Ти тут

Що означає іман? Як зміцнити іман? Іман - це ...

Іман - це віра, віра в то, що існує Всевишній Господь і Його пророки, і все те, що було послано Ним або розказано Богом через Його пророків. Цей термін вживається в релігії іслам, що, в свою чергу, означає слідування заповідям Аллаха з вірою і покорою.

Що таке іман?

іман це

Іман - основа всього ісламу. Це головна місія кожного мусульманина і головна наука, яку повинен осягнути кожен віруючий.

Що означає іман? Це незаперечне переконання в тому, що Аллах існує, що Він - Господь і Володар усього, Єдиний Творець і Керуючий цим всесвітом. Аллах - єдиний, хто гідний, щоб Йому поклонялися. Ніхто не може перевершувати Його або бути Йому рівним. Ці переконання і закладають Іман. Віра в Аллаха має бути присутня в серці кожної людини. Імена та якості Аллаха настільки прекрасні, що у Нього немає ніяких недосконалостей і недоліків.

Віра в Господа - перший стовп іману

іман значення

Іман (переклад: "віра") Живе в душі кожної людини. Все творіння Господа, особливо люди, створені так, що їх душа наповнена вірою в Господа. Інстинктивно кожен усвідомлює велич Творця. Щоб повірити в Господа, людині не потрібно інтелектуально трудитися або просити, щоб його навчили вірити. Єдине, що може вплинути на віру людини - це зовнішні обставини (погане виховання, соціальний устрій, громадська думка). Сам Аллах в Корані говорить, що іман - це вроджена якість, з яким Він створив всіх людей.

Кожна дитина народжується з вірою в Творця. Тобто в кожній людині з самого народження живе іман. Значення його велике, але не всі можуть зрозуміти це. Батьки або суспільство роблять людину прихильником того чи іншого релігійного течії. У Священних книгах мусульман йдеться про те, що ніяка інша релігія крім ісламу не дає людині природне світовідчуття. З самого народження людську свідомість спотворюється його батьками і вихователями. Гармонія Віри у дітей порушується.

Міфи про творіння руйнують віру

Розмірковуючи про творіння всього сущого, людина може зробити кілька припущень про те, що все це виникло випадково, ніхто нічого не створили. Але здоровий глузд не дозволяє приймати цю нісенітницю. Кожна людина знає про те, що будь-яка річ не може виникнути сама по собі.

Існує ще одна помилкова думка про те, що все створюється саме собою. Цієї ідеї дотримуються ті, хто обожнює природу, не усвідомлюючи до кінця, що і вона є творінням Господа. Від таких людей часто можна почути «Натхнення від природи», «так влаштовано природою».

Оскільки обидва думки абсурдні, можна зробити висновок, що у всього сущого є творець, і це сам Аллах. Сам же Він існував завжди, Господь не має початку і кінця, Він вічний.

Другий стовп іману - віра в ангелів

іман переклад

Іман - це віра. Вірити можна не тільки в існування Творця, а й в Його помічників - ангелів. Ангели - це створення Аллаха, які приховані від людських очей. Вони завжди служать Господу і допомагають Йому. Незважаючи на це, ангели не мають божественним пануванням і не вимагають поклоніння собі. Вони і самі не дозволяють людям собі поклонятися.



За милістю Аллаха, ангели наділені якостями абсолютної відданості і покірності Господу. Також у них є величезна сила, яка дає можливість їм виконувати всі вказівки Всевишнього.

Відео: Як зміцнити Іман?

Іман (російською - віра) в ангелів складається з наступних переконань:

  1. Віра в те, що вони існують.
  2. Віра в Джібріля, Маліка, Микаілов і інших ангелів, імена яких можна знайти в Корані.
  3. Віра в їх якості і могутність.
  4. Віра в ангельські діяння, які здійснюються ними за вказівкою Аллаха. Наприклад, прославляння імен Всевишнього, поклоніння Йому протягом всього дня.

Віра в ангелів призводить до наступних результатів:

  1. Людині передається знання про велич Господа. Усвідомлюючи велич Його творіння, можна на мить уявити, наскільки великий і могутній Господь.
  2. У людини виникає подяку Господу за те, що Він піклується про нас. Ангели завжди стоять на сторожі, оберігаючи людину від безлічі небезпек і роблячи його життя на землі краще.
  3. Любов до ангелів допомагає людині наблизитися до Господа.

