Ти тут

Слово боже. Притча про сіяча

Слово Боже Ісус називає насінням і порівнює його зі свічкою по впливу на людську душу, яка служить джерелом світла в темряві і пронизує його своїми променями. Тому людина отримала Євангеліє саме як свічку, і хіба можна її залишити без того, щоб не вжити її і не витягти для себе користі. До цього великого дару не можна ставитися байдуже і байдуже. Їм потрібно користуватися, адже гріх боїться світла. Диявол, винуватець гріха, ховається в темних закутках душі. Люди порочні під його впливом не хочуть, щоб до них в душу хтось заглядав. Притча про сіяча була розказана Ісусом Христом і описана в Євангелії. І вона на багато проливає світло.

Відео: Яким чином в нас проникає Слово Боже по притчі про сіяча (27 10 2013) - Дмитро Смирнов

Притча про сіяча

Євангельська притча про сіяча

У той день Ісус вийшов з дому і сів біля моря. Навколо нього відразу зібралося багато народу. Тоді Він сів до човна, а всі люди залишилися стояти на березі. Став він повчати їх своїми притчами. Одна з них - притча про сіяча, який вийшов сіяти зерно. Одна частина його зерна розсипалася по утоптаної дорозі, і тоді прилетіло птаство і скльовували його. Інша частина розсипалася на кам`янисту місцевість, де і землі-то було небагато, тому насіння скоро зійшли і тут же зів`яли через слабке кореня. Інша частина насіння впала в терновий кущ, який не дав зрости насіння і заглушив його. Ще одна частина насіння впала в добрий грунт, що принесло багаторазові плоди (одні в тридцять, інші в шістдесят, треті у стократ).

Притча про сіяча прововедь

Притча про сіяча. тлумачення

Сенс її дуже детально пояснив Сам Господь. До Його пояснення можна додати тільки те, що сіяч - це Бог, насіння - Боже слово, поле - весь народ світу, сприймає чудодійні євангельські слова, які допомагають пізнавати істинного Бога. Слова ці - є насіння порятунку і життя, кинуте в серці людини, проростає при сприятливих умовах і приносить свої плоди, які полягають в добрих справах і святого життя.

Притча про сіяча проповіддю звучить з вуст православного священика. Таким чином він вчить і наставляє своїх прихожан на добрі справи.

насіння

Притча про сіяча оповідає про те, що в наш час, як і багато століть назад, слово Боже носить в собі живу силу. Воно однаково радує, чіпає, хвилює, упокорює, судить і втішає, тим самим зачіпаючи найтонші струни людської душі.



Слово Боже завжди діє і буває гостріше меча. Воно живе і проникливе, саме в ньому прихована вічна істина. Але як насіння воно не завжди проростає і не завжди дає урожай однакової якості.

Притча про сіяча тлумачення

Відео: Протоієрей Димитрій Смирнов. Проповідь по євангельській притчі про сіяча і насінні

Грунт

Як відомо, хороший урожай дає удобрена земля. Людське серце і є той грунт, про яку йдеться в притчі. Вся сила її залежить від духовного стану людини, яке і впливає на проростання святого насіння.

Розповідаючи про долю насіння, Господь звертає нашу увагу на чотири роду умов, в яких воно може вирости. Під цим мається на увазі чотири види улаштування душі і психіки людини.



Притча про сіяча мультфільм

Відео: Притча про сіяча проповідь прот Ігор Коростельов

проїжджаючи дорога

Описуючи перший тип, можна сказати, що серце такої людини схоже на проїжджу дорогу. Насіння, що потрапляє на неї, не зможе пробитися і зміцнитися, і тому птахи швидко знищать його. Ось що має на увазі притча про сіяча, тлумачення її має величезний повчальний зміст для людини.

До таких людей можна віднести грубі натури тваринного складу, які мають виключно матеріалістичний світогляд. Вони цинічно насміхаються над ідеалами правди, доброти, краси і всім тим, чого споконвіку поклонялось все людство, що захоплювало його на подвиги і сподвижницькі життя. Вигода для таких людей найважливіше. Притча про сіяча говорить про те, що черево - їх Бог, і тому слово Боже у них зустрічає стіну байдужості, егоїзму і не проникає в глибину серця.

Відео: Про сіяча

кам`яниста місцевість

Другий тип людей досить поширений. Ці люди прагнуть до любові і добра, в них швидкий і живий відгук отримує кожне слово Боже, але воно не захоплює їх настільки, щоб почати працювати над собою і боротися з ворожими силами.

Вони будуть слухати і загорятися від євангельської проповіді про правду, любові і самовідданості. Але як сірник через короткий час будуть так само швидко гаснуть. Такі люди підуть на подвиг, але абсолютно не готові до тривалої роботи, і в підсумку в їх серці - «кам`янистий ґрунт», на якій може проростати тільки травичка, як і ті маленькі справи, на які вони тільки й здатні. Такі люди дуже самолюбні і не готові до самопожертви. У підсумку - зрада та відступництво.

терен

Євангельська притча про сіяча дуже чітко дає уявлення про наших душах, і які вони бувають різні. Третій тип людей може чути слово Боже, але воно в них самих не чути, тому що вони служать одночасно і Богу, і мамоні. Така людина знаходиться в постійному вирі мирських турбот, він не бореться з земними пристрастями і тому стає їхнім бранцем. Насіння в терен НЕ проросте, тому все безрезультатно.

Євангельська притча про сіяча

добра грунт

Четвертий тип - це цілісні натури з щирим і чуйним серцем, їх слова не розходяться з ділом. Слухаючи слово Боже, вони будуть намагатися його виконати. Але покора йому не може бути у всіх однаково зробленим і повним. Один виконати може тільки третю частину, інший - дві третини, і тільки мала частина людей виконує його досконало і повністю. Зовсім небагато таких людей, але як вони яскраво сяють на тьмяному тлі відносини сучасних людей до Євангелія.

за біблійним притч знята і притча про сіяча, мультфільми і навіть відеофільми. Вони дуже докладно і зрозуміло пояснюють нам суть цієї мудрої історії.

Адже притча про сіяча (проповідь) вчить тому, що коли грунт підготовлений, то обробка самої душі сприятиме проростання насіння слова Божого. Як кажуть старі правила аскетів: " Удобрюй серце молитвою, використовуй плуг покаяння, сльози розтрощення і виполювати траву поганих пристрастей".

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!