Ти тут

Ікона «невипивана чаша»: значення і сенс

Відео: Молитва Богородиці перед іконою Невипивана чаша

Увійшовши в будь-який християнський храм, ми захоплюємося багатством внутрішнього оздоблення, дивовижною акустикою, молитовної атмосферою і, звичайно ж, іконами. Лики всіх святих, Ісуса і Діви Марії дивляться на нас прихильно, з величезною любов`ю, готові вислухати прохання кожного, хто прийшов до них.ікона «Невипивана чаша» значення

Молитися можна абсолютно перед будь-яким чином, головне, щоб у людини була сильна віра в серці і щирі наміри. Адже зображення божих угодників представляють собою віконечка у світ вічності, які відкриваються саме під час молитви. Однак особливою любов`ю на Русі користуються ікони Пресвятої Богородиці. Богоматір і інші шановані святі не є богами, проте їм молитися можна і потрібно, адже вони - друзі Творця, тому доносять до нього наші прохання. Згадайте, що Ісус створив перше чудо на весіллі в Канні Галілейській саме на прохання своєї матері. Церква радить у першу чергу з усіма потребами йти до Всевишнього Господа. Але тим не менш, Святе Письмо звертає увагу на силу громадської молитви.

З давніх-давен люди помітили, що молитва перед певною іконою сприяє отриманню конкретної милості. Кожен іконописний образ Пречистої Діви допоможе позбутися від певної біди або полегшить біль. Так, «Невипивана чаша» - ікона, перед якою потрібно просити про позбавлення від пияцтва і наркоманії. Всі чудеса зцілення досліджуються церквою і записуються в спеціальний реєстр.

Відео: Акафіст Божої Матері на честь ікони Її «Невипивана Чаша»



«Невипивана чаша» іконаІкона «Невипивана чаша», значення якої настільки однозначно, відома з глибокої давнини. Уже на початку четвертого століття такий сюжет зображувався перед престолом Божим. Центральним елементом образу є потир, що стоїть перед Пречистої Марією. Потир - це спеціальна Євхаристійний Чаша для причастя з «кров`ю і тілом» Христа. У цьому артефакті символічно зображується Богонемовля.

Ікона «Невипивана чаша». значення

Відео: Акафіст Пресвятій Богородиці flv



Сенс цього чудотворного образу в тому, що тільки за допомогою Господа і вищих сил можна побороти всі життєві проблеми, в тому числі хвороби тіла і душі. Спілкування з Творцем і угодниками відбувається тільки через молитву з щирим покаянням і причастям. Святе Євангеліє каже, що таке єднання з Богом наповнює людини силами противитися гріху, внутрішнім світлом, який видно в очах праведного людини.

ікони Пресвятої Богородиці

Відео: Скільки читати акафіст іконі Божої Матері Невипивана Чаша. Священик Ігор Сильченко

Ікона «Невипивана чаша» значення має не тільки для тих, хто жадає зцілення від непомірного вживання шкідливих продуктів. Пристрасть винопития, наркоманії та інші шкідливі звички не тільки погіршують наш фізичний стан, вони спустошують душу, ведуть до деградації особистості і до незадоволеності життям і самим собою. Це замкнуте коло, вирватися з якого не під силу самій людині. До бажанням і рішучості необхідна допомога понад, яку можна вимолити перед іконою.

Така ікона «Невипивана чаша». Значення її важко переоцінити сьогодні, коли в світі панує свобода вдач, коли пороки підносяться суспільством як чеснота і норма. Вона нагадує нам про те, що досконалість все-таки існує, і досягти його можна, дотримуючись законів Божим, переданим нам через пророків і вчителів Церкви.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!