Віра в Священні книги

як зміцнити іман

Іман - це не тільки віра в Аллаха. Третім стовпом іману є віра в Писання, в яких розказано все про Господа. Коли мова йде про віру в книги, то це має на увазі віру в ті Писання, які Аллах залишив своїм посланцям як особливої милості для всього людства. Це надійним орієнтиром майбутніх поколінь, щоб вони змогли досягти справжнього щастя в царстві Господа.

Основною метою послання Книг було напоумлення людей про правильне поклоніння Аллаху. Ці Книги повинні стати законом в житті кожної людини. Керуючись ними, кожен може отримати великі блага у всіх світах. Священні писання допомагають людям очиститися і в повній мірі усвідомити свою божественну природу.



переконання:

  1. Віра в те, що Книги послані самим Аллахом.
  2. Віра в їх назву, наприклад Коран, Інджілі, Таурат, Забур.
  3. Книги Аллаха є Істина.
  4. У Корані знаходяться вічні Закони Аллаха, тому всі попередні Письма можна відкинути.

Які плоди приносить віра в Книги?

  1. У людини з`являється віра в те, що Аллах піклується про всіх живих істот. Те, що Він послав Книги, що містять пряме керівництво до життя, - свідоцтво Його безмежного милосердя.
  2. Мудрість Аллаха неперевершена. Він передав людям тільки ті Закони, які їм найбільше потрібні.
  3. Віра в Книги допомагає людині позбутися від прихильності до особистих пристрастей.

Четвертий стовп - віра в посланників Господа

іман віра

Відео: CheNet - Цей ролик зміцнить твій Іман!

Посланцями Аллаха називаються люди, спрямовані на землю з Шаріатом, закликаючи слідувати йому. Перший посланник - Ной, останній - Мухаммад.

Посланці - це люди, наділені певною місією. Але їм не варто поклонятися і вважати їх божественними особистостями. Їм не чужа людська обумовленість. Вони також смертні і схильні до хвороб.

Рісаля надається обмеженому колу. Людина не може придбати цю ступінь самостійно. Ніякі особисті зусилля не допоможуть.

Переконання, як наслідок віри в посланників:

Відео: Іман Зміцнення віри в сердцах.flv

  1. Місія посланників істинна. Хто не вірить хоча б в одного посланника, той не зможе повірити і в інших. Хто звинувачує когось із посланників, той звинувачує їх усіх.
  2. Слід вірити в посланників, імена яких відомі з Писання.
  3. Безумовна віра в те, що повідали пророки.
  4. Останнім пророком був Мухаммед.

Плоди віри в Пророка:

  1. Людині передається знання про безмежну милість і турботі Аллаха.
  2. У людей з`являється подяку за турботу про них Господу.
  3. Любов і шанування посланників.

Судний день - п`ятий стовп іману

іман російською

Кожна людина повинна вірити в те, що рано чи пізно настане Судний день і все повинні будуть постати перед Господом і відповісти за все вчинені справи. День цей ще називають Кінець Світу, так як це останній день на цій планеті. Потім люди займуть своє початкове вічне становище, хтось в раю, а хто-то в пеклі.

Віра в Кінець Світу має на увазі вчинки людини, який переконаний, що цей день настане і йому доведеться відповідати перед Господом.

Коли настане Великий День, відбудеться воскресіння усіх мертвих і все людство постане перед лицем Господа. Це вказує на особливу мудрість Аллаха, який зробив так, що всі люди повернуться до життя і отримають нагороду за виконання своїх обов`язків відповідно до божественним законам. Кожній людині представиться можливість отримати звіт про свої діяння, і кожен в цей день отримає те, що сам для себе і підготував.

Віра в приречення

що означає іман

Приреченням називають міру, встановлену Аллахом про існування всього в цьому світі відповідно до Законів Господа.

Доля складається зі знання Аллаха про все, що було, є і буде. Вся інформація записана в Збереженої Скрижалі. Книга була складена ще до того, як був створений цей світ. Тут записано все, що Аллах захотів втілити в реальність.

Саме створення є вінцем приречення, коли бажання Аллаха втілюються в цьому світі.

Вірити в приречення - значить усвідомлювати, що Господь знає все, що нічого від Нього, не приховано і що на все Його воля.

Кожній людині необхідно задатися питанням: «Як зміцнити іман?» Знання про стовпах Віри допоможе в цьому. Також слід спілкуватися тільки з тими, хто володіє стійкою вірою в Аллаха і здатний передати цю віру.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!