Ти тут

Стародавня релігія - бог сонця в єгипті

Дорогі читачі, в даній статті ми поговоримо про релігію такою таємничою і повної загадок країни, як Єгипет. боги і Богині цієї місцевості відомі з дійшли до нас міфам. Вірити чи вам у багатьох Богів, Єдиний Божество, Вищий розум або не вірити взагалі, вирішуйте для себе самі. Наша мета сьогодні суто інформаційна.

Відео: Релігія Давнього Єгипту (рус.) Історія стародавнього світу

Вашій увазі пропонується ні хто інший, як Ра - Бог сонця в стародавньому Єгипті. Характерно, що ім`я цього Божества шанували і древні слов`яни. Одразу попереджаємо про те, що бажання сперечатися ми не маємо. Також нам не відомо напевно, хто і у кого перейняв поклоніння певним Богам, яка цивілізація є більш давньою і інші речі, які швидше за лагодять розбрати, ніж несуть знання.

Ми будемо вважати, що Бог сонця в Єгипті - це саме Ра, і йому присвячена наша публікація. Його шанували і шанують по сьогоднішній день, як прародителя богів і царя. Зображувався Ра, як єгипетський фараон і був ототожнений з богом Амоном.

Великий вплив на Мистецтво стародавнього Єгипту надали так звані очі Ра. Їх зображення були виявлені на саркофагах і стелах, бортах човнів, амулетах і одязі.



Створюється враження, що Бог сонця в Єгипті Ра і його очі існували незалежно одна від одної. Перенісся Ра прикрашена божественним уреем, що є правим палаючим оком Бога. Завдяки йому, Ра за переказами може привести ворогів в сум`яття, розсіяти і спопелити їх. Інша ж, ліве око визнається цілющим, що асоціюється з дарами зцілень, лікарським мистецтвом.

Відео: [Боги Єгипту] Шлях Сонця: Ра

Насправді джерела цих вірувань є настільки древніми, що глибини століть і тисячоліть в яких вони заховані, воістину запаморочливі. У дійшли до нас текстах, переказах і легендах Бог сонця в Єгипті Ра і його Око є як би самостійними одиницями. При цьому Око підноситься як в якості якогось артефакту, так і живого героя, що здійснює подвиги і творить чудеса.



Наприклад, відповідно до одного з міфів, Бог сонця в Єгипті створили спочатку Всесвіт, яка радикально відрізнялася від звичного для нас світу. Вона була заселена не тільки людьми, а й богами, а керувалася безпосередньо Ра. Однак жителі з людей замислили скинути верховного Бога. Змова була розкрита і Ра прийняв рішення піддати бунтівників покаранню.

Він зібрав інших богів і поставив їх до відома про людський віроломство. До речі, ці люди були створені саме з Ока Ра. порадившись з богами, Бог сонця в Єгипті метнув в непокірних людей Око. У цій легенді їм була дочка богині, що носить ім`я Хатор (Сехмет). Ось вона і розправилася зі заколотниками і це окрема історія.

Інша легенда оповідає про те, як Ра захищався від свого ворога Анопов. З цією метою він використовував Правое Око, представлене у вигляді Урея. У цьому переказі також бере участь богиня веселощів і радості Басті.

Були випадки, згідно з міфами, коли Бог сонця в Єгипті позбавлявся своїх очей і залишався беззахисним. Одного разу, наприклад, яку ототожнюють з Оком богиня Хатор, образившись на Бога Отця, покинула його і перебувала в пустелі. Там вона прийняла образ левиці, і деякий час подорожувала на самоті. Природно Ра не тільки залишився без захисту, а й сильно нудьгував по дочки.

Відео: [Боги Єгипту] Шлях Сонця: Гор

Правда, цікаво? З очей творили живі створіння, а потім Око виявляється самостійною одиницею, Богинею або Богом і живе автономним життям. Що ж, слід додати, що Бог сонця в Єгипті правим своїм оком мав Сонце, а лівим Місяць. Цілком можливо, що всі ці перекази, міфи і легенди символізують процеси, що проходять у Всесвіті.

Відносно створених з Ока богів і людей, то чи не може бути насправді, що сьогоднішні люди, які населяють Землю, є нащадками деяких божественних істот, а зовсім не мавп? По крайней мере, релігійні вірування практично всіх народів говорять саме про божественне походження людства. Але вирішувати, у що і як вірити надаємо право вам.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!