Ти тут

Молитви про новопреставленого раба божого до 40 днів

Відео: Тема передачі "Молитва за покійних"

Народження людини приносить родині велику радість. На жаль, в книзі життя вже відзначена дата смерті. Тільки від людини залежить, як і з чим він прийде до цього дня. Як він проживе відведений йому період.

молитви про новопреставленого

День смерті. Що робити

Коли ж почався день смерті Господь закликає до себе раба свого. Тіло втрачає здатність рухатися, серце зупиняється. Після чого тіло знаходиться в труні, а душа продовжує жити. Тепер починається її шлях в іншу, вічну, життя. Шлях нелегкий і тернистий.

За словами Святих отців, три дня душа витає над землею. Вона сумує про розлуку з тілом. Разом з душею сумують і родичі покійного. Адже непросто повірити, що близької людини більше немає поруч. Згадують все хороше, пов`язане з ним, і клянуть долю, що вона розпорядилася саме так.

молитва на 40 днів

Насправді варто переживати не тільки про це. Набагато більше потрібно засмучуватися про те, що буде з душею покійного. Де вона знайде спокій. Адже прожити життя не всім вдається гідно. Але навіть при веденні добропорядного способу життя існує безліч гріхів, які не пускають душу в рай. Вони відкладаються на протязі всього життя людини.

Допомога близькому

Люди сповідаються протягом життя і перед смертю. Але згадати абсолютно всі свої гріхи просто неможливо. Вони можуть бути або зовсім дрібними - про них можна забути. Або вчинені настільки давно, що пригадати їх вельми проблематично. Перед смертю не завжди можна сповідатися.

У такій ситуації варто сподіватися тільки на допомогу родичів. Вони повинні молитися про душу покійного. Відразу після відходу близького в інший світ необхідно прочитати «Молитву за відхід душі». Вона надрукована на першій сторінці Псалтиря і є в молитвословах.

Текст молитви нескладний. Вона може допомогти і в разі, якщо людина страждає в агонії і смерть ніяк не може прийти до нього. Прочитавши молитву, можна послабити борошна, і Господь швидше закличе його до себе.

молитва про померлого до 40 днів

Читати псалтир

Після цього рекомендується читати псалтир далі. Здійснюючи молитви про новопреставленого до 3 днів, необхідно читати від однієї до кількох кафизм в день. Кількість залежить від сил, що молиться. Прочитавши псалтир до кінця, слід почати спочатку.



Деякі родичі довіряють читання Псалтиря стороннім людям. Вони просто оплачують їх послуги і вважають, що справа виконано. Але насправді Святі отці і Церква в один голос говорять про те, що молитва є більш душевною, якщо її читає родич. Він вкладає в неї всю свою душу. Всі свої страждання про померлого.

молитви про новопреставленого до 3 днів

Молитва до Богородиці

Молитви написані в основному на старослов`янській. Тому вони складні не тільки у вимові, але і в розумінні. В такому випадку неможливо вимовляти слова молитов щиро. Для цього багато молитовники пропонують молитви про новопреставленого російською мовою.

Їх велика кількість. Залежно від того, в чому причина смерті і хто помер. Існує молитва і для тих, хто помер і не встиг прийняти хрещення. Серед них є молитва Богородиці про новопреставленого. Вона мати Господа, і молитва до неї може допомогти пом`якшити Небесного Царя. Знайти її можна практично в будь-якому молитовнику.

молитви про новопреставленого раба божого

мандри душі

Після закінчення трьох днів душа постає перед Господом. Це відбувається після відспівування в церкві і поховання тіла. Варто нагадати про те, що відспівувати в церкві можуть не всіх. Під забороною відспівування:

  • нехрещені люди;
  • самогубці.


Душа поклоняється Богові, і він дає їй можливість 6 днів милуватися тим, як веселяться в раю. Як там проводять час святі. Якщо душа грішна, то її терзають прикрощі та образи за невірно прожите життя. Здійснюючи молитви про новопреставленого раба Божого, не варто забувати про це. Пом`якшити страждання допоможуть щоденні звернення до Бога рідних і близьких. Необхідно щиро читати молитви і хреститися.

На 9 день душа постає перед Господом. Господь посилає її в пекло. Там вона спостерігає за муками грішників. Бачить, як страждають душі тих, хто прожив життя без праці. В нелюбові до Господа. Молитви про новопреставленого допоможуть вимолити прощення перед Господом і полегшити страждання душі.

