Ти тут

Сунна - це ... Мусульманське священний переказ

Відео: хIафіз Абу Ібрагім ад-Даг`істані / щал кколел Агьлю Сунна? /

Кожен народ має власну релігію, але передбачає єдину концепцію. Тому не можна з упевненістю розділяти людей за релігійним принципом. Але ось ті, хто сповідує іслам, шанують священний переказ, яке по суті є викладом життя пророка Мухаммада.
сунна це

Його вчинки служать зразком чесноти і беруться за основу шляху істинного мусульманина. Здається, що це добра казка, але даний спосіб багатий прихованим змістом, завдяки якому вчення заходить в душу.

Іслам і його відмінності від християнства

У Корані, священній книзі мусульман, сказано, що треба шанувати Єдиного Бога, того, хто вище нас всіх, того, хто може обдарувати і покарати, того, хто свого часу посилав істину Ісусу, Ізмаїла, Мойсею та Аврааму. Засновником релігії став Мухаммад, пророк, якого ставлять вище інших. В основі віри - поклоніння Аллаху і Мухаммаду. Мусульмани вірять, що Аллах вище простої людини, його вчинки є еталоном і жити за законами Аллаха - є вища благодать, так як після смерті правовірного мусульманина чекають райські сади з неземними блаженствами. В ісламі п`ять основних стовпів віри. Це її оголошення, щоденна молитва, благодійність, пост, паломництво до святого міста Мекки.

мухаммад пророк

Молитва у мусульман може відбуватися як самостійно, так і під керівництвом більш релігійного людини.

Що таке сунна?

Це і є той самий переказ про життя Пророка. Для кожної мусульманської громади сунна - основне вчення про життя. Після Корану це другий джерело права, вбирає в себе все вчинки Пророка, його слова і думки. До певного часу сунна - це усно передаються слова, потім фіксуються у вигляді хадисів. Між нею і Кораном тісний зв`язок, але є кілька мінімальних відмінностей. Все-таки сунна являє собою особливого роду інструкцію, тому релігійній людині простіше і зрозуміліше слідувати їй. Коран викликає більше благоговіння і служить для усвідомлення гріховності своєї. До речі, є свого роду критерій для ісламських правознавців - знання сунни, без якого їх думка не буде авторитетним.

влада сунни

Після того як помер Мухаммад, який заснував іслам, сунна дозволила розібратися з безліччю питань про життя громади і Халіфату.

священний переказ

Але треба сказати, що значимість цієї речі ніколи не применшувалася, а з дев`ятого століття її шанували вже майже нарівні з Кораном. Вийшло, що сунна - це загальне найменування, так як іноді мають на увазі сунну Аллаха, якою є Коран, а іноді - Пророка. Часом це бажані вчинки, а в ряді країн таким словом позначається обряд обрізання - хіта.

Для приватного життя



Навіть самий релігійний народ не може проводити весь час в молитвах, хоча в цьому відношенні мусульмани далеко попереду всієї планети, адже вони моляться п`ять разів на день. Понад обов`язкових може бути здійснений намаз по сунне. За його невиконання НЕ буде покарання на відміну від обов`язкових молитов, а й винагороди ніхто ніякого не чекає. По крайней мере, матеріального. Цінність такого намазу - в очищенні від гріхів, виправленні помилок обов`язкової молитви. Мусульмани вірять, що Аллах вважає все намази і може покарати за недостатню кількість.

Відео: Наукові знамення з Корану і Сунни. Діабет. Грудне годування.

іслам сунна

Під час такого спілкування з Аллахом людина зосереджується на своїх думках, йде від тлінність навколишнього світу і може висловити свої емоції. Не дарма сунна є збіркою правил і життєвих мудростей, почерпнутих з діянь Пророка. Вона дозволяє зрозуміти Пророка, його ставлення до Корану і перейнятися його вірою. Така молитва виходить від серця, а не від розуму.

люди сунни

Є навіть велика гілка релігії іслам - суннизм. Люди сунни ретельно слідують шляхом Пророка, беруть його вчинки за еталон і керівництво до життя. Серед представників цього руху є відмінності в правилах юридичних рішень, святах і ставленні до іновірців. Умовно налічується більше одного мільярда сунітів, тобто 90% всіх правовірних мусульман. Це священний переказ шанують все течії як найважливіше джерело віри після Корану.



лікування за сунне

Саме переказ називають хадис. Також називають кожне вислів Пророка, яких є величезна кількість.

