Ти тут

Ранковий намаз, як подяку творцеві за все те добро.

Кожна нація має свою релігію, якій притаманні свої ритуали і звичаї. Всі віруючі моляться до творця. В ісламі - це намаз. Так називають п`ятикратну молитву, яку благочестивий мусульманин підносить Аллаху. Віруючі здійснюють ранковий намаз, обідній, надвечір`я, вечірній і нічний намази. ранковий намаз

Про ранковому намаз згадується в Корані. За допомогою молитов мусульмани вимолюють милостиню у Творця. Іноді можна, крім 5 намазів, здійснювати ще й додаткові, які носять назву «нефель». Цей ритуал повинен здійснювати будь-який мусульманин незалежно від статі і віку.

Існує легенда про зустріч великого пророка Мухаммеда і Аллаха в ніч Мігражд. Відповідно до неї Всевишній встановив для віруючих здійснювати 50 намазів в день, але Архангел Джембраулу сказав пророку, що прості смертні не можуть стільки молитися. І тоді Мухаммед повернувся до Аллаха, і той скоротив їх кількість до 10 разів і тільки після декількох паломництв Творець призначив п`ять намазів.ранковий намаз час



Відповідно, найперший намаз зробив Мухаммед. Варто відзначити, що ісламська віра стверджує, що істинний віруючий відчуває радість від ранкової молитви. Тому, щоб не зазнавати труднощів під час ранкового намазу, необхідно утриматися від нічних розваг. Кожен намаз складається, крім окремих слів, ще з певних рухів тіла, які діляться на обов`язкові і бажані. Такі рухи називаються раку, Атамі. Ранковий намаз складається з 2-х обов`язкових раку, АТОВ.



Для здійснення її треба обидві руки з розставленими пальцями підняти вгору до рівня вух, великими пальцями торкнутися мочок і вимовити слова з молитви. При цьому погляд повинен бути звернений на місце торкання голови під час поклону. Після цього треба покласти праву долоню на ліву, обхопити великий палець мізинцем і з молитвою опустити руки майже до пупка.

Ранковий намаз, час якого має бути чітко дотримано, але при цьому рано чи пізно робити його зовсім не допускається. Закінчується ранковий намаз в той момент, коли починає сходити сонце, а починається зі світанком. При цьому, якщо мусульманин не зміг дотримати час намазу з поважної причини, він повинен надолужити це пізніше. Якщо віруючий пропустив час з неповажної причини, йому приписується гріх. Молитва, досконала невчасно, несе меншу винагороду, ніж звичайна.час намаз

У кожного правовірного в мусульманських країнах повинна бути настільна книга «Намаз - священний обов`язок мусульманина». Вона являє собою своєрідний навчальний посібник, написаний імамів Шафії. Відповідно до цієї книги кожен віруючий, який не має поважної причини, зобов`язаний здійснювати намаз. Поважною причиною не можна вважати війну і хвороба.

Молитва - це розмова душі з Богом. Вона дозволяє нам бути почутими. Мусульмани, дотримуючись намаз, не просто просять у Аллаха милостиню, а й підносять йому свої хвали. Ісламська віра закликає вдаватися до молитов не тільки у важкі часи, коли людина шукає вихід, але і в вільні від роботи і святкові, щоб подякувати творця за благодіяння.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!