Ти тут

Що таке іслам?

Відео: Що таке Іслам і хто такі мусульмани?

У світі існує багато релігій. Однією з них є іслам. Саме слово в перекладі з арабської мови означає «покірний Аллаху». Що таке іслам? Суть, принципи навчання і його взаємозв`язок з іншими світовими релігіями розглядаються в цій статті.

Іслам - релігія древня і одна з найбільших. Поряд з християнством і іудаїзмом вона виникла на Близькому Сході серед безкраїх пустель. ці три світові релігії і до цього дня перегукуються один з одним і шанують одного бога. Історично склалося, що іслам став наймолодшою релігією з цих трьох. Але деякі вважають, що він є основою для християнства і іудаїзму.

сьогодні ця релігія поширилася по всьому світу. Серед віруючих є не тільки араби, а й представники інших національностей. Щоб зрозуміти, що таке іслам, треба перейнятися його духом і істиною. Ось одне з тверджень ісламу: «Немає Бога, крім Аллаха і Мухаммед - пророк Його». Його треба розуміти серцем, щоб стати істинно віруючим.

Кожен мусульманин проходить стадію переродження. Тільки після цього можна зрозуміти сенс віри. Цей етап називається іхсан.

З цього моменту істинному мусульманину відкривається усвідомлення Бога. Він починає розуміти, що всі його вчинки, помисли і бажання відкриті для Бога.

Мусульмани вірять в те, що після смерті відбувається продовження буття. Саме Бог є творцем людських душ. Народження і смерть не пов`язані з тлінним тілом, а є наслідком появи, а потім розчинення душі. І тільки одному Богу відомо, коли це станеться.



Істинний мусульманин - смиренний, безкорисливий і не піддається спокусам людина. Іслам давно став світовою релігією. У нього не існує кордонів і національної приналежності.

У світі налічується 44 мусульманські країни. Вони розташовані по всьому Земній кулі. У Росії існує три регіони, в яких пріоритетним є мусульманство. Це Північний Кавказ, Татарстан і Башкирська республіка.

Священна книга цієї релігії називається Коран. Друга група священних книг ісламу зветься Сунна. Вона включає збірник з шести творів і близько ста томів. Згідно з ученням ісламу існує небесний Коран, який зберігається під троном Аллаха. Це єдиний екземпляр.



Існує також і гострі суперечки земного Корану. Але найточніша з них та, яка написана на арабській мові. Земний Коран був написаний учнями Мухаммада з його слів. Йому, в свою чергу, надиктували його ангели, які передали його з вуст Аллаха.

Сунна - це висловлювання Мухаммада і оповідання про його життя.

Щоб зрозуміти, що таке іслам, треба зрозуміти істину релігії і її священних книг.

Норми поведінки істинного мусульманина розписані в шаріаті, який представляє собою звід правил. Він буває в письмовому вигляді, у вигляді книг, написаних авторитетними мусульманами. Також допускається усна форма, у вигляді висловлювань цих мусульман. Шаріат містить приписи про те, як себе вести в повсякденному житті, в побуті і т.д. У кожній мусульманській країні шаріат може вводити свої правила.

Кожен віруючий зобов`язаний здійснювати щоденний намаз. Це молитва, звернення до Бога. Крім цього, якщо є матеріальна можливість, то мусульманин зобов`язаний здійснити хадж до Мекки хоча б раз в житті.

Також обов`язковим для кожного мусульманина є дотримання постів.

Відео: Батюшка хто такий Аллах що таке Іслам як прийняти Іслам як робити намаз мазхаб тарикат хутба

Особливу роль відіграє сім`я в ісламі. Ця релігія розуміє інститут шлюбу в його найвищому і чистому вигляді. Турбота про ближніх, повага старших є обов`язковим для кожного істинного мусульманина.

Іслам є однією з провідних світових релігій. Тому кожна сучасна людина має знати, що таке іслам. Це не тільки дозволить зблизити представників різних конфесій, а й сприятиме становленню мирних відносин і припинення конфліктів на релігійному грунті.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!