Ти тут

Свята віра в бога

Протягом усього свого існування людина одвічно задавався питанням: "Хто мене створив, хто стоїть за цим всім?" Це й не дивно, саме свідомість, яким наділена людина, вміння ставити подібні питання, бажання досягти істини і відрізняє нас від тварин.

Відео: Закон Божий. Віра в Бога. Про Бога - Трійці

Ми задаємося цими питаннями, але так і не прийшли до єдиної й правдивому відповіді на них. Але давайте, перш ніж заглибитися в таку інтимну для кожної людини тему, як релігія, запитаємо себе про те, чи можливий сам факт досягнення істини в настільки сакральних питаннях. Що, якщо вона для кожного своя, адже духовний світ людини абсолютно не підвладний існуючим законам фізики і логіки.

Після того як кожен відповість на це питання, я пропоную зробити короткий екскурс в історію релігії і торкнутися таке поняття, як "віра в Бога". Людина ще з часів первіснообщинного ладу приписував божественну силу всьому, що його оточувало. На тому етапі розвитку людини здавалися абсолютно немислимими такі явища, як гроза або дощ, природні катаклізми та інші буйства стихії. Саме це і послужило поштовхом до того, щоб надавати всім цим явищам надприродне походження. Але варто зауважити, що релігія первіснообщинного ладу - це не віра в єдиного Бога. Саме з багатобожжя людина вийшла і став намагатися пізнати свій духовний світ, дати всьому пояснення.

Що сталося далі, відомо кожній людині, тому я пропоную вам не акцентувати увагу на характеристиці трьох основних релігій і перерахування їх можливих плюсів і мінусів, а піти іншою дорогою.



Віра в Бога - поняття досить інтимне, мені б не хотілося підганяти його під які б то не було рамки.

Подивіться, на що схожа сьогоднішня віра. Людині давно пора перестати бути настільки консервативним і закостенілим і визнати один факт, з якого і почнеться його духовне просвітлення, - віра в Бога без релігії можлива. А тим людям, яким у релігії потрібні храми і обряди, пропоную для початку ознайомитися з Святим Письмом і згадати хоча б той випадок, коли Ісус вигнав торговців з храму. Що є сьогоднішні храми і конфесії? Хіба не стали вони для сьогоднішнього людині товарним будинком, в якому будь-який обряд можна замовити, а найогидніші гріхи настоятель храму замолить у Бога за бажану йому плату?



І тут, на мій погляд, і відбувається головна людська помилка. Розчаровуючись в служителів церкви, людина починає розчаровуватися і в Бога, абсолютно не бажаючи розмежовувати два ці поняття. Віра в Бога для нього починається і закінчується порогом церкви. Але давайте не будемо думати про речі настільки негативних, все ж наша стаття про Бога, а Бог-це, в першу чергу, любов.

Отже, що ж робити людині втраченого і зневіреному, що шукає всюди, але не находящему, людині, всім своїм нутром почуває, що вся його життя не з`явилася випадковістю в процесі зіткнення двох якихось елементарних частинок в глобальній порожнечі, а була кимось створена?

Не шукайте Бога в інших, спробуйте для початку знайти його в собі. У метафізичному сенсі віра в Бога - стан душевної гармонії, свого роду вселенської великої любові. Ніхто не зможе вам сказати, як досягти цього стану, воно індивідуально для кожної людини і непідконтрольний формулами і методиками.

Але все ж є кілька практичних порад для пошуку Бога в собі. Відмовляйтеся від усього матеріального, Бог не помітний. Ставтеся з любов`ю до людей, як можна менше проявляйте агресії в вашому спілкуванні з ними.

Пам`ятайте, християнська справедливість відрізняється від звичайної. Так, маючи одне яблуко, поділити його порівну для звичайної людини означає поділити навпіл. Поділити яблуко порівну для людини віруючої - означає віддати іншому три чверті, а собі залишити чверть.

Відео: Православ`я і віра в Бога

Чи не цурайтесь від релігій цілком, просто вмійте відокремлювати зерна від плевел. Відрізняйте істину від брехні - і знайдете свого Бога в собі. Це і буде вашим шляхом до спасіння.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!