Ти тут

Благодать - це що таке? Значення слова "благодать". Божа благодать

Коли міркуєш над тим, що таке благодать, попутно виникає питання: «Чим вона відрізняється від понять любові і ласки?» У літературному давньоруському творі «Слово про закон і благодать» можна почерпнути багато цікавих висновків на цю тему. За церковним вченням вона є вишеестественним даром Бога людині.

благодать це

святі отці вважають благодать «Божественної славою», «променями Божества», «нетварним світлом». Її дію мають всі три складові Святої Трійці. В писанні святого Григорія Палами йдеться, що це «енергія загальна і Божественна сила і дія в Трііпостаного Бога».

В першу чергу кожен повинен для себе зрозуміти, що благодать - це не одне і те ж, що любов Бога і його милосердя (милість). Ці три абсолютно різні прояви божого характеру. Вища благодать - це коли людина отримує те, чого він не заслуговує і не гідний.

Кохання. Милість. Божа благодать

Основною рисою Бога є любов. Вона проявляється в Його турботі про людей, їх охорону, прощення (13 глава першого послання до коринтян). З милості Вищого вдається уникнути навіть заслуженого покарання, про що свідчить прощення Адама за його гріхи. Бог його не тільки не вбив, а й дарував йому шанс порятунку через принесену жертву Ісуса Христа. Що ж стосується благодаті, то нерідко в писаннях можна зустріти таке визначення: благодать - це незаслужена милість. Але можна сказати, що це однобока формулювання. Деякі люди, які отримали одкровення згори, стверджують, що Божа благодать - це і сила Отця Небесного, виражена як дар, щоб людина могла з легкістю зазнати те, що йому самостійно важко подолати, як би він не старався.

Божественна енергія доступна тим, хто щиро вірить

Щодня до Бога потрібно підходити в щирій молитві з таким змістом, що без нього в житті нічого не буде так, як повинно бути, і тільки з ним все проявиться найкращим чином. Смирення перед Вищим, віра в нього відкривають доступ до його благодаті, прохання стають почутими. Біблійна церква «Слово благодаті» вчить тому, як правильно поводитися з благанням до Отця Небесного.

церква благодать

Всі, хто приймає Ісуса Христа, врятуються завдяки своїй вірі. У джерелі Ефесян (2: 8-9) сказано: «Бо спасенні ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився». Також з цього випливає, що через що прийде порятунок, то і має вшановуватися, люди повинні жити по благодаті.

У відкрите серце Богу стукати не доводиться



Від усвідомлення, що Бог завжди перебуває поруч і не тільки для того, щоб підтримувати в годину потреби, приходить радісне умиротворення, адже людина починає відчувати, що у нього є найближчий і надійний друг. Він проявляється в кожній миті повсякденному житті, в будь-який, навіть на перший погляд непомітної, дрібниці. Повз погляду Всевишнього не проходить жодна деталь. Ось чому при щирій вірі все і відбувається з Божою поміччю, а не виключно власними силами. Цю істину всім мирянам намагається донести і біблійна церква. Благодать, на думку її церковників, заслуговують все. Щоб отримати до неї доступ, необхідно просто радіти кожній миті свого життя і не сподіватися тільки на свої власні сили.

слово благодаті

Відео: Що таке благодать і як нею користуватися

Що закриває шлях до Бога?

Існує три способи, як принизити свою віру і тим самим відсторонитися від Бога - це гордість, самосожаленіе і скарги. Гордість проявляється в тому, що людина приписує собі ті заслуги, які віддано по милості Отця Небесного. Цим грішник «краде» у Бога славу. Гордий вважає себе незалежним, але по-справжньому без Христа він нічого не може. Відвідавши біблійну церкву, благодатьв якої відчувається єдиним потоком, кожен мирянин почує від наставника, що гріховність такого плану губить душу людини.

