Ти тут

Хто такий біблійний пророк

Відео: Пророк Ісая. Книга пророка Ісаї - "біблійний сюжет"

Тема даної публікації - Великі пророки Біблії. Для того щоб розповісти про всіх людей, які несли і несуть таке служіння, знадобиться написання книги, а може і не однієї. Також в даний час нас цікавить тільки Біблія, тлумачення якої стає доступніше людям, які мають уявлення про її призначення, сенс і зміст.

Почнемо з того, що якщо не першою, то однією з перших монотеїстичних релігій сьогодні прийнято вважати іудаїзм. Монотеїстична - це значить, що її релігійне вчення має на увазі існування тільки Єдиного Бога, категорично заперечуючи наявність у Всесвіті інших божеств. В даному випадку таким Богом визнаний Яхве, який є Творцем усього сущого і панує в невидимому і видимому світах. Відповідно, іудеї почали вірити і в пророків, які є посередниками між Богом і людьми. У другій книзі Хронік 20:20 цар закликає народ вірити Богу і його пророкам для того, щоб досягати успіху в житті.

У деякому роді роль пророків в іудаїзмі схожа з діяльністю язичницьких жерців. Одні й другі приносили Богу (богам) жертви, отримуючи одкровення, вказівки, які слід було передати народу, царю або певній людині. Наприклад, біблійний пророк Самуїл одного разу прийшов в будинок Єссея для того, щоб повідомити про те, що його сина Давида Бог обрав своїм Помазаником - Царем. Самуїл і зробив помазання Давида на царство, за допомогою священного єлею з рогу.



Біблійний пророк Старого і нового Завітів мають радикальні відмінності. Новозавітні служителі вже не приносять в жертву Богу тварин. У стародавні часи жертви символізували Спасителя Світу Христа, який буде розп`ятий на Хресті. пророки Старого Завіту в основному і передрікали пришестя Месії, народженого від Діви. Вищезгаданий цар Давид - це також Біблійний пророк, як і його син Соломон. Вони знали про те, що Христос - Месія з`явиться світові з роду царя Давида.



У світі дуже мало людей, яким невідомий Біблійний пророк Мойсей. Він народився в Єгипті, коли його народ був в рабстві у правителів цієї країни - фараонів. Біблія оповідає про те, як маленького Мойсея сховали в кошику посеред заростей річки Ніл. Там його благополучно знайшла дочка фараона і забрала до палацу для виховання. Фактично, таким чином, була врятована його життя, оскільки єврейських немовлят в той час позбавляли життя відразу після їх народження.

Відео: Біблійний мультфільм для дітей, Пророк Ілія

Коли Мойсей виріс, він дізнався про своє походження і не міг дивитися спокійно на те, як його народ страждає в тяжкому "єгипетському ярмі". Він побачив, як наглядач б`є єврея і, не стримавшись, вбив єгиптянина. Як наслідок, Мойсею довелося тікати і деякий час жити в пустелі. Там він і зустрівся з Богом, який заговорив з палаючого куща. Так Мойсей став Божим служителем і пророком. Він повернувся в Єгипет і зажадав у фараона звільнення свого народу. Ця історія описується в книзі Вихід. Пізніше саме біблійний пророк Мойсей отримав від Бога 10 заповідей Старого Завіту.

Біблія розповідає нам і про інших людей, пророцтва яких в ній записані і зібрані в окремі книги, так і звані "пророками". Вони підрозділяються на малих і великих. Справа не в тому, що одні більш важливі, а в розмірах текстів. Великими пророками вважаються книги пророків: Ісаї, Єремії, Єзекіїля і пророка Даниїла. Решта - це малі: Йоіл, Овдій, Наум, Михей, Авакум, Софонія, Осія, Захарія, Малахія та інші. Якщо взяти вибірково, наприклад, книгу пророка Софонії, то можна виявити в ній такі ідеї:

Відео: МОЙСЕЙ. пророки

  • Будь-які події, що відбуваються на Землі, є наслідком Божої Волі.
  • Одного разу настане День Господній, який принесе катаклізми, за своїми масштабами можна порівняти з Світовим Потопом. Врятуватися вдасться тільки істинно віруючим богобоязливим людям.
  • Своїм обраним дітям Бог явить порятунок і дарує їм Царство Вічного Миру, Щастя і Радості.

Відео: Пророк Мухаммад (с.а.с.) в Біблії

Пророки Нового Завіту в основному несуть повідомлення Церкви Ісуса Христа, будуйте і стверджуючи християн у вірі.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!