Ти тут

Православна ікона "іоаким і анна": молитва, історія та особливості

Ми часто підносимо свої молитви Господу і Богородиці, незаслужено обходячи увагою людей, які сприяли приходу в світ Спасителя. А їх історія настільки ж цікава, як і повчальна. Зовсім не даремно ікона «Іоаким і Анна» вважається чудотворною. Ви знаєте її історію? Якщо немає, то давайте разом відкриємо, у чому значення ікони "Іоакима і Анни з Богородицею", Кому вона допомагає, хто дивиться на неї з надією.

ікона Іоаким і Анна

Легенда про Анну і чоловіка її Йоакима

У стародавні часи вважалося ганебним не мати дітей, але таке траплялося. Іоаким рід свій вів від царя Давида. Вважалося, що батько його Варпафір отримав знак від Господа про те, що від насіння його правнуків народиться Спаситель світу. Анна була дочкою Матфана. Вона по матері була з роду племени. Ці двоє одружилися і вели праведне життя. Одне тільки нещастя було в їх сімействі - відсутність дітей. Подружжя не впадала у відчай, тому що почуття це не угодно Господу. Вони молилися і чекали, коли з`явиться бажаний спадкоємець. Багато часу пройшло, а дива не сталося. Якось Іоаким вирішив відвезти дари в місто Єрусалим. Після закінчення шляху його чекало страшне розчарування, як грім серед ясного неба, яке вразило в саме серце. Священик не прийняв дари. Він пояснив обтяженому Йоакима, що негоже грішникові робити підношення Богу, неугодні вони Йому. Ймовірно, у священика були свої причини для такого жорстокого поводження, про це легенда не говорить. Але праведна людина відреагував на таку звістку дуже негативно. Він відправився в пустелю, щоб ніколи не бути перед суспільством. Гріх мучив його праведне душу.

ікона святих праведних богоотців Іоакима та Анни

Подружня вірність і борг

Зрозуміти, чим для віруючих є ікона «Іоаким і Анна», можливо лише повністю дослідивши їх історію. Якщо дивитися поверхово, то здасться, що це всього лише розповідь про нещасних людей. Насправді вони є справжніми героями. Але продовжимо. Анна дізналася, як священик образив її коханого чоловіка. Вона стала благати Господа про те, щоб їй був дарований дитина. Жінці не спало на думку засудити священнослужителя, втім, як і її чоловікові. Вони довіряли цій людині, як представнику Господа на землі. Їх релігійні почуття були настільки глибокі, що звичайні для нинішніх людей критичні думки просто не приходили в голову. Подружжя молилися, Анна будинку, а Іоаким в пустелі. Потрібно розуміти, вони брали свою долю такою, яка вона є, не ремствували і не ображалися. І благання їх були почуті. Сталося диво!



ікона зустріч Іоакима та Анни

Про що розповідає ікона «Зустріч Іоакима і Анни»

Подружжю з`явився Небесний Вісник. Кожному цей посланець повідомив, що з волі Всевишнього у них народиться дочка. Але це буде не проста дівчинка. У неї особлива місія. Ставши дорослою, вона народить Спасителя. Небесний Вісник повелів подружжю зустрітися в Єрусалимі. Вони негайно вирушили в це місто. Як і Господь наказав був, в належний час у них народилася дочка. Назвали дівчинку Марією. Як свідчить легенда, незабаром після введення в храм Пресвятої Богородиці отець її помер. На той момент Иоакиму було вже вісімдесят років. Дружина пережила його на два роки. Вона відійшла в інший світ теж в похилих літах (79). Погодьтеся, це справжній подвиг - вірити в чудо до такого поважного віку. Про це необхідно пам`ятати, коли хочете, щоб допомогла ікона «Іоаким і Анна». Історія людей, від яких відбувається Ісус, заслуговує самого уважного і пильного розгляду.

Звичайна подружня пара?



