Ти тут

Як поминати покійних: випробування любові

Відео: Найкраще поминання покійних - Преподобний Паїсій Святогорець

Серед православних відомий збирач і виконавець духовних пісень-кантів - Роман Тамберг. В одній з його пісень ви зустрінете слова, приблизно означають «за труною лише молиться може допомогти мені, і саме він - справжній друг». Диякон називає посмертну долю людини «бессветной пасткою». Для дуже багатьох християн потойбічне життя стає саме тюрмою, за свідченнями святих. Чим же допомогти пішов з земного буття? Як поминати покійних?

До Страшного Суду можливі апеляції

як поминати покійних

Поки за померлого моляться на Землі, його доля може бути переглянута. Ми не знаємо, що станеться з кожною конкретною людиною після смерті, та й грішно припускати, що та чи інша людина приречений на пекло. Проте, якщо залишив наш близький вів здається нам несправедливим спосіб життя, за нього потрібно благати Бога з особливою ретельністю. Але при цьому обов`язково додавати після молитви про нього коротку прохання пробачити самого молиться, щоб не було гордині.

Дорогі серцю імена

Відео: Коли правильно ходити на цвинтар і поминати покійних?



Як поминати покійних? Є кілька способів допомогти пішли. По-перше, це записки. Всі вони прочитуються хоча б очима, навіть якщо ви не почули молитву про покійного на спільній роботі. Просто вкажіть в записці «на упокоєння» імена своїх хрещених рідних і друзів, використовуючи родовий відмінок. Не прийнято писати в записці більше 15 імен, «вартості» записки в більшості церков немає, просто пожертвуйте, скільки виходить.

В церкві

як правильно молитися православному



По-друге, можна поставити свічку до спеціальних ікон. Якщо ви не знаєте церква, запитаєте доброзичливих прихожан, куди поставити «за упокій». Однак якщо під час служби гасять свічки, то не ставте питання. Це дуже важливий момент, коли не можна відволікати християн. Якщо ви не знаєте, як молитися в церкві, все одно приходьте, поспостерігайте за іншими - і швидко навчитеся. Після служби поговоріть зі скромними і добрими парафіянами - вони будуть раді вам допомогти.

Допомогти можете тільки ви

По-третє, допомога померлому подається у міру добровільного моляться, особливо якщо родичі або друзі просять Творця про милість в храмі. Як правильно молитися православному про милість до його покійним близьким? Можна про себе і своїми словами, головне - щире бажання добра тому, хто сам собі допомогти вже не може. За труною стає неможливим покаяння, вірніше, людина може пошкодувати про грішного життя, але це «не зараховується», якщо при житті він не робив любов до Бога хоча б одним з смислів життя.

Молитву бідного чує Бог

як молитися в церкві

По-четверте, можна принести продукти і кагор в спеціальне місце для пожертвувань. Вони зазвичай лунають бідним в пам`ять про покійних. У піст не можна приносити на переддень молочне і рибу, м`ясо ж взагалі в храм носити не прийнято, ні в пост, ні в м`ясоїд. як поминати покійних, щоб Господь точно почув? Безпосередньо допоможіть бідним людям. Причому краще подавати жебракам біля храму трохи, а допомагати грунтовно знайомим, які дійсно потребують.

Як поминати покійних? У молитовнику ви знайдете потрібні слова. А ще можна звертатися до Творця від душі своїми словами. Бог почує - і зарахує це не тільки померлому, але і вам, як старанність. Втім, як відбувається Суд, ми тільки здогадуємося, навряд чи там панує математичний підрахунок. Але завжди потрібно сподіватися на милість Христа. І на Царицю Небесну, яка допомагає всім, хто просить.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!