Ти тут

Як виглядає бог і чи бачив хто його?

Щоб дізнатися, як виглядає Бог, треба визначитися з тим, що це таке? У кожного своє поняття і визначення. Відомо, що значення всіх термінів і слів, які ми вживаємо, не можуть бути точно визначені. Саме з цієї причини неможливо за допомогою раціонального мислення прийти до поняття абсолютної істини. Це, зрозуміло, гносеологічний підхід до визначення Бога.

як виглядає Бог

Втім, він має право на існування. Але ж ніхто не буде заперечувати того, що це поняття абсолютне. А якщо так, то, перш ніж міркувати про те, як виглядає Бог, давайте спочатку "усунемо" всіх божків та ідолів, які з християнської точки зору є занепалих ангелів.

Відео: Престол Бога, Одкровення 4 і 5, російська, Russian subtitles, Що неба виглядати? Небеса, небі, картинки

Те, що всі духи у шаманів або заклинателів Вуду є бісами, істинний християнин не сумнівається. Про Аллаха буде дещо складніше пояснити, але складність не в тому, що даних мало. Просто з радикальними мусульманами дуже складно вступити в діалог. А ось щодо Пресвятої Трійці сумнівів не виникає: часто вважають, що це і є Він. Існують об`єктивні свідчення, які дають позитивну відповідь на питання "чи є Бог". Про них поговоримо нижче.



вчені про Бога

Тепер, коли ми визначилися з тим, хто є Бог, добре було б дізнатися, а чи бачив хто його? Це важливо. Адже тільки з описів можна дізнатися, як виглядає Бог. В Біблії про це можна прочитати в Книзі Чисел. Але вже євангеліст Іоанн зауважує, що це був не Бог, а образ Божої Слави. А як же Ісус?



Христос - це окрема тема. У його образі відбулося злиття двох природ єства - Божественної і людської. Але цей процес був архіінтереснейшім. За вченням Собору 451 р, що проходив в Халкідоні, злиття це було «неслитно, незмінне, нерозлучні, нероздільне». Але, як би там не було, а сам Христос на прохання апостолів показати їм Бога, відповідав, що той, хто бачив Мене, бачив і Отця (Іван гл. 14 ст. 8-11).

Відео: Єзекіїля бачення Бога. Пророк Єзекіїль 1, 10. Російський. Russian subtitles.херувіми

Значить, щоб дізнатися, як виглядає Бог, треба подивитися на ікону «Спас нерукотворний». Слід зауважити, що це дуже хитке розуміння такого глибокого питання. Погодьтеся, що неможливо описати метафізичні поняття звичайними матеріальними термінами. Як, наприклад, ви можете пояснити людині, яка не має нюху з народження, який аромат у квітучої яблуні? Ніяк! Треба просто понюхати.

Чи є Бог

Таким чином, щоб зрозуміти, як виглядає Бог, його треба просто побачити. Це нескладно, є навіть перевірені способи. Найперший був описаний в Євангелії від Матвія: «Чисті серцем побачать Господа Бога».

Але це ж виклад богословських істин, а що кажуть вчені про Бога? Є Він чи ні? "справжні" вчені говорять, що довести відсутність Бога неможливо. Однак про його існування свідчить весь навколишній світ. Настільки він тонко і скрупульозно влаштований, що найменше відхилення будь-якої фундаментальної складової зробило б неможливим виникнення нашої планети і всього Всесвіту. З тих вчених, які володіють світовою популярністю і відкрито визнають, що Бог є, можна привести наступних: Коперник, Паскаль, Ньютон, Гальвані, Ломоносов, Менделєєв, Павлов, Ампер, Вольт, Мендель, Ковалевська, Філатов, Шредінгер, Бройль, Таунс.

Відео: Убиваю як БОГ - cs: go

До речі, не слід думати, що все те, що існує, можна побачити. Бажаєте приклад? Ось, припустимо, розум того, хто це читає. Ви його споглядали? Чи не лукавте собі, ви його не бачили. Але ж це не означає що розуму немає. Непрямі докази часто виявляються переконливіше безпосередніх.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!