Ти тут

Гординя - що це? Прихована загроза

Про те, що людина - це щось, належне звучати гордо, чули майже всі. Але ж цей принцип, який був на слуху у кількох поколінь, з точки зору віруючого просто страшний. Тому що вселяє нам «необхідність» відчувати себе дуже важливими, тільки тому що ми - люди. Обмовимося відразу - «хорошою» гордості не буває. Буває тільки гординя. Що це таке?

гординя що це

Ще не починаєш читати святоотеческую літературу, за собою гордині не бачиш. Але варто тільки почати, як виявляється, що дуже багато наших мотиви і думки просякнуті гординею, проросли нею. Порівняли себе з колегою, прийшли до висновку, що краще - гординя, прийшли до висновку, що гірше - гординя і заздрість. Хочете перемогти в змаганні - гординя. Що це таке, як позбутися від цього гріха?

Відео: Відповіді на запитання передплатників. Сімейні обов`язки. Гординя чоловіка. Де шукати принца.

Віруючий як менеджер

Взагалі бажано не намагатися себе оцінювати взагалі. Це навіть не справа людей, це справа Бога. Якщо ж ви маєте талант (про що дізналися від оточуючих), то ставитися до нього слід з вдячністю Богові. Сприймайте це як те, то ви керуючий великим маєтком, а тому зобов`язані Богу дуже багатьом. Отже, ваш талант повинен служити Господу максимально. Всі ваші добрі якості - це просто дар Божий, вашої заслуги в цьому немає. І варто тільки погорду досягненнями, нехай навіть в добрих справах - як нагорода від Творця за них може бути «списана».



На скривджених возять не тільки воду

гординя смертний гріх

Відео: Прихована загроза людству в майбутньому. Про що нам не говорять?



Ми не знаємо стан душ один одного, хоча і бачимо чужі гріхи. Цілком ймовірно, що той, хто вас образив, щиро покаявся, а ви пробачити не хочете. У цьому випадку ваше покарання може бути набагато більшим, ніж кривдника. Адже в молитві «Отче наш», коли говорять про борги, мова йде не тільки про гроші, а й про кривдників. Якщо ви не прощаєте, але читаєте цю молитву, як і личить віруючому, кожен день, то ви накликаєте на свою голову великі проблеми. Тому що ви просите Бога ставитися до вас так, як ви ставитеся до кривдників. Бог почує.

провісник гордині

Відео: ШОК !!! ПРИХОВАНА ЗАГРОЗА ВІРТУАЛЬНОЇ РЕАЛЬНОСТІ ...

Гординя - смертний гріх тому, що людина стає сліпим і занадто захищеним від критики, втрачає зв`язок з реальністю. Перед гординею часто приходить марнославство, бажання подобатися і чарувати. так що таке нешкідливе заняття, як читання глянцевих журналів і мріяння, може привести до стану, званому гординя. Афоризми англійців кажуть, що гординя завжди приходить перед падінням. Так що якщо ви підносимо подумки високо, готуйтеся на ганьбу.

А якщо зроблено добре?

гординя афоризми

Як ставитися до своїх досягнень? Як до дару Бога. Якщо вас хвалять за успіхи, постарайтеся не відповідати на ці слова. Похвала - взагалі дуже небезпечна річ, тому що нею нерідко і харчується гординя. Що це означає? Те, що приймати похвали треба максимально нейтрально, щоб хвалить зрозумів, що це - не спосіб завоювати прихильність. Самому хвалити необхідно обережно, оцінюючи зроблене, а не особистість людини. Так ви уникнете незручності в спілкуванні і підозр у лестощів.

Відео: Раби Високих Технологій. Хто Маніпулює людством? Прихована загроза. 07.10.2016.

Гординя - що це? Просто наслідок пошкодженої людської природи. Але з цією хворобою можна боротися посильним постом і молитвою, а також за допомогою постійної здорової самокритики.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!