Історія і ікона "Святих праведних Богоотец Іоакима і Анни" вчить християн справжньою щирій вірі. А вона полягає в смиренному прийнятті того, що дає Всевишній. Гріхом вважається опір волі Господа. Потрібно відрізняти земну діяльність і духовну роботу, що не одне і те ж. Подружжя розуміли, напевно, що поява у них дитини малоймовірно. Раз через рік або два не відбулося зачаття, то чому воно стане можливим в старості? А згідно з легендою, дочка народилася у них, коли обом було далеко за шістдесят років. І все ж вони не зневірилися, не розлучилися з надією. Люди свято вірили, диво можливе, воно станеться, коли Господь дозволить. Ось про що ікона «Іоаким і Анна»: не можна впускати в душу смуток. Це почуття несумісне зі справжньою вірою. А Господь завжди дасть саме те, що людина заслуговує.

Відео: Праведним Йоакима і Анни, батьків Пресвятої Діви Марії

ікона анна і Іоаким в чому допомагає

Ікона «Анна і Іоаким»: у чому допомагає?

До цих святих звертаються люди, які мають проблеми у сімейному будівництві. Життями своїми Анна і Іоаким довели милість Господа до тих, хто вірний любові і сподівається на Його допомогу. Тому святих молять про зачаття дитинки, про раду з приводу виховання чада, коли існують проблеми у відносинах з ним. Жінки звертаються до ікони з проханнями про пом`якшення характеру чоловіка. Святі продемонстрували неймовірну вірність і ніжність союзу. Вони понад півстоліття були поруч, підтримували один одного в горі і стражданнях. До них звертаються ті, хто відчуває себе самотнім, маючи чоловіка. Але найбільше молитовних слів звернено до святих людьми, що не одержали Вища благословення на зачаття. Медики ставлять страшний діагноз - безпліддя. Однак є безліч випадків, коли він виявляється помилковим. Потрібно тільки сподіватися на милість Господа і не здаватися, не впадати в зневіру.

значення ікони Іоакима і Анни з богородицею

Як звертатися до святих

Давайте трохи заповнимо загальні прогалини в релігійному вихованні. Людина, як правило, здатний знайти інформацію, до якої ікони йти зі своєю проблемою. А ось опинившись перед ликами святих, втрачається. Шукають люди підказки в молитвословах, не вірять в свою здатність поговорити з тими, до чиєї допомоги вирішили вдатися. А хіба так Ісус учив? Він говорив, що молитва повинна йти з глибини серця. Треба говорити з Богом наодинці, використовуючи свої почуття, довіряючи йому свої проблеми, відкриваючи душу. Тексти, створені багатьма поколіннями талановитих людей, - тільки допомога у вивченні науки спілкування з Господом. Про це подумайте, коли перед вами виявиться ікона «Йоакима і Анни». Про зачатті дитини молити слід всім серцем, перевіряючи Всевишньому прикрості, найпотаємніші страхи, відкриваючи надії. Тільки так можна розраховувати на Його допомогу.

ікона Єгоякима і Анни про зачаття дитини

висновок

За християнською традицією перед іконою про зачаття моляться сорок днів поспіль. Потрібно відзначити, що ніхто не забороняє продовжувати регулярне звернення зі святими. Вивчіть житіє цих людей, проникніться їх проблемами і способами подолання негараздів, які вони вважали вірними. Згодом святі стануть вам друзями, з добротою і співчуттям дивляться на суму, готовими «підставити плече», вислухати скарги, порадіти перемогам і успіхам. Цим людям Господь подарував незвичайну дочка вже в старості. Скажете, що надто довго довелося страждати? Пригадайте народну мудрість, яка говорить про те, що не по силам Господь тягот не дає. І ще впоратися з ними допомагає ласкавим радою або натяком, людини потрібного підводить або шанс будь-якої підкидає. А ви бачите ці знаки або вважаєте за краще занурюватися в зневіру і безвір`я? Пошукайте відповіді в душі, перш ніж підійдете до ікони із зображенням ликів справжніх героїв, що дали світові можливість зустрітися зі Спасителем.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!