Ти тут

Соборування - що це? Допомога душі і тіла!

Відео: Цілюща музика Рейки - гармонізація свідомості

Господь нечасто втручається в перебіг фізичних процесів. Але коли мова йде про хвороби людини, завдяки щирим молитвам, може статися диво, якого ніхто вже не чекає. Ми - істоти складні, мають фізичну і психічну природи, що впливають один на одного. Вплив на душу може зцілити і тіло. Саме на це і спрямована соборування. Що це таке?

Чи не останній ритуал

соборування що це

Не варто лякатися церковного таїнства такого роду. Обряд цей відбувається в сучасній церкві не тільки над вмираючими. Будь-яка людина, що страждає фізичної або душевної хворобою, може брати участь в таїнстві. Тонке взаємодію між тілом і душею, по милості Господа, дозволяє досягти і тілесного поліпшення. Але це ні в якому разі не магічний обряд. Тому невіруючому людині допомогу від Творця буває надана лише як виняток, щоб допомогти йому прийти до Бога.

Обгрунтованість в Євангелії



Це таїнство було викладено людям в Євангелії, і є свідчення, що апостоли практикували його. У першохристиянські часи це ще не було оформлено як особливий обряд, але застосовувалося досить широко. Сьогодні ми практикуємо це, називаючи це явище не інакше як соборування. Що це означає? При чому тут собор? Це означає, що збирається кілька батюшок (в ідеалі їх повинно бути 7), вони моляться про здоров`я хворого (але частіше про декілька хворих).

записатися заздалегідь

Відео: Модний недуга: "Моя вага танув, а я вмирала". від 17.03.16

соборування це



Втім, не завжди можлива участь декількох священиків. В цьому випадку таїнство проводить один батюшка, особливо часто така необхідність виникає в сільській місцевості, де не вистачає ієреїв. У місті ж частіше відбувається соборування в церкві. Як правило, воно призначається на час постів. Парафіяни дізнаються про дату і спеціально заздалегідь записуються. Потім приходять в храм, по можливості перед цим постять, якщо дозволяє характер недуги.

Більш чітке назва

соборування в церкві

У терміна є і синонім, що описує обряд зрозуміліше. Соборування - що це на практиці? Помазання маслом, над яким молилися. Або елеосвящение. Таким чином, таїнство полягає в тому, що людина молиться разом з священиками про зцілення тіла і душі. Потім болящі помазання спеціальним освяченим маслом. Вважається, що в таїнстві прощаються забуті через неміч гріхи. Господа обдурити не можна, тому здоровим людям, охочим «списати» гріхи, це буде лише в осуд.

Прикраси біля ікон

Соборування - це допомога людської душі в першу чергу. В молитвах нагадується, що скорботи і хвороби на Землі - явище нормальне, і потрібно терпляче їх переносити, щоб Бог і їх зробив для душі корисними. Втім, віруючі сподіваються на чудеса, часто по вірі вони отримують значне полегшення або зцілення взагалі. Ви, напевно, бачили ікони з великою кількістю ювелірних прикрас, прикріплених до них? це подяка людей, які повернули здоров`я за молитвами перед тією чи іншою іконою.

Отже, ви готуєтеся, вас чекає соборування. Що це означає на практиці? Бажано напередодні пробачити всіх, примиритися з скривдженими і поісповедаться. Це дозволить прийти до таїнства зі спокійним серцем і надією на чудо від Творця. Він готовий допомогти нам багатьом і лише чекає, поки ми відкриємо серце Його любові, а розум - Його мудрості.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!