Ти тут

Конфесія - це особливість віросповідання

У багатонаціональному багатоконфесійній державі цілком можна заплутатися з відмінностями в релігійних навчаннях. Є християни, які сповідують Христа. Мусульмани, які говорять про Магомета, іудеї, які не визнають ні того, ні іншого. Буддисти взагалі далекі від усього цього, вчать про байдужість і нірвані. У чому різниця між усіма цими віровчення і чим відрізняється буддист від баптиста?

Відео: Проходження CIVILIZATION 5 - 20. Денісізм

конфесія це

Питання цілком резонні, але зовсім не складні. Дійсно, існує кілька релігій, які сповідують зовсім різне уявлення про Бога. Часто говорять, що Бог єдиний, але Його по-різному прославляють. Варто лише глибше вникнути в опис Аллаха, щоб зрозуміти, що він і Ісус Христос - дуже різні. Настільки різні, що просто неможливо описувати одна Істота така різна.

Відео: Релігії світу. Римсько-католицька церква

Християнство проповідує Христа. Іудаїзм - це, можна сказати, предхрістіанство. Це люди, які не впізнали в Ісусі прийшов Спасителя і очікують Його пришестя до сих пір.

Мусульмани знають, що був такий великий чоловік - Ісус Христос, але Богом вони Його не визнають, для них Він тільки пророк. Буддизм же взагалі вчить, що особистого Бога немає, а є якийсь абсолют, до якого належить прагнути, в якому слід злитися і повністю розчинитися.

Відео: Будь-яке віросповідання вважає себе єдино правильним



Отже, в світі і в Росії існує кілька різних релігій. Їх відрізняє не тільки Бог, якого шанують їхні послідовники, а й етичні принципи, яким вони слідують. Але і в рамках однієї релігії існує кілька конфесій.

Конфесія - це одна гілка якоїсь релігії, при тому, що існують і інші гілки, тобто конфесії. Такі поділу є на сьогоднішній день в будь-якої релігії. Наприклад, в християнстві найстаріша конфесія - це православ`я, новіша - католицизм, найсучасніша - протестантизм.

конфесії в росії



І православні, і католики, і протестанти шанують Христа. Євангеліє для всіх важливо і авторитетно, але все розходяться в своєму тлумаченні основ віри. Причому кожна конфесія вважає своє тлумачення і вчення правильним і критикує інші вчення. Православні вважають, що католики, які відокремилися від православної церкви приблизно тисячу років тому, не мають рації догматично, мають невірну духовну практику. У свою чергу католикам не подобається зайва консервативність православних, є і деякі догматичні незгоди.

Відео: Віра, релігії, конфесії Казахстану

Але представники конфесій однієї релігії орієнтуються на одні цінності, говорять однією мовою. А ось якщо діалог ведуть представники різних релігій, то, крім загальносвітових цінностей, їх більше не об`єднує, тому домовитися їм вкрай складно.

представники конфесій

Найстарша в іудаїзмі конфесія - це ортодоксальний іудаїзм, існує ще й більш нова течія - хасидизм, а також реформістський іудаїзм.

Іслам теж неоднорідний. Є суннизм, шиїзм і салафізм.

У Росії основна християнська конфесія - це православ`я, хоча є і католики, і протестанти. Російські люди в більшості своїй навряд чи представляють канонічну різницю між течіями. Просто російські звикли до зовнішнього вигляду храмів і типу служби. Різні християнські конфесії в Росії не обмежуються, мають право на існування, свободу проповіді. Практично в кожному великому місті є католицький храм і кілька протестантських молитовних будинків. Раніше приналежність до тієї чи іншої традиції могла коштувати життя (хрестові походи, Варфоломіївська ніч), а зараз люди більш терпимі.

Більшість населення Росії в релігійних течіях не розбирається, а тому догматичний суперечка між конфесіями викличе в кращому разі подив.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!