Ти тут

Молитва перед виходом з дому. Кому і як слід молитися?

Відео: Як отримувати ВІДПОВІДІ на молитви

Кожен християнин знає, що молитва перед виходом з дому - це найважливіший обряд, здатний вберегти людину від різного роду неприємностей. Саме тому православні священики закликають всіх людей до того, щоб вони дотримувалися цей древній ритуал таїнства. Адже проголошення молитви займає лише кілька хвилин, а її захист потім триває цілий день.

молитва перед виходом з дому

Роль молитви в житті християн

У минулому наші предки з ранніх років навчали дітей тому, що будь-яка важлива подія починається зі звернення до Бога. Адже тільки він відав долею людини і міг допомогти йому у важкий момент. І тут слід розуміти, що будь-яка подорож - це теж значима подія, так як ніколи не знаєш, як воно закінчиться і що може зустрітися на шляху.

Саме тому так важлива вимовлена молитва перед виходом з дому. Прочитавши її, людина знаходить захист від злих духів, які раз у раз норовлять насолити йому. До того ж священні тексти дарують християнам Божу благодать. Перебуваючи під її покровом, люди збільшують свою удачу, що сприяє реалізації їхніх планів.

Кому слід молитися?

Існує безліч святих, які захищають подорожніх в дорозі. Однак серед них найсильнішими вважають Божу Матір і св. Іоанна Златоуста. Це пов`язано з тим, що вони мають силу небесних покровителів, яка здатна вберегти від усіх напастей. Крім цього, священики рекомендують звертатися за допомогою до ангела-хранителя. Неважливо, куди ми йдемо, він завжди супроводжує нас. А тому здатний проявити свою силу по першому нашому заклику.

молитва перед виходом з дому заперечує тобі сатана

Необхідна для прочитання молитва перед виходом з дому (свт. Іоанна Златоуста)

Святий Іоанн Златоуст з давніх часів протегує подорожнім. У минулому жоден поважаючий себе купець не смів виїхати за поріг будинку, не попросивши допомоги у цього блаженного. Адже тоді люди добре усвідомлювали, що дорога - це вкрай небезпечне місце, яке безсоромно карає тих, хто посмів знехтувати своєю безпекою.



За давнім християнським вченням, ці слова Іоанн Златоуст вимовляв кожен раз, коли виходив зі своєї кімнати. Однак необов`язково вдаватися до таких крайнощів. Буде цілком достатнім, якщо прочитає молитва перед виходом з дому: «заперечує тобі, сатана, служінню тобі і гордині твоєї. І вірую в Тебе, Христос, в ім`я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь ».

Більшість православних священиків радять використовувати саме це звернення до Бога. Адже, по-перше, так молився один з його найвідданіших слуг, по-друге, текст настільки короткий, що кожна людина його легко запам`ятає.

молитва перед виходом з дому на удачу

Молитва до Божої Матері



Серед усіх святих найбільшою захисною силою володіє Пресвята Богородиця. Якщо вірити давнім переказам, то її благодать допомагала цілим містам і народам вижити в небезпечне для них час. Тому не дивно, що найкраща захисна молитва - це та, яка спрямована до лику Божої Матері.

Існує багато священних текстів, які здатні вберегти людину під час його мандрів. Але найсильнішою вважається ця: «Богородиця, Володарка моя, молю тебе, віджени від мене, раба смиренного, забуття, недбальство, смуток і нерозуміння. Захисти раба Твого проклятого від скверни, хуліганів і лукавого. Очисти помисли мої, серце моє і розум мій від думок недостойних, ім`я Твоє ганьблять. Визволи мене від поганих починай і справ злих, що славу засуджують Твою. Адже благословенна Ти, і рід Твій, і славиться ім`я Твоє на віки віків. Амінь ».

Молитва ангела-хранителя

Ангел-хранитель завжди оберігає нас від біди і злих духів. Однак його сила не безмежна, а тому він потребує нашої підтримки. Православні ченці впевнені в тому, що молитва може зміцнити його міць, адже вона є прямим доказом віри людини. Тому чим частіше християнин призиває до свого ангела-хранителя, тим сильніше той стає.

Найкраще, коли читається молитва перед виходом з дому: «Захисти мене грішного, Ангел Святий, від пристрасної життя моєї. Чи не залиш мене в будинку і в дорозі довгому. Чи не дозволь демона лукавому володіти мною, ні тілом моїм, ні душею моєю. Дай сил завершити всі справи мої, зміцнивши худу і бідну руку мою. Святий Ангел Господній, хранитель тіла і душі моєї, прости всі гріхи мої, яко здійснював я їх в дурості своєї. Крій мене благодаттю в справжній день, щоб я встояв від усіх спокус і поганих помислів. Бо завжди Ти при мені, поки Суд Великий не здійсниться. Амінь ».

молитва перед виходом з дому захисти

Відео: Чому сльози під час молитви?

Вимовлена молитва перед виходом з дому на удачу

Досить часто ми виходимо з дому не просто так, а з якоюсь певною метою. Наприклад, йдемо на навчання, роботу, співбесіду або в лікарню. Природно, в такі моменти дуже хочеться, щоб удача супроводжувала нас, так як від неї залежить весь майбутній день.

У подібних випадках краще за все безпосередньо попросити Господа про його прихильності. Наприклад, прочитавши наступну молитву: «Господі, Ісусе Христе, Спасителю наш, прийми щиру молитву мою і благослови наміри раба Твого (ім`я). Настав, яко можна благополучно почати справи, без перешкод сторонніх, щоб вони славили ім`я Твоє. Бо Ти є милостивий, Боже наш, і перебуваєш з Отцем Своїм, і животворящим благим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь ».

молитва перед виходом з дому свт Іоанна Златоуста

Відео: Відповіді на питання паломників від 02.07.2016 (прот. Володимир Головін, м Болгар)

Обов`язок кожного християнина

Молитва, перед виходом з дому прочитана, здатна врятувати від багатьох бід і розчарувань. Але слід пам`ятати про те, що без віри навіть священні тексти втрачають свою силу. Без неї вони є лише набором слів, які ніяк не здатні вплинути на долю людини.

Тому будь-який християнин, перш за все, повинен сподіватися на власне відчуття віри. Тобто говорити з Богом, щоб не тільки коли потрібна Його допомога або вказівки, а й просто так. Адже він - наш Отець Небесний. І як будь-який батько, Він любить, коли Його діти з пошаною і повагою ставляться до Нього. А молитва, при виході з будинку читається, - це всього лише один із способів показати Йому свою відданість.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!