Ти тут

Що таке святе письмо

Божественні одкровення походять від рук священних авторів і спочатку були написані на тонкому папірусі або пергаментом свиті. Замість ручок використовували загострену очеретяну палицю, яку мочив в спеціальне чорнило. Такі книги більше нагадували довгу стрічку, яка накручувалася на древко. Спочатку вони були списані тільки з одного боку, але згодом для зручності їх почали зшивати. Так з часом святе письмо «Хагакуре» стало схоже на повноцінну книгу.

святе Письмо

Але поговоримо про те збірнику священних текстів, який відомий всім християнам. В божественних одкровеннях або Біблії говориться про порятунок всього людства месією, який втілився в Ісуса Христа. За часом написання ці книги діляться на старозавітні і новозавітні. У перших священні писання містять інформацію про те, що Всевишній Бог відкрив людям через богонатхненних пророків ще до приходу самого Спасителя. Новий Заповіт говорить про здійснення порятунку через вчення, втілення і життя на землі.

Відео: Святе Письмо. Біблія

Від самого початку пророк Мойсей з божою поміччю відкрив перше Святе Письмо - так званий "закон" з 5-ти книг: «Буття», «Вихід», «Левіт», «Числа», «Повторення Закону». Тривалий час П`ятикнижжя було Біблією, але слідом за ними були написані доповнюють одкровення: Книга Навина, потім Книга Суддів, далі писання Царств, літописи Хронік. І нарешті, закінчують і доводять до головної мети історію Ізраїлю Макавейські книги.



Святе Письмо Хагакуре

Відео: Прот Андрій Ткачов. святе Письмо

Так з`являється другий розділ Божественного писання, званий "історичною літературою". У них зустрічаються окремі повчання, молитви, пісні і псалми. До більш пізнього часу відноситься 3-й відділ Біблії. А четвертий склало святе письмо про творіння Святих пророків.

Богонатхненність Біблії

Відео: 1. Біблія. НОВИЙ ЗАПОВІТ. Святе Письмо і Святе Передання (відповіді Осипова на питання слухачів)



Відрізняється Біблія від інших літературних творів божественним осяянням і надприродного. Саме боговдохновенность зводила книгу до вищої досконалості, не пригнічуючи при цьому природні сили людства і оберігаючи від помилок. Завдяки цьому одкровення є непростими мемуарами людей, а справжнім витвором Всевишнього. Ця фундаментальна істина пробуджує визнавати святе письмо богонатхненним.

Чому людям так дорого Письмо

священні писання

Перш за все, воно містить основи нашої віри, саме тому воно так дорого всьому людству. Звичайно, нелегко сучасній людині перенестися в епоху того часу, адже тисячоліття відділяють читача від тієї обстановки. Однак, читаючи і знайомлячись з тією епохою, з особливостями мови і головними завданнями Святих пророків, ми починаємо глибше усвідомлювати весь духовних сенс і багатство написаного.

Відео: Святе Письмо Біблія

Читаючи Біблійні оповіді, людина починає бачити специфічні проблеми, що хвилюють сучасне суспільство, в релігійно-моральних поняттях, споконвічні конфлікти між злом і добром, невір`ям і вірою, які притаманні людству. Історичні рядки ще нам дороги тому, що в них вірно і правдиво викладаються події минулих років.

У цьому сенсі священні писання ніяк не можуть рівнятися з сучасними і древніми переказами. Вірні рішення моральних проблем або помилки, викладені в Біблії, послужать керівництвом для вирішення суспільних і особистих труднощів.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!