Коран і сунна

Богослови різних країн сходяться на думці, що сунна є найкращим інструментом для тлумачення священної книги. З арабської мови слово "сунна" перекладається як "звичай". Тобто в цьому збірнику хадисів зібрана вся інформація про діях і словах Мухаммада, його життя і дружин. Мусульманська міфологія має повчальний характер, дозволяє алегорично засуджувати людські гріхи, погані емоції, злість і дурнословіе. За нею Аллах - це вища сила, що має противника - шайтана Ібліса, який єдиний з усіх ангелів відмовився підкоритися створеному Аллахом людині. Аллах дав людині волю, але правовірний мусульманин хоче потрапити в рай, а тому слід велінням Аллаха і намагається бути таким же, як Мухаммад (пророк).

Є багато схожості Біблії і Корану. По суті, це вільне трактування однієї історії, коли Адам і Єва перетворюються в Адама і Хаву. Після заслання на землю Адам знаходить силу в мусульманській громаді, де відносини регламентуються шаріатом. Послідовники ісламу повинні визнавати те, що немає Бога, крім Аллаха і Мухаммеда, який є його пророком. Віровідступництво каралося набагато жорсткіше, ніж зараз, вони каралися смертю.

намаз по сунне

Відео: Життя і сунни пророка Мухаммада

Коли Пророк помер, його місце зайняли халіфів та в громаді стався розкол. Близькі родичі теж претендували на владу.

особливості сунізму

Сунітське громада бере участь у виборі свого глави - халіфа, але робить це не за допомогою особистих уподобань, а на базі ознак приналежності до даного напрямку ісламу.

сам термін "суннизм" оформився дуже давно, хоча точної дати немає. По суті це вчення про прямування життєвому шляху Пророка.

У сучасному ісламі

У мусульман сунна - це збірник норм державного, кримінального, майнового і сімейного права. Недарма вони вважають, що в священних книгах можна знайти відповіді на всі ці запитання. А якщо в книгах немає була зустрінута ситуації, то значить, і замислюватися над цим немає сенсу.

Коран і сунна

Спочатку основою всьому була сунна Мухаммада, яка включала вчинки і висловлювання. Хадіси були необхідністю, так як божественних встановлень Корану було мало для вирішення ряду питань у нових поколінь мусульман. Тому довелося заглибитися в зміст промов Мухаммада перед сучасниками. Цікавий і сам образ Пророка, вождя і засновника релігії. Спочатку бідний і всіма гнаний, він не побоявся виступити проти своїх одноплемінників, чим викликав повагу і трепет мусульман. Такій людині міг довіряти кожен, тому вчення про Пророка стало символом віри в право, слово Боже, історію і літературу.

Як лікуватися за сунне?

Не дивно, що при наявності керівництва до дії з будь-яких життєвих реалій можливо і лікування по сунне. Багато віруючих і зараз вважають за краще відмовлятися від сучасних засобів і допомоги лікарів, мотивуючи свою відмову тим, що Аллах знає, як і коли повинен вмирати людина, і тому пошле засіб лікування. Лікування по сунне інакше зветься медициною Пророка. В основі лежать коранические аяти або пророчі хадіси. До лікування прийнято відносити все, що описував Пророк у відповідь на питання своїх сподвижників про позбавлення від недуг. Медицина Пророка стосується не тільки безпосередньо здоров`я людини, але і прийнятої їжі, пиття, житла і навіть питань одруження. Це не говорить про те, що лікарів мусульмани не визнають, але по можливості намагаються лікуватися натуральними травами і засобами, ігноруючи хімічні препарати.

Відео: Сури від пристріту і псування читає мішарей РАШИД КРАЩЕ!

При складанні збірників хадисів вчені створювали цілі розділи для медицини, щоб розбити висловлювання за темами. Першим це зробив імам Малік в збірнику "Аль-Мувата", А вже за ним пішли імам аль-Бухарі, імам Муслім та інші. Про медицину Пророка склав окрему книгу Алі ар-Різа ібн Муса аль-Казім. Це був короткий трактат. А ось книгу "пророча медицина" написав аль-Малік ібн Хабіб аль-Андулусі, якого також називали алим Андалусії. Це перша праця з підрозділами. Пророк говорив, що Аллах не послав хвороби без лікування, і єдина недуга, до якого немає протиотрути, - це смерть. Тобто хадіси спонукають до лікування і закликають до пошуку нових ліків. Пророк і його шановна родина слідували заповітам Аллаха і приймали ліки і пили трав`яні чаї, щоб запобігти хворобам. І зараз можна знайти на арабських ринках трави, листовий чай і спеції, які пробуджують тонус, проганяють нежить і знімають болі при менструаціях. Тобто всі ліки поруч, варто тільки захотіти їх знайти.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!