Ти тут

Храм воскресіння христового на "семенівської": соціальна робота, розклад богослужінь

Архітектурною пам`яткою Москви визнається храм Воскресіння Христового на "Семенівської" (станція метро). Будівля собору було зведено в 1855 році на території Семенівського кладовища. У тому ж році, 17 липня, він був освячений першоієрархом РПЦ Філаретом. Храм відкритий для прихожан і по сьогоднішній день.

Загальні відомості

Під чітким керівництвом купця Мушнікова був зведений храм Воскресіння Христового (на "Семенівської"). Фотографій, на яких зображений собор в первозданному вигляді, не збереглося. Однак, незважаючи на істотні руйнування храму на початку XX століття, а також експлуатацію культової будівлі в якості ремонтного комбінату, вигляд його мало змінився.

Храм Воскресіння Христового на Семенівської

У середині XX століття Семенівське кладовище було повністю зруйновано. На місці колишнього цвинтаря розбитий сквер. Відроджувати храм Воскресіння Христового на "Семенівської" почали лише в 1996 році, коли культову будівлю було передано РПЦ. Відновлювальні роботи і реконструкція почалися лише в 2000 році. Від колишньої краси собору залишилися 2 фрески, проте через крихкість і великого відсотка руйнувань зберегти свідоцтва XIX століття не вдалося. Було прийнято рішення про нового розпису храму, яка була успішно завершена в 2006 році.

Первозданний вигляд відтворений за рахунок пожертвувань прихожан. Велика частина території, яка належала до революції церкви, була повернута в патріарші володіння.

Режим роботи

Безумовно, одним з найулюбленіших місць у православних є храм Воскресіння Христового на "Семенівської". Розклад богослужінь з точним часом і по датах можна дізнатися на офіційному сайті собору.



Якщо говорити в цілому, богослужіння проходять щодня. На території храму здійснюють молебні за здоров`я, а також панахиди за покійними. Головна відмінність собору від інших укладено в тому, що саме тут втілена найдавніша традиція - духовний спів. Божественну літургію виконують не тільки священнослужителі, а й звичайні прихожани. Щоб взяти участь в співі, досить отримати у регента лист зі словами і нотами літургії.

Соціальна робота

Храм Воскресіння Христового на Семенівської розклад богослужінь

Соціальна спрямованість діяльності виділяє із загальної маси культових будівель храм Воскресіння Христового (на "Семенівської"). Відгуки прихожан про кризовому центрі носять позитивний відтінок.

Він був відкритий в 2006 році після благословення Алексія II - патріарха Московського і всієї Русі. Будівля розташовується на Патріаршому подвір`ї. Отримати психологічну допомогу можуть як дорослі, так і діти. Крім цього, професійна підтримка буде надана віруючим будь-яких конфесій, а також атеїстів.



Основний упор зроблений на допомогу людям, які знаходяться на перший погляд в безвихідних ситуаціях. Службовці церкви, професійні психологи надають підтримку прихожанам, які втратили близьких людей. Не залишаються без уваги і люди, які хворі соматичними захворюваннями, мають посттравматичний розлади або були заручниками терористів, учасниками природних катастроф, техногенних аварій.

Молодіжний центр

Храм Воскресіння Христового на "Семенівської" йде в ногу з часом. Саме тому на території подвір`я організований молодіжний центр. Православна організація проводить різноманітні заходи, які не тільки наставляють на шлях Божий, а й наповнюють серця молодих людей добротою і любов`ю.

Зокрема, молодіжний центр організовує зустрічі чоловіків і жінок, які націлені на створення сім`ї і народження дітей. Завдяки підтримці віруючих здійснюються паломницькі поїздки по святих місцях, туристичні походи, що здійснюються у вихідні дні. Крім того, на території організований Євангельський гурток, де аналізуються Божественні писання.

Храм Воскреченія Христового на Семенівської відгуки

Поширені в організації і всілякі заходи, які проходять по великих святах. Участь в них можуть брати всі бажаючі, які виявили бажання допомогти парафіянам.

Недільна школа собору

Храм Воскресіння Христового на "Семенівської" займається освітньою діяльністю, яка дозволяє парафіянам зрозуміти суть православної віри. Відвідувати заняття можуть діти від 6 до 13 років. Весь освітній процес в недільній школі відбувається за типом діалогу. Це дозволяє дітям не тільки дізнатися теоретичну основу православ`я, а й задати всі питання, що носять практичний характер.

Храм Воскресіння Христового на Семенівської фото

Для зручності проведення занять на території недільної школи організована бібліотека, є широка відеотека. Програма занять включає вивчення Закону Божого, Нового Завіту, історії РПЦ, а також техніки піснеспіви. Є додаткові курси з вивчення російської та англійської мов, а також гурток рукоділля.

Храм Воскресіння Христового - це не тільки культова будівля РПЦ, але й повноцінний соціальний центр, який дозволяє повністю реабілітуватися страждають і потребують допомоги людям.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!