На сороковий день душа постає перед Господом, і в цей час визначається місце її перебування. Тому молитва про померлого до 40 днів важлива. Старанне моління може пом`якшити Господа. Його милість може допомогти душі потрапити в рай або, перебуваючи в пеклі, терпіти менші муки.

Ніхто крім нас

молитви про новопреставленого російською мовою

Читати молитви про новопреставленого можна вдома або в храмі. Після смерті близького необхідно відправитися в храм. Подати записку за упокій душі новопреставленого раба Божого. Незайвим буде замовити сорокоуст за упокій і невсипущий молебень. Після повернення їх храму запалюють свічки і ставлять їх в сіль. Ставлять воду і кладуть шматок хліба. Головне - не забути поставити образ Спасителя. Перед ним відбуваються всі молитовні читання.

Замовити сорокоуст можна в будь-якому храмі. Якщо поминання буде носити тривалий характер, то краще замовити його в монастирі. Адже там служби йдуть кожен день і протягом доби. За християнським звичаєм тіло рекомендується ховати, а не кремувати. Гримирование вважається особливою вимушеним заходом.

Відео: Православний фільм «Відповіді на питання про духовне життя», архімандрит Рафаїл Карелін

Молитва про померлого до 40 днів є особливим видом милості. Вона пов`язує людину і Господа, як пуповина дитини з матір`ю. Навіть найстрашніший грішник, перебуваючи в мирському житті, може щось змінити в ній. Стати праведником неможливо в одну мить. Це важка праця, і не всім він під силу. Але будучи живим можна змінити своє життя. Після смерті вже нічого змінити не можна. Усі сподівання душі лягає на плечі близьких і рідних. Вона просить їх допомогти. Просить вимолити кращу долю у Господа.

Допомога собі і близьким

молитва богородиці про новопреставленого

Молитви про новопреставленого є вищим видом подвижництва. Плоди якого впізнаються тільки на страшному суді. Коли люди щось просять у Господа, то отримують бажане. За це вони дякують Господу. Вихваляють його. Молитви про новопреставлених, звичайно ж, доходять до вух Господа, але при цьому їх результат буде відомий тільки на страшному суді. Прийшовши на нього, душа людини дізнається про те, наскільки вони були ефективні. Якщо вимовляти їх з чистим серцем і добрими намірами, то багато гріхів людини вже померлого простяться. Гнів Царя Небесного зміниться на милість. І тоді на страшному суді померлий поклониться в ноги своєму другу чи родичу і скаже йому спасибі за це.

Молитва про новопреставленого є виконанням головної двоєдиної заповіді. Вона говорить про любов до Бога і ближнього. Любити ближнього не означає просто допомагати йому в мирському житті. Це означає допомогти йому тоді, коли від нього вже нічого не залежить. Він прийшов до Господа, і душа заплямована гріхами. Допомогти убелить її і пом`якшити гнів Господа допоможуть молитви близьких людей.

Моління на 40 день

Саме на сороковий день душа перестає витати над безоднею. Її доля нарешті визначається. У цей день близьким покійного найважче. Незагойна рана в душі кровоточить, а віра в краще майбутнє ніяк не приходить. Допоможе полегшити душевні страждання молитва на 40 днів.

У храмі варто попросити Господа забрати душу покійного, а душі близького подарувати спокій. Перед цим поставити свічки за упокій душі. Потім, перехрестившись і взявши з собою три свічки, можна відправитися додому. Там запалюються ці свічки і, дивлячись на них, вимовляється молитва на 40 днів до Господа (її можна знайти в молитовнику).

Протягом сорока днів коштує не тільки молитися вдома, а й відвідувати храм. Якщо померлий хрещений, то його можна згадувати в записках, які подаються в храмі. Якщо ж ні, то молитися за нього можна тільки самостійно. І неважливо де - вдома або в храмі.

Крім молитов, в храм можна принести продукти і подати. Це буде вважатися милостинею і піде за помин душі. Священнослужителі пом`януть його за трапезою. Тільки обов`язково потрібно сказати ім`я раба Божого.

Траур варто носити не менше 40 днів. Якщо виникає внутрішня необхідність, робити це можна і довше.

Після це душевні страждання трохи вщухнуть і з`являться сили жити далі. В майбутнє вже без покійного, але таке життя. І вона триває незважаючи ні на що. Головне, вірити в краще, і тоді біль вщухне швидше.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!