Ти тут

Священні аяти з корану

Відео: Священні аяти з Корану (відео з музикою) .wmv

Священні аяти з Корану, що є прямою мовою самого Творця всього сущого - Аллаха, викладені в певній послідовності і несуть дуже глибоке смислове навантаження, здатну пояснити всі явища Всесвіту.

аяти з Корану

Що таке аят

Це одне речення з глав Корану, яких всього налічується в священній книзі мусульман 114. Ісламські богослови трохи розійшлися в думках щодо питання про те, скільки аятов в Корані, оскільки прораховували арабські символи за різними методиками, але одноголосно зійшлися в рішенні, що їх там понад 6200.

Відео: Сури з Священного Корану

Про що говорять аяти з Корану



Кожен аят розповідає про сокровенне, всі вони відкривають людям істину про створення, бутті і переході в інший світ. Вся священна книга мусульман являє собою вичерпне керівництво до дії раба божого протягом його світському житті - іспиту і підготовки до вічного існування.перший аят Корану

Найбільш поширені в практиці аяти

Перший аят Корану звучить так: «В ім`я Аллаха Милостивого і Милосердного» і відображає повну картину існування людини на землі - вся його життя повинна бути побудована на мотивації жити заради Господа і заради Його, здійснюючи всі благі вчинки для досягнення Його достатку і остерігаючись гріхів щоб уникнути Його гніву.



Аяти з Корану, що говорять про єдинобожжя, про Рай і Аді, про милість і прощення Всевишнього - найбільш часто зустрічаються в священній книзі, оскільки саме вони відображають основу віровчення мусульман. Суть ісламу в поклонінні єдиному Аллаху, який не має нічого і нікого подібного йому, ні в чому не має потреби і вільний від недосконалості.

мати Корану

Коран починається з голови під назвою «Відкриває книгу», яка містить в собі 7 аятов. Кожен з них відображає сім основних розділів Корану. Вважається, що перша сура - це мати Корану, яка обіймає в своєму короткому тексті всі складові священної книги. Вона говорить про якостях і атрибутах Творця, висловлює основу віровчення в єдинобожжя, просить направити на істинний шлях і утримати від помилок і тягнуть за собою покарань. За смисловим навантаженням саме ці пункти обумовлюються в усьому Корані протягом 600 сторінок священного тексту.

Лікувальні аяти з Корану

скільки аятов в корані

Священна книга мусульман універсальна. Вона не тільки навчає і пояснює суть життя, а й здатна лікувати духовні і фізичні недуги, якщо застосовувати аяти з Корану з щирою вірою і надією лише на допомогу Всевишнього Аллаха. Для віруючої щиро мусульманина досить написати певні аяти на листок за допомогою шафрану, який легко змивається водою і не шкідливий для організму, а потім випити цю воду або омити нею хворе місце. Якщо буде на те воля Всевишнього, хворий вилікується від своїх недуг. Адже кожен розуміє мусульманин знає, що вся зброя проти будь-якого лиха - у Аллаха, і лише один Він потужний виправити ситуацію, позбавити стражденного від негараздів і повернути рабу його спокій.

Які б ситуації не відбувалися в житті мусульманина, він знає, що на кожне питання є певні аяти з Корану, здатні пояснити йому суть того, що відбувається, підказати вихід з положення і знайти вірне керівництво до дії. А для того щоб зрозуміти сенс складного для сприйняття простого обивателя коранічного тексту, існують тлумачення від провідних ісламський вчених-богословів.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!