Ти тут

Переклад сенсу і тлумачення фрази "бісміллягі рахмани рахім"

Що означає фраза "Бісміллягі Рахмани Рахім"? Чому мусульмани так часто використовує її і який її переклад?

Відео: Шейх Абдулькерім аль-Кібрісі аль-Раббані

Благословенна фраза всіх мусульман - молитва "Бісміллягі Рахмани Рахім"

Правильна транскрипція фрази виглядає так: бісміллягі-р-рахмані-р-Рахім. Це лише вимова, але вона не здатна пояснити всю міць і силу, вкладену в сенс цих слів. Переклад (сенс) фрази "Бісміллягі Рахмани Рахім" - В ім`я Аллаха Милостивого і Милосердного.

бісміллягі рахмани Рахім текстЩо означає «В ім`я Аллаха»?

Кожен правовірний мусульманин повинен будь-які свої дії починати з ім`ям Всевишнього, всі добрі вчинки і акти поклоніння здійснювати лише заради свого Творця і у всіх справах покладатися лише на нього одного.

У разі, коли перед початком будь-якої справи мусульманин вимовляє фразу "Бісміллягі Рахмани Рахім", Його справи не тільки отримують благословення Всевишнього, але також заохочуються високими нагородами, які будуть оцінюватися в Судний день як розмінна валюта в обмін на гріхи, як порятунку від Ада.



Якщо ж людина робить добру не заради достатку Всевишнього, а для досягнення будь-яких мирських цілей, наприклад, заради слави, збагачення, підвищення своєї репутації серед людей чи якийсь інший користі, йому не записуються духовні заохочення, він отримує лише те, до чого прагнув , а в День Суду він не зможе покладатися на свої добрі вчинки, так як він не подбав про своє віддаленому майбутньому, а цікавився лише мирськими благами.

бісміллягі рахмани Рахім



фраза "Бісміллягі Рахмани Рахім" служить усним підтвердженням щирих намірів здійснення справ заради вдоволення Аллаха. Однак якщо в серці людини є лицемірство і нечесність, то Всевишнім не будуть прийняті ці справи, якими б благими вони не були.

Що таке Рахман?

Правильніше - Ар-Рахман, якщо вилучати слово з тексту. Це одне з імен Аллаха, що відбиває його якість Всемілостів до всіх своїх рабів, будь то грішники або праведники. Будь-яка людина на Землі, як би він не помилявся, отримує колосальні милості, починаючи зі здорового тіла, прекрасної сім`ї, щасливого спадку, закінчуючи головною милістю - можливістю в будь-який час покаятися і отримати прощення.

Відео: Сунна - вимова "Бісмілля" | Салман-Хаджі

молитва бісміллягі рахмани Рахім

Що таке Рахім?

Ар-Рахім - це ще одне ім`я і атрибут Всевишнього Аллаха. Він означає милосердя Бога по відношенню до всіх своїм відданим і покірним рабам в Судний День. Коли всі віруючі будуть зібрані перед Аллахом і постануть перед Його справедливим Судом, Він проявить свою якість милосердя і буде прощати все, що забажає. Він нагадає рабам своїм все їх добрі вчинки аж до найдрібніших благих справ, про які вони самі не згадували, і подарує їм вічне блаженство в раю тільки через свого Милосердя - атрибута Ар-Рахман.

Саме тому кожен мусульманин прагне отримати прощення від Всевишнього і бути зраділим в Судний день, і кожне свою справу починає з благословенної фрази - молитви бісміллягі Рахмани Рахім, текст якої відомий будь-якій ісламському малюкові і є головними словами віруючого мусульманина. Це формула визнання милості і могутності Бога, благословення якого просять перед початком будь-якої справи.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!