Ти тут

Для чого роблять обрізання крайньої плоті

Відео: Навіщо хлопчикам роблять обрізання крайньої плоті? 16+

Навіщо роблять обрізання чоловікам? Що це взагалі за ритуал такий? Виявляється обряд видалення крайньої плоті чоловічого статевого члена має глибоке коріння. Ще задовго до початку нашої Ери, до Різдва Христового така традиція мала місце у різних народів Стародавнього Світу. Зокрема мова йде про Єгипті, Близькому Сході.

Відео: Oбрезаніе-Circumcision-Циркумцизія

Обрізання, наприклад, свідчило про те, що хлопчик стає дорослим і може одружитися, обзаводитися своєю сім`єю. У Стародавньому Єгипті обрізання відбувалося над хлопчиками, які досягли чотирнадцятирічного віку. Цей же обряд в Стародавньому Ізраїлі вважав відмінність між віруючими в Господа євреями і филистимлянами язичниками. Самі филистимляни не розуміли, для чого роблять обрізання євреї і категорично відкидали цей ритуал.

Характерно, що єврейське слово, що переводиться, як наречений, має один корінь з арабським словом, що означає обрізання. У біблійній книзі Вихід дружина Мойсея робить обрізання крайньої плоті своєму синові і кидає її до ніг Господа, називаючи Його Нареченим Крові через обрізання.



Для чого роблять обрізання крайньої плоті, згідно з Біблією? Виключно переслідуючи релігійні цілі. Примітно, що не всі дослідники це розуміють. Нібито навіть таким чином віруючі умилостивляли якесь зле божество і замінювали цим ритуалом людські жертвоприношення.

Але навіщо гадати, якщо Біблія є самою найпопулярнішою книгою в світі? Можна просто відкрити цю книгу і подивитися, для чого роблять обрізання крайньої плоті. Уже в першій книзі, Буття можна прочитати про цей обряд, і для чого він призначений. У 17 главі сказано, що таким чином Бог уклав завіт з віруючим в Нього народом, пообіцявши при цьому певні благословення.

Відео: Обрізання крайньої плоті



Тут же сказано, що кожен немовля чоловічої статі у цього народу повинен бути обрізаний восьмого дня від народження. У восьмий день згодом був обрізаний і сам Христос. Тобто, таким чином, євреї вступають в Кровний Завіт з Богом. Що стосується нового Завіту Ісуса Христа, то християнам робити обрізання немає необхідності, оскільки вони вступають в Завіт з Господом вірою в Кров розп`ятого на хресті Ісуса Христа.

Відео: Лазерне обрізання крайньої плоті

Це що стосується віруючих в Бога Єгову, а навіщо мусульмани роблять обрізання? Частина ісламських богословів вважають, що цей ритуал обов`язковий, інші називають його бажаним. Але не секрет, що мусульмани визнають біблійного патріарха Авраама пророком. Ібрахім (Авраам) по суті, є і прабатьком цих народів, будучи батьком Ізмаїла. Сам патріарх піддався обрізання в 99 річному віці, а Ізмаїл в 13 річному.

Пророк Мухаммед, згідно з переказами також заповідав виконання цього ритуалу правовірним мусульманам. Так сказано в збірниках хадисів (переказів) Ахмада і Абу Дауда. На думку деяких богословів Ісламу, обрізання є бажаним, але не обов`язковим ритуалом.

Для чого роблять обрізання крайньої плоті з медичної точки зору в наші дні? Справа в тому, що майже у половини новонароджених крайня плоть- зрощена з головкою їх пеніса. Відділяється вона від головки приблизно на четвертий рік життя дитини, при цьому легко відтягуючись назад. Так відбувається в нормі і в переважній більшості випадків. В інших випадках хлопчикам показано обрізання.

Наскільки це добре, єдиної думки не існує. Проте саме з точки зору медицини така операція захищає чоловіків від виникнення патологій, властивих чоловікам необрізаних. Наприклад, обрізання є перешкодою для запальних процесів сечовивідних шляхів. У будь-якому випадку це питання суто індивідуальний і є аргументи, які свідчать проти цього акту. Обрізана плоть іноді призводить до повної втрати чутливості головки члена, а також провокує появу в складках шкіри органу в районі вуздечки патогенних бактерій.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!