Ти тут

Домашні обереги від бід і нещасть: які ікони обов`язково повинні бути в будинку

Відео: 10 кімнатних рослин, які принесуть ЛЮБОВ в ваш будинок

Віра в Господа, в Його силу, допомогу і підтримку присутній практично в кожній людині, навіть якщо він стверджує про свою абсолютну атеїстичної орієнтації. Так уже ми влаштовані, що потребуємо когось більш могутнього, особливо коли знаходимося в форс-мажорних обставин, і ситуація виходить з-під контролю. Напевно, тому і раніше, за часів, коли церква перебувала під офіційною забороною, і вже тим більше зараз, коли доступ в неї відкритий усім, ми тримаємо в своїх оселях ікони і образи святих.

зображення Спасителя

які ікони обов`язково повинні бути в будинкуЯкщо починати перераховувати, які ікони обов`язково повинні бути в будинку, в першу чергу потрібно назвати зображення з ликом Христа-Спасителя. У цьому списку будуть такі відомі образу, як Спас Вседержитель, Спас Нерукотворний, Спас Еммануїл, «Не ридай Мене, Мати» та інші. Такі ікони повинні бути в основі домашніх іконостасів. Їх, а також способу з Богородицею, вибирають найчастіше як вінчальні, сімейні. Зображеннями Спаса з найдавніших часів благословляли на битви російські війська, тому і зараз їх часто поміщають в червоних кутах своїх кімнат військові, як би продовжуючи цю славну традицію. До лику Христа звертаються люди з молитвами і проханнями про зцілення від смертельних хвороб, жорстоких недуг - це ще раз підкреслює, які ікони обов`язково повинні бути в будинку.



Образи Божої Матері

які ікони мати вдомаЛиків Святої Діви, Богоматері існує в християнській іконографії дуже багато. Воно і зрозуміло, адже Марія втілювала собою для звичайних людей нескінченну лагідність і довготерпіння, всеосяжність любов і прощення, м`якість і милосердя, мудрість, біль і любов Матері до свого Дитя. І відповідь на питання про те, які ікони обов`язково повинні бути в будинку, напрошується сам собою. Це і Казанська, Почаївська, Володимирська, Тихвинська Богоматері, і Покрова, і Семистрільна, і «Пом`якшення злих сердець», «Утамуй мої печалі», «Нев`янучий цвіт» та інші. Яка роль їх? До цих образів поспішають з наболілими проблемами жінки, молячись про здоров`я і благополуччя дітей, про устрій своєї частки, про хороше чоловіка і дружною сімейного життя. Просять про сприятливому вирішенні тих чи інших конфліктів. Якщо в положенні, то про вдалі пологи без ускладнень, з появою на світ міцненьких немовлят. Про Божої Матері обов`язково варто згадати, коли сумніваєтеся, які ікони обов`язково повинні бути в будинку. Адже до неї звертаються, просячи про заступництво і клопотання перед Господом за своїх заблуканих чад і рідних, які оступилися, образили, розсварилися, зрадили.



Образ Миколи Угодника

обов`язкові ікони в будинкуОдним з найпопулярніших на Русі святих був Микола Угодник. Його не дарма прозвали Чудотворцем за ту величезну божественну силу, який наділив його Господь. Люди вірили (і вірять), що тільки Святому Миколаю, після Христа і Богородиці, під силу вирішити найзаплутанішу ситуацію і врятувати з, здавалося б, безнадійного становища. Тому, якщо роздумувати про те, які ікони мати вдома, про Чудотворця потрібно згадати в першу чергу!

іменні способу

пройшовши обряд хрещення, ми отримуємо собі особистих помічників - тих святих, великомучеників, імена яких взяли при обряді або в день яких пройшли посвяту. Образа з їх зображенням - так звані іменні. Це теж обов`язкові ікони в будинку, вони є найсильнішими і дієвими оберегами навіть тоді, коли їх безпосередні власники, наприклад, ваші батьки, вже померли. Іменні способу називаються сімейними. Вони містять дуже потужну намолену енергетику і є справжнім порталом в «світ гірський», зцілюючи, втішаючи, допомагаючи нам у наших потребах.

Ставтеся до ікон шанобливо, зберігайте і бережіть їх - своїх великих захисників!

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!