Ти тут

Що відбувається через 40 днів після смерті людини

Відео: 3 9 40 днів після смерті Поневіряння душі

Кожен знає, все ми люди смертні і кожному свого часу судилося покинути цей світ. Але хочеться, щоб це сталося якомога пізніше, щоб в повній мірі встигнути насолодитися життям. І тут виникає питання - для того ми прийшли на цей світ, щоб провести своє земне життя в задоволенні своїх бажань і пристрастей? І що відбувається, коли людина помирає, закінчується життя або продовжується, але вже в іншій формі і в іншому вимірі? Ці питання споконвіку цікавлять людство. Що відбувається через 3, 9, а потім і 40 днів після смерті, чи є безсмертна душа і які її дії після того, як вона залишить тлінне тіло?

Відео: Подорож душі.Есть Чи є життя після смерті.Странное справу

З поведінкою душі після смерті пов`язано багато звичаї. Наприклад, прийнято поминати покійного не тільки, як пройде 40 днів після смерті, але ще і на третій і дев`ятий день. З чим же це пов`язано, тільки це народні традиції, або є тому пояснення? Пояснення, звичайно ж, є і пов`язані вони з історією християнства. Церква пояснює, що після того, як людина вмирає, душа покидає тіло. У два перших дні вона знаходить повну свободу і може гуляти, де хоче, відвідуючи ті місця, які їй близькі. На третій день зазвичай людини ховають, а душа його в супроводі небесних ангелів підноситься на поклоніння до Бога.

Відео: річниця, 7 днів, 52 днів, сороковий день в Ісламі? традиції після похорону



На шляху цьому душі доводиться не солодко - шлях їй постійно перекривають біси, які показують душі її гріхи і намагаються її тягнути в пекло. Ангели, що знаходяться поруч з душею, намагаються її врятувати, на противагу бісам показуючи добрі справи, які чинила людина, будучи живий. Таким чином, вони допомагають душі пройти через повітряні митарства. Допомагають душі також молитви і добрі справи в ім`я померлого на землі його близькими, а також святі, яким людина молилася і прославляв їх, будучи живий. Пройшовши цей важкий шлях, душа постає перед лицем Господа.

Потім, протягом шести днів душі показують всі радощі і краси раю. Душа праведна радіє, а грішна сумує від того, що даремно провела своє земне життя в марною суєті і не подбала про своє небесному майбутньому. Вона плаче і стогне, шкодуючи про свою негідною земного життя, і горює, передчуваючи, що їй не залишитися в раю, а в пекло потрапити не хочеться. Через шість днів вона знову постає перед Богом і потім відправлятися оглядати пекло. Ось чому важливий 9 день. 40 день після смерті визначає місце, де буде знаходиться душа до Другого пришестя, коли їй і буде назавжди визначено місце перебування.



Бажаючи надати посильну допомогу душі померлого, його близькі влаштовують після 40 днів після смерті поминки, на яких поминають його, моляться про його душі. Цим вони допомагають душі померлого пройти всі випробування і отримати деяке полегшення перед Господом. Це кількість днів не випадково, воно пов`язане з великими датами в Святому Письмі. Наприклад, Ісус Христос протягом тих же сорока днів постився у пустелі, випробовуваний бісами, 40 днів перебував на землі після воскресіння Господь зі своїми учнями, 40 днів перебував на горі Мойсей, перш ніж прийняв від Господа священні скрижалі.

З усього цього видно, що поминають померлих через 40 днів після смерті зовсім не випадково. У цей день замовляються в церкві панахиди, в ході яких священики спільно з близькими померлого моляться про його душі і просять у Господа помилувати її. Це дуже важливо для душі, так як допомагає визначити її подальше місце на небі. З цією ж метою поминаються покійні і в третій, і в дев`ятий день, лунає милостиня за них, пригощаються бідні і родичі померлої людини.

Дуже добре, коли близькі замовляють за померлу людину сорокаусти. Це церковні поминання, які відбуваються 40 днів після смерті. Вони покликані полегшити долю душі перед тим, як вона постане перед Господом на приватний суд і буде їй визначено місце до Другого пришестя. Коли Господь прийде в світ другий раз, тоді вже здійсниться Страшний суд, на якому всім воскреслим з мертвих буде визначено місце, в якому вони будуть перебувати вічно. Таким чином, поминаючи померлих в ці дні, люди допомагають своїм померлим родичам, полегшуючи їх душам майбутнє вічне життя.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!