Ти тут

Кому моляться, щоб вийти заміж, православні християнки?

Відео: Як молитися, щоб вийти замуж.Священнік Ігор Сильченко.

Кому молитися, щоб вийти заміж? Ця тема викликає посмішку своєю несучасністю і наївністю - уж замуж невтерпеж! На перший погляд здається, що це, справді, якийсь анахронізм. Зараз заміжжя далеко не єдиний об`єкт інтересу дівчини - можна вчитися, можна робити кар`єру, можна, нарешті, просто зустрічатися з хлопцем, не зв`язуючи себе шлюбними узами. але така Свобода вибору підходить далеко не всім, і вже зовсім не підходить віруючим дівчатам.

Ще років сто тому, безсумнівно, саме заміжжя і ступінь його успішності задавали напрям усього життя жінки. Власне, вона могла вибирати всього з трьох варіантів - або чернецтво, або заміжжя, або залишитися в "вековуха", Старих дів. Сумна перспектива!

Перший шлях завжди був долею обраних, третій був аналог сучасного поняття "невдахи". Тому - заміж, звичайно заміж! У той час розлучення був рідкісним явищем, шлюб полягав в буквальному сенсі на все життя - до смерті одного з подружжя.

кому моляться щоб вийти заміжНічого поганого в бажанні знайти свою половинку, з точки зору Біблії, немає. Недобре чоловікові бути одному, говорить Бог у другому розділі Книги Буття. Перша заповідь, яку отримали Адам і Єва ще в раю, була: "Плодіться і розмножуйтеся, і наповнюйте Землю". Стан закоханості багатослівно і поетично описує цар Соломон в Пісні Пісень. Апостол Павло говорить про ідеальну любов, яка "все зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить і ніколи не перестає".

Як же хочеться знайти таку любов у своїй родині! Роль заміжньої дами, матері багатодітного сімейства, коханої подруги працьовитого і доброчесного чоловіка завжди була шанованою.



але… тут-то і з`являлася проблема, яка не зникла у віруючій, та й взагалі у кому молитися щоб вийти заміжбудь-якої дівчини і до цього дня - як знайти такого чоловіка? Варто згадати, що у віруючої людини можливості для знайомств і флірту вельми обмежені. Тому Божа допомога, допомога небесного заступника дуже потрібна!

Кому моляться, щоб вийти заміж? Тут ми вступаємо в область біляцерковних міфів - на пам`ять відразу приходить комічне: "Свята Катерина, пішли мені дворянина!"

Відео: Який іконі молитися щоб вийти заміж



Але бабусі при будь-якому храмі обов`язково освітять кожну бажає, якої ікони молитися, щоб вийти заміж.

Непогано згадати, що, напевно, найголовніша чеснота віруючої людини - лагідність і смиренність перед Божою волею. А кому моляться, щоб вийти заміж, як Господеві? Адже віруюча щодня повторює: "Хай буде воля Твоя". І якщо Божа воля поки не привела її до знайомства з майбутнім чоловіком, то, ймовірно, варто проявити саме смиренність і почекати. Можливо, це буде тільки на користь нетерплячої панночці.

По-друге, для віруючої людини абсурдом є вираз "молитися іконі". Моляться НЕ іконі, вона всього лише "зримий образ незримого". Кому моляться, щоб вийти заміж? Святому, відображеним на іконі, у нього просять допомоги і заступництва перед Богом.

Значну частину легенд про те, що, якщо прикластися в певний день до певної іконі, а потім провести який-небудь ритуал, слід відносити до навколоцерковних фольклору, з яким сама церква всіляко бореться.

якої ікони молитися щоб вийти заміжІ все ж, якщо ну дуже хочеться - кому моляться, щоб вийти заміж за гідну людину, православні християнки? Чи є "спеціалізація" у святих, і у кого, крім, звичайно, Христа і Богородиці, просити про щастя в особистому житті? Отці Церкви і слідом за ними парафіяльні батюшки радять просити допомоги і поради у того святого, чий життєвий шлях схожий із власним.

Відео: Якому святому і про що молитися

Християнство знає святих, хто перебував в шлюбі і щасливо прожили добродійне життя. Це батьки Богородиці св. Іоаким і Анна, св. Петра і Февронії Муромських, св. Адріан і св. Наталя, св. Іуліанія Лазаревська.

Якихось спеціальних молитов на цей рахунок немає, але ж молитва йде від серця, а домашня молитва не закута в ланцюги умовності. Тим більше що Христос сказав: "Просіть, і дасться вам-шукайте, і найдете- стукайте, і відчинять вам".

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!