Ти тут

За що розіп`яли ісуса христа? Історія християнства

Відео: Навіщо євреї розіп`яли Ісуса Христа?

За що розіп`яли Ісуса Христа? Це питання може виникнути у людини, який або ставиться до цієї події лише як до історичного факту, або робить перші кроки до віри в Спасителя. У першому випадку найправильніше рішення - постаратися не задовольняти свій дозвільний інтерес, а почекати, чи не з`явиться з часом щире бажання розумом і серцем зрозуміти це. У другому випадку почати пошук відповіді на це питання потрібно, звичайно, з читання Біблії.

У процесі читання неминуче будуть виникати різні власні міркування з цього приводу. Ось тут починається якесь розділення. Одні вважають, що кожна людина має право на своє власне прочитання Святого Письма і залишаються при своїй думці, навіть якщо воно в корені відрізняється з думкою інших людей. Це позиція протестантів. Православ`я, яке все ж в Росії є основною християнською конфесією, спирається на прочитання Біблії Святими Отцями. Це стосується і питання: за що розіп`яли Ісуса Христа? Тому наступний правильний крок у спробі розібратися в цій темі - звернення до творінь Святих Отців.

за що розіп`яли Ісуса Христа

Чи не шукати відповідь в інтернеті

Чому православна Церква рекомендує саме такий підхід? Справа в тому, що будь-яка людина, що прагне жити духовним життям, обов`язково розмірковує про сенс подій, пов`язаних із земним життям Христа, про сенс Його проповідей і апостольських послань. Якщо людина рухається в правильному напрямку, то йому поступово відкриваються значення, прихований підтекст Письма. Але спроби з`єднати воєдино знання і розуміння, накопичені всіма духовними і намагаються ними бути людьми, дали звичайний результат: скільки людей - стільки думок. По кожному, навіть незначному питання виявилося стільки розумінь і оцінок, що, як неминучість, виникла потреба проаналізувати і підсумувати все цю інформацію. В результаті вийшла така картина: кілька людей обов`язково висвітлювали одну і ту ж тему абсолютно, майже дослівно, однаково. Простеживши закономірність, нескладно було помітити, що думки точно збігалися у певного роду людей. Зазвичай це були святі, богослови, які вибрали чернецтво або просто вели особливо строге життя, уважніше, ніж інші люди, ставилися до своїх думок і вчинків. Чистота думок і почуттів робила їх відкритими для спілкування з Духом Святим. Тобто всі вони отримували інформацію з одного джерела.

Розбіжності ж з`являлися від того, що все ж жодна людина не досконалий. Ніхто не може уникнути впливу зла, яке обов`язково буде спокушати, намагатися ввести людину в оману. Тому в Православ`ї прийнято вважати істиною думку, підтверджене більшістю Святих Отців. Поодинокі ж оцінки, що не збігаються з баченням більшості, можна сміливо віднести до особистих домислів і помилок.

Про все, що пов`язано з релігією, краще запитати у священика

Для людини, тільки почав цікавитися подібними питаннями, найкращим рішенням буде звернення за допомогою до священика. Він зможе порадити літературу, яка підходить саме новачкові. Можна звернутися по таку допомогу в найближчий храм або в духовно-просвітницький центр. У подібних закладах у священиків є можливість приділити достатню кількість часу і уваги питанню. Правильніше шукати відповідь на питання "За що розіп`яли Ісуса Христа?" саме таким чином. Однозначної відповіді на нього просто не існує, а самостійні спроби пошуку роз`яснень у Отців небезпечні, так як вони писали в основному для ченців.

Відео: мультфільм Він воскрес! -Іісус Живий!

Христа не розп`яли

У будь-якого Євангельського події є два сенсу: явний і прихований (духовний). Якщо дивитися з точки зору Спасителя і християн, то відповідь міг би бути таким: Христа не розп`яли, Він добровільно дозволив себе розіп`яти за гріхи всього людства - минулі, справжні і майбутні. Явна ж причина проста: Христос поставив під сумнів всі звичні погляди іудеїв на благочестя, підірвав авторитет їх священства.



Поклоніння Богу у євреїв, до пришестя Месії, полягала в відмінному знанні і точному виконанні всіх законів і правил. Проповіді Спасителя змусили багатьох людей замислитися про хибність такого погляду на відносини з Творцем. Крім цього, іудеї очікували Царя, обіцяного в пророцтвах Старого Завіту. Він повинен був звільнити їх від римського рабства і стати на чолі нового земного царства. А первосвященики напевно боялися відкритого збройного виступу народу проти їхньої влади і влади римського імператора. Тому було вирішено, що "краще нам, щоб один чоловік прийняв смерть за людей, аніж щоб увесь народ мав загинути" (Див. Євангеліє від Іоанна глава 11, вірші 47-53). Ось за що розіп`яли Ісуса Христа.

