Ти тут

Які є види релігій у світі

Відео: Найстрашніші демони зі світових релігій. [Спецвипуск] ПМИ

У світовому просторі існує велика кількість різних вірувань. З давніх-давен людина визнавав існування вищого розуму, вклонявся йому, шукав шляхи досягнення духовної досконалості і сенс життя. Але все народності йшли своїм шляхом, тому в світі виникали різні види релігій. Зараз їх налічується досить багато. Всі релігії як відрізняються один від одного, так і мають багато спільних рис.

В даний час в світі існують такі види релігій, як християнство, іудаїзм, буддизм та іслам, а також індуїзм, даосизм, конфуціанство, сикхізм та інші. Однією з основних світових релігій можна назвати християнство, засноване на вірі в Триєдиного Бога, так само як і сина Його, іменованого Ісусом Христом, який прийшов у світ в образі людини, щоб врятувати людей і дати їм вічне життя. Християнство закликає людей до любові до Бога і всім людям, до творення добра, до смирення і боротьбі зі своїми гріхами.

Від інших світових релігій християнство відрізняється своїм Божественним початком. Мається на увазі, що цю релігію створили не люди, як, наприклад, у випадку з індуїзмом, а дав Сам Господь в готовому вигляді. Християнство, в свою чергу, поділяється на православ`я, католицизм і протестантизм. Ці види релігій, хоча і схожі вірою в Ісуса Христа, але мають розбіжності в трактуваннях Священного Писання і Передання. У католицизмі, наприклад, главою церкви є не Ісус Христос, як у православних, а Папа Римський. Протестанти ж взагалі схильні трактувати Біблію, як кому подобається.



Ще одна зі світових релігій - іслам - кілька схожа з християнством. Вона теж має свого Бога - Аллаха, який є суддею всіх людських вчинків. Але ці види релігій мають істотну відмінність. Якщо в християнстві на перше місце ставиться смиренність і Свобода вибору, то іслам диктує жорсткі правила і суворе послух. Обидві ж релігії наказують своїм послідовникам бути добрим, справедливим і допомагати іншим людям.

Відео: ЦЕРКВА І РЕЛІГІЇ // ЩО СТОЇТЬ ЗА ЦИМ



Досить поширеною релігією також є буддизм, вища мета якого - досягнення нірвани. Від перерахованих вище вірувань його відрізняє те, що тут людина наданий сам собі, його ніхто рятувати не буде, Будда тільки вказує шлях до порятунку. Проте, ця релігія також вчить людей любові і добра. найдавнішою релігією є іудаїзм, що виник в Палестині серед єврейських племен. Відрізняється від християнства та ісламу тим, що євреї вважають себе обраним народом і відкидають Христа, чекаючи Месію.

Крім цих основних, в світі також існують ще й інші різновиди релігій. Це, наприклад, індуїзм, що поєднує в собі різні напрямки і принципи, що не має єдиної цілісної системи. У індійського народу існує також сикхізм, як різновид індуїзму, яка поєднуватиме в собі риси, властиві мусульманству. У китайського народу існує даосизм - релігія, яка формує у віруючих добре ставлення до світу і співчуття до ближнього.

Виходячи з вищесказаного, стає зрозумілим, що в принципі, всі релігії усвідомлюють те, що наше земне життя є не кінцева мета і визнають вищі духовні сили. Звичайно, поняття моральності і духовності у всіх релігіях різні, але навіть в стародавньому язичництві існувало якесь це пам`ять, пов`язане з початковим богоспілкуванням людини. Саме слово «релігія» древній оратор і письменник Цицерон роз`яснював як «благоговіння», тобто поклоніння вищим силам.

Цікаво, що в світі існують з давніх часів різні види церков. У різних куточках землі можна побачити православні храми, лютеранські кірхи, ісламські мечеті, буддійські храми і єврейські синагоги. Подорожуючи по різних країнах, можна побачити священні гаї кюсото, саамські Сейду, удмурскіе куала, і священні комори, куди приходять до своїх богів ханти і мансі. Людина завжди прагнув до вищого розуму і пізнання своєї мети на землі, звідси і така кількість в світі релігійних вірувань.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!