Ти тут

Молитва мандрівного на літаку

Відповідно до релігійних традицій православ`я, кожну справу належить починати з молитви. Подорож не є винятком, а тому на цей випадок було складено безліч молитов. Молитва мандрівного людини може бути звернена як до Бога безпосередньо, так і до різних святих. У цій статті ми розглянемо кілька типових зразків православних молитов, призначених для тих, хто зважився вирушити в дорогу. Особливу увагу ми загострити на молитвах для повітряної подорожі як одного з найбільш популярних, затребуваних в наші дні видів транспорту, але в той же час одного з найнебезпечніших.

молитва мандрівного

Молитва мандрівного на літаку

текст цієї молитви ми дамо в російській перекладі для кращого його розуміння. Церковнослов`янська варіант, якщо вам захочеться з ним ознайомитися, потрібно шукати в молитвеників, які пропонуються в церковних крамницях. Молитва мандрівного на літаку звернена до Христа і звучить вона так:

"Господь Ісус Христос, Бог наш! Повеліває стихіями і в руці своїй зосередив владу над усім! Тебе шанують безодні і тобі радіють зірки, і все творіння служить тобі. Всі тебе слухаються і коряться твоєю волею. Ти все можеш, а тому до всіх проявляєш милість, благий Господь! Так і нині, Владико, мене, слугу твого (ім`я) прийми і молитвам моїм почуй, благословляючи мій шлях і повітряну подорож. Заборони бурям і противним вітрам і в цілості й неушкодженості збережи літак. Даруй мені легке і не затьмарене різними неприємностями подорож по повітрю, благослови наміри добрих справ, які мною задумані для звершення, і в світі зроби моє повернення. Бо ти є рятівник і рятівник, і всіх благ небесних і земних подавець, і тобі я возносить славу разом з Отцем і Святим Духом на віки віків. Амінь!"

Дана молитва мандрівного по повітрю може читатися як перед посадкою в літак, так і безпосередньо в салоні судна. Крім того, цілком можливо адаптувати її на той випадок, якщо самі ви нікуди не летите, але хочете помолитися про інших людей, яким належить переліт.

молитва мандрівного на літаку

Молитва мандрівного за кермом

Дана молитва призначена для тих, хто робить свій шлях за кермом автомобіля. Читати її рекомендується безпосередньо перед виїздом в дорогу.

"Бог всеблагий і всемилостивий! Ти охороняєш всіх своєю милістю по своїй любові до людини. Я смиренно прошу тебе через ходатайственной молитви Богородиці і всіх інших святих, вбережи мене від випадкової і несподіваної смерті, і від будь-якої неприємності мене, грішного. Захисти і тих, хто довірив мені і подорожує зі мною. Допоможи мені кожного з них доставити неушкодженим туди, куди йому потрібно. Бог милостивий! Визволи мене від злого духа молодецтва на дорозі, від духу пияцтва, здатних викликати раптову кончину, що не має покаяння. Спаси мене, Господи! Допоможи мені до старості дожити з чистою совістю, не несучи на собі тягаря відповідальності за померлих і покалічених через недбальство моєї на дорозі людей. І щоб прославилося в цьому твоє святе ім`я нині і на віки віків. Амінь!"



молитва мандрівного богородиці

Відео: Акафіст Одигітрії (Путеводітельніци)

Короткі молитви про подорожуючих Господу і святим

Наступна молитва мандрівного називається тропарем, і в церквах вона співається на молебнях, присвячених тим, хто зібрався в дорогу або вже знаходиться в ній.

тропар:

"Ти є дорога, і правда, Христос! У супутники ангела твого слугам твоїм нині, як свого часу Товии, пошли для збереження. І неушкоджених до твоєї слави від будь-якого зла в благополуччі збережи, молитвами Богородиці, єдиний чоловіколюбець!"

Відео: Переліт в Дубай - молитва в літаку. Відгук мандрівниці. Навколо світу



За тропарем слід кондак - теж невелика церковний спів.

Кондак:

Відео: Члени Вищої Церковної Ради піднесли молитву за жертвами катастрофи літака на Синаї

"Луку і Клеопу в Еммаус супроводжував, Спаситель, подай і нині слуг твоїх, подорожувати бажаючих, від всяких позбавляючи їх неприємних обставин. Бо все тобі можливо, якщо буде на те твоя воля."

молитва мандрівного по повітрю

Молитва до Христа

Ще одна молитва мандрівного, звернена до Ісуса Христа. Цей текст також вважається основним і призначається для читання перед дорогою взагалі, без прив`язки до виду транспорту.

"Господь Ісус Христос, Бог наш! Ти є справжні шлях і життя! Ти супроводжував твого уявного батька Йосипа і пречисту твою невинну матір до Єгипту, а також проводжав Луку і Клеопу в Еммаус! І нині молю тебе, пресвятої владика, твоєю благодаттю своїх слуг в подорож подай. І як Товии, слузі твоєму, пошли ангела хранителя і наставника, щоб він оберігав і рятував від різних неприємних обставин і від усіх видимих і невидимих ворогів. І до скоєння заповідей твоїх наставляв, в світі благополуччя і доброму здоров`ї зберігав і в зворотний шлях в цілості й безтурботності повертав. Ти ж дай нам усім благі наміри і думки догоджати тобі і сили на славу твою їх виконати. Бо від тебе відбувається милість і спасіння наше, і тобі ми віддаємо славу з Отцем і Сином і Святим Духом на віки віків! Амінь."

Молитва Богу перед тим, як відправитися в подорож

Це ще один варіант молитви для тих, хто зібрався в дорогу. Не такий популярний варіант, як вищенаведені, але нічим не гірше.

Відео: Священики придумали молитву по Інтернету | дизель Ранок

"Господь, який зберігає мене! Перед дорогою, в яку я зібрався, я хочу довірити свої життя і здоров`я тобі! Під твоє заступництво я віддаю свій будинок та інше майно і всіх моїх рідних, які залишаються тут без мене. Я не знаю, що мене чекає попереду, але я заспокоююся, вірячи в твої турботу, ласку і любов. Збережи ж мій транспорт (автомобіль, літак, судно та інше) від поломок і аварій. Мене збережи в здоров`ї, як тілесному, так і духовному. У найважчі хвилини мого подорожі даруй мене спокоєм і внутрішньою силою, щоб я зміг впоратися з будь-якою ситуацією. Благослови мені повернутися в рідний будинок і в кожну мить моєму житті не кидай же. Амінь."

молитва мандрівного за кермом

Молитва до Богородиці

На закінчення наводимо молитвословие, звернене до Богоматері. «Молитва мандрівного Богородиці» - це дуже поширений текст, так як до неї звертаються чи не частіше, ніж до самого Бога.

"Благословенна володарка, діва Богородиця, Бога заради спасіння нашого народила і його благодать сприйняла більш всіх інших людей, що виявила море божественних дарів і повноводну річку чудес, що проливає благість на всіх, хто з вірою до тебе прибігає! Стоячи перед перед твоїм чином, молимося тобі, щедро матері человеколюбивого володаря про те, щоб ти здивувала нас багатими твоїми милостями, і наші прохання, які ми приносимо до тебе, Скоропослушниця, ти незабаром виконала, кожному подаючи то, що йому на користь, на втіху і до спасіння буде корисно. Прийди, про блага, до слугам твоїм з благодаттю твоєю і подай подорожуючим швидкий і безпечний шлях, захист від ворогів і благополучне повернення! Ми ж дякуємо тобі, прославляючи народженого тобою сина, Господа нашого Ісуса Христа в усі віки. Амінь!"

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!