Ти тут

Бог. Вірю-не вірю

Навіщо писати про те, про що вже багато разів написано? Для мене це спроба зберегти і систематизувати свої думки. Важливий саме момент часу. Це як фотографія яка повинна відобразити мене, тільки не зовні, а зсередини. Можливо, таким чином, я зможу знайти однодумців і буду охоче брати участь в обговоренні порушених тем. У будь-якому випадку мені здається це цікавим.

Відео: Не вірю в бога, але молю не скотитися в низ

По-перше, хочеться підняти тему віри і релігії. Знову ж висвітлювати я буду свою особисту точку зору на це питання, тому якщо хтось читає мою писанину, прошу сприймати це саме так.

Отже, що я знаю сьогодні.

Існує безліч різних релігій і сект, кожна з яких переконує послідовників в істинності свого походження. У переважній більшості випадків основою релігії служать свідоцтва деяких очевидців про вищу прояві божественних сил. З огляду на це, шукати раціональну доказову базу свідомо безглуздо, що і змушує мене сумніватися.

Як і більшості з нас мені розповіли про релігію в дитинстві. Це була Євдокія Іванівна - моя бабуся. Вона створювала враження віруючої жінки. Часто молилася. Зараз згадуючи її, я розумію, що молитви були для неї більше звичкою, тому що вимовляла їх вона поспішно скоромовкою, як кажуть «не вкладаючи душу». Від неї я дізнався, що Бог - це такий собі добрий і всюдисущий древній дух, який одного разу створив все у всесвіті, населив землю тваринами і подібними собі - людьми. Після чого він же визначив правила існування в його світі людей, залишивши за собою право, безмежно спостерігати за всім, що відбувається, заохочувати і карати за порушення правил поведінки. Це коротко.

Відео: Miss Cat: Не вірю в Бога .. [Пара па: Кліп]

За час існування основних релігій відбулося багато. Люди змогли знайти наукове пояснення походження життя і з`ясували природу багатьох дивовижних явищ. З`явилися і суттєві розбіжності в теоріях науки і релігії. Чим далі ми йдемо, тим більше козирів отримує науковий підхід. Ми цікаві в пошуках нових можливостей, і добре, що серед нас є люди роблять нові відкриття. Послаблює віруючих ще і розлад в рядах, тому що кожна релігія несе нам своє розуміння світобудови.



Я прихильник крайніх точок огляду при розгляді ситуацій.

Наведу приклад. Уявімо собі, можливість поділу суспільства за ознакою прихильності до атеїзму або релігії. Розселимо цих людей на різні континенти, і умовно позбавимо їх можливості комунікації один з одним.

Відео: AMV Есдес Не вірю в бога

Утворюється цілий континент без пропаганди релігії, якої б то не було, включаючи віру в привидів і тому подібного. Поставимо за мету 100% освіченості населення. Діти з`явилися тут не отримають ніякого іншого пояснення життя, крім, встановленого за час раціонального вивчення. У тому числі їм пояснять факт існування суспільства, який не поділяє погляди атеїзму.



Чи бачите ви ущербність цього суспільства? Моральність і людинолюбство мають не релігійну природу. Пояснити дитині принципи соціальної взаємодії зараз можна без релігії. Використовуючи сучасні важелі управління суспільством, вихованням дітей і т.п. отримаємо процвітаюче суспільство. Культура і все її складові, такі як музика, живопис та ін. Дасть можливість природного самовираження людям мистецтва, і емоційний канал для інших людей.

Чи з`явиться черговий місія в цьому світі? Чи посміє хто-небудь тут стверджувати, що бачив одкровення Господнє і знає, що гряде апокаліпсис. Щоб уникнути неминучої загибелі просто повір у це, дотримуйся послані ритуали і відвідуй якусь будівлю, де збираються такі ж присвячені в вищу істину. Головне іноді жертвуй від щирого серця трохи місцевої волюти на розвиток даної установи, щоб дати можливість донести правду до людей і врятувати ще трохи грішних душ.

Як вам такий приклад? Суспільство на іншому континенті не вимагає мого опису ми це вже проходили.

Сьогодні я, народившись в родині християн, в несвідомому віці отримую хрест на пузо, і ангела за плечі. Де вибір? Який вибір, синку? Це істина! просто прийми це і повір. Тільки не смій сумніватися, чи не щось боже покарає і тебе, і нас, та й рай тобі тоді не світить.

Адже люди вірили завжди, і вірили сильно. Кожен вбити готовий був за віру, та й зараз є такі особини. Вікінги за Валхаллу, слов`яни за Перуна, греки за Зевса, мусульмани за Аллаха і т.д. і кожен впевнений у своїй правоті.

У богів є свій рейтинг, як на ТБ. Забули тебе, значить все, пішов геть, дай дорогу молодим. А ті, хто залишився, ділять населення планети між собою. У кожного свій статут, Рай і Пекло, і свій апокаліпсис підготовлений. А якщо я народився християнином, і раптом вирішив змінити релігію? Мене куди? У християнський пекло або мусульманський рай. Маячня повна.

Я хочу вірити в те, що смерть це не кінець шляху свідомості, і нас всіх чекає вічність. Але для мене пояснення збереження душі скоріше ближче до закону збереження енергії. Адже тут ми не маємо вибору, але теплим надію. Якщо я піду, залишивши вакуум, я не зможу шкодувати про це, вирішувати щось і вибирати, я просто перестану бути. А якщо немає, і я, змінивши форму, усвідомлюю себе і продовжу шлях? Я думаю це цікавіше. Однак моя віра в Бога навряд чи дозволить мені уникнути першого варіанту.

Ось так і живу, зовсім переварюю церква, не розумію релігійних поривів мусульман, дивуюся новим законам «про релігійні почуття», прийнятим в Росії.

Церква - древній інститут. Проповідує добро, приходить до нас раніше, ніж навіть школа, вчить прощати і творити. Однак на тілі її зараз більше паразитів, ніж будь-коли. Це древній інститут моралі, заснований на необгрунтованому. Зараз час раціональності. Виховайте своє дитя в любові, дайте дитині здобути освіту і право подорослішати без релігії. Подорослішавши нехай сам вибере собі бога, з нині існуючих. якщо вибере…

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!