Ти тут

Заповіді - це постулати, які повинен знати кожен

Відео: Афон - місце, про яке повинен знати кожен християнин [Свята правда]

Християнська релігія канонічна. Вона побудована не тільки на щирої й глибокої віри, а й на конкретних законах, прописні істини, які через святих людей були передані Богом простим людям дати на викуп їхніх гріхів та мати вічне життя душі в раю після смерті. Саме тому всім послідовникам християнства необхідно знати значення головних термінів і подій в історії своєї релігії.

заповіді це

Заповіді: значення терміна

Перед тим як почати вивчати історію появи заповідей і подальший розвиток християнства, необхідно розібратися в тому, яке значення слова «заповідь». Воно, безумовно, має релігійний зміст і вживається, в основному, для позначення деяких святих постулатів, переданих від Ісуса Христа людям. Отже, заповіді - це певне припис щодо морального життя людини відповідно до релігійними нормами. У цього слова є також друге значення. Заповідь може бути правилом, законом, положенням про будь-яких нормах людського життя, що не відносяться до релігії. Вживання цього терміна можна зустріти в віршах, одах, в поезії чи прозі високого стилю, так як це слово є засобом вираження пафосу в тексті.



десять заповідей

Історія появи десяти заповідей

Християни, як відомо, отримали знання про Десяти заповідях Господніх від Мойсея, сина Авраама. Бог явився до майбутнього пророка біля підніжжя гори Хорив у вигляді палаючого куща і повелів звільнити єврейський народ від влади єгиптян. Фараон не хотів відпустити рабів, тому на його країну Господь наслав десять кар єгипетських за непокору. Мойсей повів свій народ через Червоне море, води якого розступилися по божественній волі і пропустили євреїв на інший берег. Військо ж єгиптян загинуло в його хвилях, так і не зумівши наздогнати втікачів рабів.

Відео: Типи ладу психіки. Це повинен знати кожен!



пізніше на горі Синай Господь відкрив Мойсею десять заповідей, які згодом стали канонами життя для єврейського народу.

Десять божественних заповідей

Десять заповідей Бога звучать наступним чином:

  1. Та не буде в тебе іншого Бога, крім Мене.
  2. Не створи собі кумира.
  3. Не говори ім`я Господа Бога твого просто так.
  4. Пам`ятай день суботній, їжаку святити його.
  5. Шануй батька свого і матір свою.
  6. Не вбивай.
  7. Не твори перелюбств.
  8. Не вкради.
  9. Чи не обмовляй Друга свого свідченнями помилковими.
  10. Не пожадай жінки ближнього твого.

У цих заповітах Господь закликає людей до взаємної любові, поваги, чесності, а також до любові до Бога у відповідь на Божу любов до людини, свого творіння. Виконання заповідей дуже важливо, тому що завдяки цьому людина зможе врятувати свою душу і знайти вічний спокій в раю після смерті за свою праведність за життя.

Відео: 7 дивовижних експериментів з повітряною кулькою, це повинен знати КОЖЕН! Експеріменти

Значення господніх заповідей

  1. Значення першої заповіді - це заповіт господа, що Бог єдиний, що християнин не може поклонятися будь-якому іншому божеству.
  2. Друга заповідь безпосередньо пов`язана з першою, адже в ній мається на увазі поклоніння людини будь-кому іншому, крім Бога, чого праведний християнин не повинен робити ні в якому разі.
  3. Третій заповіт означає, що людині не варто вимовляти ім`я Господа просто так, якщо він не вкладає в свої слова сакральний сенс, благоговіння перед Богом.значення слова заповідь
  4. Значення Четвертої Заповіді - це заповіт, щоб люди всі свої повсякденні обов`язки виконували в перші шість днів тижня, а останній, сьомий день, присвячували б служінню Богу (молитвам, усвідомлення своїх гріхів, розкаяння в них). Справа в тому, що сьомим і останнім днем тижні раніше називали суботу.
  5. П`ята заповідь зобов`язує людей шанувати своїх батьків, які подарували їм життя, годували, ростили і виховували.
  6. Шоста заповідь свідчить, що людина не повинна вбивати інших людей, тому що всі вони творіння Божі. Вбити то, що створив Господь, - тяжкий гріх, один з найбільших в християнській релігії.
  7. Сьома заповідь застерігає людину від плотського гріха як одного з найтяжчих. Господь застерігає людей від цього гріха, якщо він тільки не пов`язаний з подальшим дітонародженням.
  8. Восьмий заповіт говорить, що не можна ніколи брати чуже, то, що тобі не дано.
  9. Не можна зводити наклеп на інших людей, виставляючи їх у поганому світлі в очах суспільства. Так говорить дев`ята заповідь.
  10. Значення останньої заповіді - це те, що ні в якому разі не повинна людина чинити гріх зради, а саме бажати дружину свого друга, тому що це гріх є одним з найстрашніших, якщо не самим.

заповіді ісуса

заповіді Христа

Заповіді Ісуса Христа не менш важливі для будь-якої віруючої, ніж перераховані вище постулати. Ці канони не тільки говорять, що повинен чи не повинен робити праведна людина, але і яке місце люди займають на землі ( «Ви - сіль землі», «Ви - світло світу»). Вони, скоріше, дають людям поняття про багатьох аспектах життя (наприклад, про те, кого Господь називає блаженним, а хто повинен підлягати суду за гріхи), ніж є зведенням законів, але тим не менше їх також необхідно прочитати кожному, хто вірує.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!