Ти тут

Слов`янські веди. Сварог - бог чого?

Відео: Сварог про слов`ян. Частина 1. Розумне Людство.

Сварог бог чогодавня слов`янська культура сьогодні напівзабутих. Її хотіли навмисно знищити, насильно вводячи християнство: адже віра в сили природи і духів, які населяють світ, що не уживалася з церковними канонами. Однак народна пам`ять живуча. І тепер багато нащадки онуків Дажбога повертаються до своїх витоків, знайомлячись з тим, як жили їхні предки, у що вірили, яких звичаїв дотримувалися.

Відео: Веди 3.Заповеді Бога Сварога.

Сварог - бог чого? Цікавляться цим питанням люди, які тільки починають вивчати слов`янський пантеон. Цим ім`ям східна гілка наших предків називала духу вогню, сімейного вогнища, ковальської справи. Він був великим воїном і небесним ковалем з величезною силою. Правда, варто зауважити, що існують досить суперечливі відомості про нього. Наприклад, іншого персонажа слов`янської міфології - Дажбога (Сонце) називають в Іпатіївському літописі сином Сварога, тобто бога Неба. Інші ж вважають його сонячним покровителем. Слов`янський бог Сварог має і інші імена. Балтійські племена іменували його Сварожичем або Радгостом і поклонялися йому в Ретре-Радгосте (Польща). Атрибутами його були списи і кінь, а також величезний вепр. У Словаччині він був відомий під ім`ям Рарог. Має багато спільного з етруським Велхансом, фінським Ільмаріненом, римським Вулканом.



слов`янський бог СварогХто такий Сварог, бог чого, стає ясно, якщо перевести його ім`я з санскриту. Слово «сварок» позначає «світло, небо», суфікс «ог» перетворює його в коваля. Тому божество можна вважати творцем священного вогню, його хранителем і господарем. Також він протегував розвитку знань: подібно грецькому Гефесту, цей бог подарував кліщі людям і навчив їх плавити залізо і мідь. Сварог встановив перші закони на землі, заповідаючи чоловікам мати тільки одну дружину, а жінкам - тільки одного чоловіка.

Відео: Бог Сварог



Бог сонця Сварог був нащадком хтонических істот Сітіврата і Кр`та, але на противагу їм він володів світлом, вогнем і ефіром. Можна вважати, що собою це божество замінило більш древніх богів-деміургів (як Зевс змінив на Олімпі свого батька Урана) і дало життя новому поколінню. Воно творить руками, без допомоги слів або магії, тому створює світ матеріальний.

бог сонця СварогСварог - бог чого? Оскільки він був покровителем ковалів, то будь-яка майстерня цих умільців, будь горн був його капищем. У цьому місці поклоніння перед кумиром повинен завжди горіти вогонь, присутні металеві предмети. Наприклад, підійде молот, палка-лом, ковадло, адже саме Сварог ввів людей в залізний вік. за це людство приносило йому требу у вигляді сиру і сирників, символів небесних хлібів. А сам ідол може мати зовсім непоказний вигляд: звичайний камінь великих розмірів з нанесеним на ньому знаком вогню. Свято божества відзначають чотирнадцятого листопада, в день християнських святих Кузьми і Дем`яна.

Відео: Веди СЛОВ`ЯН Про Роді Всевишньому - РА - Дажбог - Вишнє - ВІШНУ - Всевишній - СВАРОГ - Ахурамазди

Хто ж такий Сварог, бог чого, достеменно невідомо. Знаємо, що він не увійшов до Пантеон, складений Володимиром до прийняття ним християнства, проте його згадують давньоруські письмові джерела. Швидше за все, це був не сформований кимось персонаж міфології, а збірний образ природної стихії вогню і вогню, прирученого людиною. А перед такою силою людина завжди відчував трепет.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!