Самосожаленіе можна віднести до ідолопоклонства. Людина, весь час розмірковуючи над своєю бідолашної долею, по суті, поклоняється тільки для себе. Його думки: «А як же я?» - Призводять до глибоких помилок. У ньому все менше проявляється справжнє людинолюбство. Він втрачає духовну силу, так як жалість цьому сприяє.



Скарги - це перший спосіб забути про вдячність до Отця Небесного. Скаржачись, людина применшує все, що для нього зробив, робить і буде робити Вищий. Ретельно вивчивши закон і благодать, людина розуміє, що Богу потрібно бути вдячним навіть за малі дари. Йому також видніше, що правильно для людини, а що неправильно, в чому він більше потребує.

Відео: Благодать Божа і Дух Святий це одне і те ж або це різні речі? (Дмитро Смирнов)

Хто гідний благодаті?

Зазвичай, перш ніж людина навчиться жити, сповідуючи біблійне писання, якого вчить церква «Слово благодаті», в його житті може спостерігатися безлад. Жінка може бути сварливою, маніпулювати членами своєї сім`ї, намагатися все тримати під своїм пильним контролем. Чоловік може проявляти грубість по відношенню до домочадцям. Але важливо розуміти, що щоб інші люди не дратували, а приносили радість, потрібно почати зміни з себе і в першу чергу відкрити серце Богу, довіритися йому. Згодом у багатьох сферах життя почнуть відбуватися позитивні зміни.

божа благодать

У Бога для кожного є свій індивідуальний задум, і він підводить до того, щоб навчитися радіти кожному дню. Найчастіше людям це не вдається через присутність в їх житті постійних страхів і сумнівів. А потрібно просто довіряти Вищому, він завжди і в усьому допоможе, направить, дасть силу, щоб здійснити те, що необхідно.

Земний працю і благодать

У Слові Божому сказано, що людині може бути дано щось по доброті, як подарунок понад. Прийти це може до того, хто на перший погляд за земними законами його абсолютно не заслуговує, хто заради цього нічого не зробив. Потрібно розуміти, що благодать і робота не можуть співіснувати одночасно. Через те, що християнам важко зрозуміти і прийняти цей факт, вони, замість того щоб насолоджуватися тим, що у них вже є, і використовувати це для осягнення всієї глибини відносин з Богом, весь час намагаються отримати через працю то, що вже мають .

закон і благодать

Вважається, що благодать - це те, за що Бог віддав краще небесне і тим самим врятував найгірше земне. А тому на неї може розраховувати кожен, але це не означає, що можна вже нічого не робити, не вдосконалюватися, не вшановувати Всевишнього. Він дарує силу в першу чергу тим, хто в нього повірив всім серцем, тоді кожен день людини буде проходити в радості. Головне - довіритися його доброти і мудрості.

Суть божественних енергій

Божа благодать - це дар. Її ні купити, ні продати, це послана Богом милість, його нестворені енергії, яка може бути різноманітною. Існує любляча енергія, що робить людину богом по благодаті, вона його освячує, обожівает. Є просвіщати, що очищає, освячує енергії. З їх допомогою Бог підтримує людське існування.

Божественна енергія - лікар душі людської

Ісус сказав: «…Як гілка не може приносити плоду сама собою, якщо не буде на лозі: так і ви, якщо не будете в Мені »(Іоанна 15: 4). І це означає, що Отець Небесний не вимагає від людини обходитися власними силами, божа благодать зійде до кожного, хто в нього повірить цілком.

Божественна енергія є мостом між людиною і Богом. Якщо її немає, то між першим і другим непереборна прірва. Саме тому християни вшановують святих ікон, мощів, так як вони є носіями благодаті божої і допомагають долучитися до енергій Отця Небесного.

слово про закон і благодать

Найбільшою таємницею благодаті є смиренність. Коли людина змирився і кається, він дивиться тільки на себе і нікого не судить. В цьому випадку Вищий приймає і очищає його душу. Здобути благодать можна через непрекословно дотримання божих заповідей, але швидше за все благодатна енергія зійде до смиренним через їхнє покаяння.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!