Ти тут

Людина, яка завжди з тобою: притчі про маму

Відео: Притча про маму

Скільки добрих слів сказано на адресу наших матерів - не злічити. І це не дивно, адже любов материнська те саме любов Божу. Вона завжди простить, підтримає, створить неможливе заради своєї дитини. Більш того, Мати - уособлення життя взагалі, вона - захисниця людства, вічна печальницею про його скорботах, заступниця і молельщіца. Недарма Богородиця - свята, шанована як одна з головних у християнстві. Та й в інших релігіях світу жіноче, материнське начало, виражене в особах богинь-попередниць, з найдавніших часів було об`єктом поваги і поклоніння.притчі про маму

Відео: Мами - соціальний ролик



різноманітність притч



У християнській літературі одним з найпопулярніших жанрів є притча. У невеликому за форматом оповіданні в алегоричній формі передається не тільки важлива, серйозна інформація, але і високий духовний пафос. Крім оповідань про Христа, викладених в Біблії, в багатьох релігійних виданнях друкують притчі про маму. Зміст їх різноманітно, але завжди мудро і повчально.

Відео: життя заради інших! це відео змусить Вас плакати

  • Наприклад, ось ця історія буде корисна для читання в сім`ях, де ростуть як мінімум дві дитини. Одного вечора діти, а їх було п`ятеро, запитали матері, кого з них любить вона більше. Мати запалила по черзі 6 свічок і сказала: «Одна з них - я, моя любов до вас. Це - ти, Міша, це - Саша, Оля, Настя. Коли народився Міша, первісток, я віддала йому серце. А з`явився Саша - моя любов зігріла і його, але ж свічка не стала горіти менш яскраво і тоді, коли, один за іншим, народилися ви! »Яка суть цієї притчі про маму? Скільки б не було у неї дітей, всі вони дороги однаково, для кожного в її серце знаходиться місце. Особливо якщо вони ростуть однаково здоровими, успішними, обласканими життям. Якщо ж ні, тоді більше турботи, ласки, уваги дістається тому, кому в даний момент погано. Саме такий зміст ще однієї притчі про маму. У ній теж запитують жінку, кому з 10 синів віддано її серце більшою мірою. І мудра жінка відповідає: «Тому, хто хворіє зараз, поки не поправітся- того, хто втомився, голодний, безробітний, - поки не відпочине, що не знайде їжі, роботи, частки, і т.д. І, обов`язково, тому, хто матір покинув, - поки до неї не повернеться. А в іншому мати належить дітям однаково і ставиться до них однаково ».
  • притча про маму ангел охоронецьХочеться згадати і такий варіант притчі про маму, точніше, про її безмежному, всепрощаюча серце. Серед старовинних козацьких пісень є одна з схожим сюжетом. У ній розповідається про юнака, полюбив злий красуню. Ненавиділа вона свекруха, ревнувала до неї чоловіка, хотіла, щоб лише її одну юнак любив. Наказала йому вбити матір і принести її живе серце. Сумна і зворушлива ця притча про маму, адже виконав хлопець жорстокий наказ. А як ніс серце додому, спіткнувся, вдарився, в кров ногу розбив. А материнське серце пошкодувала його, слова співчуття прошептало. Отямився тоді хлопець - ніхто ж не буде його аж навіки вічні любити більше і безкорисливіше матері!
  • Є ще чудова, схожа на різдвяну казку, притча про маму. Ангел-хранитель вона для немовляти - саме про це говорить Господь з душею малюка, який повинен народитися у молодої жінки. Вона, тобто мати, буде піклуватися про своє чадо, подарує йому щастя, навчить спілкуватися з Богом, захистить навіть ціною свого життя. Мама - той ангел-хранитель, який завжди з нами, навіть якщо його вже немає на Землі.притча про маму

Ось такий дивовижний чоловік подарований нам Природою і Богом - мама!

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!