод. Міркували про мирське під час їжі не отримали ніякої користі. А монах, який під час трапези молився, ставав тілесно і духовно сильніше, наче з їжі виходило залізо для його тіла і духу.

Два варіанти на вибір



яку молитву читати перед їжею



Яку молитву читати перед їжею? Є два варіанта. Або стандартну «Отче наш», яку знає кожен християнин. Або більш коротку молитву, написану спеціально для прийому їжі. У ній йдеться про те, що в бажанні насититися людина покладається на Бога, так як той про нього піклується. Висловлюється впевненість, що їжа надсилається людині саме тоді, коли вона йому потрібна, в правильний час. Господь прославляється за те, що його рука щедра. Говориться в ній і про віру в те, що Господь може задовольнити всі наші тілесні потреби.

Чи не проклинайте себе!

молитва перед їжею православна

Чому ж перед їжею читають «Отче наш»? Вона ж не була створена спочатку як молитва перед їжею? По-перше, це звернення до Господа від початку до кінця викладено в самому Писанні. По-друге, в ній людина просить Бога дати хліба на кожен день. І це є головною причиною того, що саме її наказують читати перед їжею в якості альтернативи молитві перед прийняттям їжі. Але вона передбачає набагато більше, ніж просто славослів`я Богу і подяка за хліб насущний. Разом з проханням про їжу в молитві міститься і прохання дозволити нас від гріхів. Але треба пам`ятати, що звані боргами в молитві гріхи можуть бути прощені, якщо ви самі прощаєте винних перед вами. Якщо відмовляєтеся пробачити, то «Отче наш» стає для вас справжнім прокляттям. Нею ви засуджуєте себе за гріхи, оскільки засуджуєте оточуючих.

Молитва перед їжею православна повинна доповнюватися молитвою після куштування їжі, про яку забувають частіше. Нерідко людина ніяк не може закінчити трапезу, ходить і бере їжу додатково. Це вже форма обжерливості. Щоб подумки поставити крапку після прийому їжі, прочитайте молитву. Звичайно, вона не є магічним заклинанням і не змусить вас утриматися від їжі. Але морально вам буде легше стримати себе.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!