Ти тут

Пантелеймон-цілитель. Ікона і прояв її лікувального впливу

Відео: Молитва від пристріту, псування і хвороб

У церквах є образи святих, яким пожертвувані золоті прикраси: персні, сережки. Дарувати порятунок життя або допомогти важкохворим людям здатний Пантелеймон-цілитель. Ікона відображає його прекрасним юнаком. Коротка історія його життя, здатність зцілювати людей і допомогу сучасним віруючим в молитвах - про все це буде розказано в публікації.

Відео: 189

Яку життя прожив святий Пантелеймон-цілитель?Пантелеймона Цілителя ікона

Ікона цього Великомученика сьогодні найбільш шанована серед російських віруючих за її дивовижні здібності до лікування людей. Пантелеймон зображається юнаком з пером (лжиця) в одній руці і скриньки з ліками в інший. Але яка в нього була доля?

Великомученик на ім`я Пантолеон народився на північному заході Малої Азії, в місті Нікомидії. Зараз це місце відноситься до Туреччини, називається місто - Ісмід. Його мати була християнкою, а батько язичником. Після отримання основного освіти юнак навчився цілющим здібностям у Ефросина, який лікував імператора.



За божої волі Пантолеон познайомився з проповідником Єрмолаєм, який навчив його вірі в Бога. Хлопчик ретельно вникав в усі пізнаване, дивуючись здібностям Спасителя зцілювати і воскрешати хворих. Одного разу Пантолеон сам переконався в подібному диво: зверненням до Христа зміг оживити дитини, якого вкусила змія. З того моменту майбутній Великомученик охрестився у Єрмолая під ім`ям Пантелеімон (правильний наголос на «ле»), яке в перекладі з грецького означає «всемілостлів», «лікар від бога». З тих пір милосердний юнак просив про допомогу Небесні Сили, щоб вилікувати людей, які до нього зверталися. Він допомагав кожному з них, приводячи їх до віри. В один прекрасний день Пантелеймон допоміг сліпому людині, яка втратила надію прозріти. Коли до нього повернулася здатність бачити, така подія стало одним з найбільших чудес.

Одного разу лікарі, що не визнавали віри в Христа, доповіли імператору на Пантелеймона, вимагаючи розправи за його сповідання Бога. Коли юнака-цілителя привели до Максиміліану, той повідомив, що лікує ім`ям Ісуса, і попросив дати йому можливість довести це. До палацу привели паралізованого, ослабленої людини, довгі роки мучимося від своєї долі. Як не старалися поставити його на ноги язичники - все було марно. Коли до страждаючого підійшов Пантелеймон і прочитав молитви, той легко встав на ноги і відчув себе прекрасно. Він знайшов віру в Бога і почав славити Ісуса Христа, зцілив його. Однак такий хід подій не влаштував імператора-язичника, який тут же наказав стратити зціленого, а Пантелеймона засудив до серйозних тортурам, примушуючи його відмовитися від Бога.

ікона Пантелеймона Цілителя значенняЮнак не зробив цього. Відбувалися справжні чудеса: все знаряддя, які стосувалися його тіла, ставали абсолютно нешкідливими, ламалися, втрачали жорсткість! Цілителя намагалися обпалювати свічками, але навряд вони наближалися до нього, полум`я гасло. Тоді його кинули в зграю левів, але вони почали лизати йому ноги. Все одно Максиміліан вирішив стратити юнака відсіканням голови за межами міста, під Зів`ялого деревом.



Коли кати збиралися виконати наказ, їх зброю стало м`яким. Вони повірили в Бога і просили вибачення у Пантелеймона. Однак юнак наказав їм виконати те, що велів імператор. Коли все сталося, сталося несподіване: кров перетворилася в молоко, а засохла маслина покрилася плодами.

Ікона Пантелеймона-цілителя. Значення в сучасному житті

Образ цього доброго юнака-цілителя в церквах замолити великою кількістю віруючих. До нього звертаються люди, які втратили надію на порятунок своїх близьких. Вони просять допомоги при захворюваннях, хворобах, адже Пантелеймон присвятив своє недовге життя нещасним, які страждали від недуги. Було чимало випадків, коли милосердний святий посилав з Небес свою допомогу всім, хто щиро просив його про це. На знак подяки віруючі залишають дорогоцінні речі у образу Великомученика, роблять пожертвування в храм. З цієї причини Пантелеймон-цілитель - ікона вважається чудотворною.Святого Пантелеймона Цілителя ікона

Відео: Як Покарати Колдуна?

Сьогодні під час Хрещення, коли відбувається таїнство Єлеопомазання і освячення води, що моляться звертаються до цього милосердному юнакові. Його закликають і в молитві за хворих на туберкульоз людей. Святкування дня цього святого прийнято здійснювати за новим стилем 9 серпня (за старим - 27 липня).

Пантелеймон-цілитель - ікона, що несе в собі два значення

Пантелеймон - так стали називати юнака, коли він став справжнім цілителем. У західних країнах його вважають покровителем усіх лікарів. Однак ім`я, яке носив юнак до хрещення - Пантолеон, не було забуто в православної церкви. Воно перекладається як «лев у всьому». Тому вважають, що Пантелеймон-цілитель - ікона покровителя воїнів, грізного святого. Між ними існує тісний взаємозв`язок: найчастіше отримують рани воїни, і їм більше всіх необхідне лікування.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!