в який день розіп`яли Ісуса Христа

Велика П`ятниця

В який день розіп`яли Ісуса Христа? Всі чотири Євангелія одноголосно стверджують, що Ісус був заарештований в ніч з четверга на п`ятницю передвеликодній тижні. Всю ніч він провів на допитах. Священики зрадили Ісуса в руки намісника римського імператора - прокуратора Понтія Пілата. Бажаючи уникнути відповідальності, він відправив бранця до царя Ірода. Але той, не знайшовши в особистості Христа нічого для себе небезпечного, захотів побачити якесь чудо від відомого в народі пророка. Оскільки Ісус відмовився розважати Ірода і його гостей, Його знову повернули до Пилата. В той же день, тобто в п`ятницю, Христа-звірячому побили і, зваливши Йому на плечі знаряддя страти - Хрест, відвели за межі міста і розіп`яли.

Велика П`ятниця, яка буває на тижні, що передує Великдень, є днем особливо глибокої скорботи для християн. Щоб не забути, в який день розіп`яли Ісуса Христа, православні протягом всього року щоп`ятниці дотримуються посту. В знак співчуття Спасителю вони обмежують себе в їжі, намагаються особливо уважно стежити за своїм настроєм, не лаятися, уникають розваг.



де розіп`яли Ісуса Христа

Голгофа

Де розіп`яли Ісуса Христа? Знову звернувшись до Євангелія, можна переконатися в тому, що всі чотири "біографа" Спасителя одностайно вказують на одне місце - Голгофу, чи Лобне місце. Це пагорб за міськими стінами Єрусалиму.

хто розіп`яв Ісуса Христа

Ще одне непросте питання: хто розіп`яв Христа? Чи вірно буде відповісти так: сотник Лонгин і його товариші по службі - римські воїни. Вони вбивали цвяхи в руки і ноги Христа, Лонгин пронизав списом вже холонуче Тіло Господнє. Але наказ віддав Понтій Пілат. Значить, він розіп`яв Спасителя? Але Пілат всіляко намагався умовити іудейський народ відпустити Ісуса, так як він був уже покараний, будучи побитим, і не знайшлося в Ньому "ніякої провини", Гідної страшної кари.

Прокуратор віддав наказ під страхом втратити не тільки свого місця, а й, можливо, самого життя. Адже обвинувачі стверджували, що Христос погрожував влади римського імператора. Виходить, що єврейський народ розіп`яв свого Спасителя? Але євреї були обмануті первосвящениками та їх брехливими свідками. Так все-таки, хто розіп`яв Христа? Чесним буде така відповідь: всі ці люди разом стратили ні в чому не винного людини.

воскресіння Христове

Пекло, де твоя перемога ?!

Здавалося б, первосвященики перемогли. Христос прийняв ганебну кару, полки ангелів не спустилися з Неба, щоб зняти Його з хреста, учні розбіглися. Тільки мати, кращий друг і кілька відданих жінок залишалися з Ним до кінця. Але це був не кінець. Уявну перемогу зла знищило воскресіння Ісуса.

Воздвиження Хреста Господнього

Хоча б побачити

Намагаючись стерти будь-який спогад про Христа, язичники засипали землею Голгофу і Гріб Господній. Але на початку IV століття рівноапостольна цариця Олена прибула в Єрусалим, щоб відшукати Хрест Господа. Вона довго безуспішно намагалася з`ясувати, де розіп`яли Ісуса Христа. Допоміг їй старий єврей на ім`я Юда, який повідомив, що на місці Голгофи тепер знаходиться капище Венери.

Після розкопок були виявлені три схожих хреста. Щоб з`ясувати, на якому з них був розіп`ятий Христос, хрести по черзі приклали до тіла померлої людини. Від дотику Животворящого Хреста ця людина ожив. Величезне число християн побажало вклонитися святині, тому довелося піднімати Хрест вгору (споруджувати), щоб люди могли хоча б здалеку побачити його. Ця подія відбулася в 326 році. На згадку про нього православні християни відзначають 27 вересня свято, яке називається так: Воздвиження Хреста Господнього.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!