Ти тут

Притча про прощення для дітей і дорослих: короткий переказ

Коли батьки виховують дітей у християнській вірі, їм доводиться багато пояснювати так, щоб юнак душею сприйняв традиції, зберіг і передав їх нащадкам. Справа досить складна. Візьмемо, наприклад, Прощена неділя. Щоб донести до дитини сенс цього чудового і корисного для душі дня, потрібно розповісти йому про те, що існує притча про прощення. Давайте подивимося, як її можна піднести, щоб маленький чоловічок ніколи не забув урок.

Відео: євангельське читання ДЛЯ ДІТЕЙ (Біблія для дітей. Новий Завіт)

притча про прощення

Про що мова?

Знаєте, притча про прощення - це не легенда чи казка. Вона є серйозним уроком, який людина проходить все своє життя. І чим раніше ви підготуєте дитини до випробувань, тим простіше він з ними впорається. Кожен переживає образи. Мабуть, не варто називати таке нормою. Однак важко знайти людину, в душі якого хоч раз не виник негативний відгук по відношенню до слів або вчинків оточуючих. Але ж образа обтяжує душу, не дозволяє почувати себе щасливим. Людина постійно думає про так званому недруга. А навіщо йому це? Притча про прощення образ підштовхує саме до таких роздумів. Світ створений Господом для того, щоб люди в ньому були щасливі, отримували задоволення від Його праць. Це не означає, що нам не потрібно працювати, перебувати в неробстві. Навпаки, Господь створив на землі всі умови, щоб люди розвивалися, реалізували таланти, любили і підтримували один одного. Але він дав нам свободу вибору. У спілкуванні кожен може сам вирішити, як ставиться до партнера. Господь же ласкаво підштовхує до світлої любові, відмови від образ і ненависті.

Відео: Лютий / Коксерек (1973) Худ.фільм для дітей і дорослих

притча про прощення

Три притчі про прощення

Інформацію можна і потрібно подавати по-різному. Форма залежить від віку і світосприйняття слухача. Підготовлена людина стане міркувати разом з вами, а новачок зуміє тільки вислухати, якщо правильно підберете слова. Тому притчі «Три слова про прощення» мають різні інтерпретації. Ніхто, до речі, не покарає, якщо придумаєте свою. Ми з вами вивчимо кілька відомих текстів. Вони рекомендовані священнослужителями для вивчення широкою публікою. Вам же доведеться самостійно визначитися з первісним текстом притчі, орієнтуючись на рівень підготовки слухача. Дуже важливо донести до нього суть легенди, яка полягає в тому, що необхідно кожен свій вчинок обмірковувати виходячи з божественних заповідей, порівнювати з ними. Найчастіше нині діток виховують в дусі здорового прагматизму, що не відрізняється від егоїзму. Це корисно в сучасному світі, але дуже погано для розвитку їх душі. А адже на батьках лежить відповідальність не тільки за тіло і кар`єру нащадків. Є більш значущий обов`язок - допомогти дитині осмислити свої завдання, вибрати правильний шлях, прийняти уроки і правильно їх пройти. А для цього давати йому необхідно не тільки конкретні знання, але і підштовхувати до виховання мудрості в собі. Для цього й існують такі речі, як притчі «3 слова про прощення». У них немає методики використання можливостей для поліпшення якості життя, вони містять вічне знання про доброту.

три притчі про прощення

Притча перша, коротка



Сталося це в стародавні часи, хоча могло мати місце і нині. Святого старця покликали, щоб обговорити покарання для нагрішив ченця. Спочатку людина цей відмовився. Але через певний час прийшов до місця бесіди, несучи за спиною старий продірявлений мішок з піском. Решта учасників наради страшно здивувалися і кликали: «Святий отче, що це?». Старець відповів так: «Іду я судити порушника заповідей Господніх, а гріхи мої сиплються позаду». прості слова мудрого людини спантеличили і посоромлені організаторів розгляду. Вони не стали судити грішного ченця. Слід зауважити, короткі притчі про прощення дітям необхідно підносити з докладними поясненнями. Священики радять повертатися до їх текстів через деякий час, щоб обговорити, що саме зрозумів малюк, а що поки приховано від його внутрішнього погляду.

притчі три слова про прощення

притча друга

В одній державі знатний воєвода вирішив захопить владу правителя, поваливши того з престолу. Він знав імена тих, хто ненавидів нинішнього царя і написав їм підбурювальну послання. Ця людина найняв гінця, щоб той об`їхав усіх недругів правителя, сповістив їх про підготовлюваний бунт. Незабаром недобре його справу було розкрито. Організатора заколоту вбили ті, кого він намагався штовхнути до протиправного діяння. Гонца з листом схопили і надали на царський суд. Однак мудрий правитель наказав спалити папери не розкриваючи. Здивованим прислужникам він пояснив, що не бажає знати імена своїх недругів. Ці люди, нехай і не підтримують нинішнього правителя, зате пішли проти смути і беззаконня. Негоже карати їх навіть думкою. А знання їх особистостей стане непереборною спокусою для правителя, який побажає їм помститися за недоброзичливість. Ця притча про прощення має наступний сенс: цар має повну владу. Він міг стратити чи милувати. Однак вирішив не впускати озлобленість в душу проти тих, хто гріха не скоював. Так необхідно надходити кожній людині. Слід відмовитися від озлобленості по відношенню до тих, хто через злий намір або незнання говорить недобрі слова.

Притча третя (Паоло Коельо)



Майстер поцікавився у улюбленого учня, як просувається його духовне зростання. Задоволений юнак сказав, що тепер кожну мить його життя присвячене Богові. На це вчитель відповів: «Тепер тобі необхідно лише одне - зумій вибачити ворога». Молода людина злякався і спробував спростувати слова майстра. На його думку, в прощення немає необхідності, адже він не бажає недругу зла. На що майстер поставив таке запитання: «А хіба Господь бажає тобі чогось поганого?» Природно, учень відповів негативно. Мудрий наставник запропонував тоді пояснити, а за що він просить вибачення у Господа? Ніякого зла від Нього юнак не сподівається, і все одно кається. Потрібно прощати будь-якої людини. Тоді серце стане вільним і радісним. Учитель сказав так: «Душа людини, яка вміє прощати, чиста і запашна!»

Відео: Moe serdze na vostoke / Мy heart is in the East 2016 HD Російська мелодрама Melodrama Russkoe kino

притчі 3 слова про прощення

Притча про прощення для дітей

Напевно наведені вище тексти будуть складні для малюків. Їм рекомендована більш образна притча про прощення. Коли одна людина померла, його душа піднеслася на небо. Була вона без тіла голою, всім наскрізь видною. У ній, як рибки, плавали всі його думки і переживання. Одні були яскравими і красивими, інші страшними, подібно акулам, загрозливим мешканцям морів своїми зубами. Ця людина сам жахнувся і постарався викинути з душі темні думки, але не зміг. Тоді він замаскував їх добрими «рибками», щоб ніхто не помітив нудоти його внутрішньої сутності, і пішов до брами раю. Господь пропустив його, нічого не сказавши. Однак людина через деякий час повернувся. Йому було незатишно в райських кущах. Він попросив Бога, щоб той позбавив його від темних думок. На що Всевишній відповів, що цього каменю він підняти не зможе. Кожен сам за себе відповідає і несе важкий тягар минулих помилок.

пояснення

Притча про прощення судженні і вчинках людей для дітей потребує розшифровки. Необхідно донести до уваги малюка, що образа чи зле слово назавжди залишаються в його душі. Вони перетворюються в акул і піраній, що поїдають людину зсередини. Це подібно невиліковному недугу. Скільки процедур не проводь, таблеток ні ковтай, а організм не почне працювати як у здорової. Людина забуває про те, що образився або злилися. А акула живе в його внутрішньому океані. Вона нишпорить по просторах особистісного світу, вишукуючи собі прожиток. Позбутися від цього «страшного звіра» можна тільки одним способом - пробачити того, на кого образився, і себе за неправильні почуття. Тоді все погане йде з душі, замінюючись «красивими рибками». Адже прощення - це дуже добрий і світлий вчинок. І він теж залишається з людиною назавжди!

притча про прощення образ

Коли звертатися до притчі про прощення?

Насправді людині слід спиратися на цю мудрість. У повсякденному житті виникає безліч моментів, коли ми вирішуємо, як поставитися до того чи іншого вчинку близьких або незнайомих людей. Навіщо ж брати на душу зло? Його потім доведеться переробляти, як описано вище. Тобто спочатку образилися, наприклад, потім потрібно буде повернутися до ситуації, щоб попросити вибачення. Краще відразу не засуджувати, чи не так? Адже є народна мудрість в тему. Вона звучить так: «Не суди і не судимий будеш». Якщо береш на себе роль Господа, подумай, чи гідний ти її? Та й чи може людина замінювати свого Творця?

Відео: Як один мужик двох генералів прогодував

Притча четверта: практична

Якщо ніяк не може людина пробачити ворога, запропонуйте йому експеримент. Якось до старця прийшла людина і поскаржився, що ніяк не може відмовитися від помсти ворогу. Мудрець дав цьому бідоласі в руки глечик і порадив зробити з ним те, що той хотів би недругу. Людина високо підняв глиняний виріб і жбурнув на підлогу. Природно, глечик розлетівся на дрібні осколки. Мудрець запропонував бідоласі подумати над результатами цієї показової «помсти». Від глечика, який уособлював ворога, людина не позбувся. Він перетворив предмет в гору гострих осколків, про які сам може порізатися. Гнів породжує і примножує зло. А воно повертається до автора. Потрібно кожен раз, коли бажання помсти заступає очі згадувати про результати експерименту. А ще краще не допускати появи негативних почуттів, щоб не транслювати їх в світ і не натикатися на «осколки», породжені своїми справами.

притча про прощення для дітей

висновок

Притча про прощення - велика мудрість. Не забувайте про її сенсі в повсякденному житті. Це допоможе зробити світ щасливішим. Знаєте, коли поруч з вами тільки гідні і хороші люди, життя стає простою і легкою. Але ж ми самі навішуємо ярлики на оточуючих. Образимося, ось і з`являється поруч «злодій», а пробачимо - перетворюється в гарного знайомого, гладиш, незабаром стане відданим другом. Даруйте людям тільки добрі почуття і не оцінюйте їх реакцію. На це є Господь, якого ми повністю довіряємо!

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!