Ти тут

Різдвяна казка: наскільки правдива історія, яку ми чуємо на різдво?

Відео: СПРАВЖНЯ ІСТОРІЯ НОВОГО РОКУ. Вселенська релігія.

Наближається Різдво, і в кожному місті з`являються вертепи з такими класичними деталями історії, як народження Ісуса в яслах, Віфлеємська зірка і волхви. Але які з цих деталей можна назвати історично обґрунтованими?різдво

Брент Ландау, вчений з Техаського університету в Остіні, який займається релігійними дослідженнями, говорить про те, що існує дуже мало деталей в різдвяної історії, які були б підтверджені надійними джерелами. Багато вчених, які вивчають Біблію, вважають розповідь про народження Ісуса неправдоподібним з точки зору історії. Дайте і ми розглянемо деякі моменти розповіді про народження Ісуса, які можуть викликати сумнів.різдво

День народження

Більшість вчених згодні, що Ісус, мабуть, не був народжений в 1 році нашої ери.

Йоганн Кеплер спробував зв`язати його поява на світ з астрономічної аномалією - Віфлеємської зіркою, яка вказувала шлях волхвам, щоб вони могли вшанувати немовляти Ісуса. Його розрахунки прив`язують народження Ісуса до 4 році до н. е., але це, ймовірно, неправильно з точки зору як історії, так і астрономії, на думку археолога Джудіт Вайнгартен. "З огляду на, що Ісус був народжений під час правління царя Ірода, під владою якого знаходилася провінція Іудеї в той час, його поява на світ, ймовірно, сталося ближче до 1 року до нашої ери", - Сказала Вайнгартен.різдво

Точно так же практично жоден з науковців не думає, що 25 грудня (як і 7 січня) - це справжній день народження Ісуса. Історія про його воскресіння, ймовірно, була набагато важливішою для ранніх християн, ніж його походження, і тому дата Різдва навіть не з`являється в календарі до 336 року н. е. Підказки в Біблії, такі як згадка овець, що пасуться на полях, дозволяють запропонувати, що було тепліше, ніж в грудні-січні. Таким чином, Ісус, можливо, народився навесні.історія

Чи може історія про волхвів бути правдивою?



Євангеліє від Матвія описує мудреців, або волхвів, які прийшли до Віфлеєму зі Сходу, щоб вшанувати немовляти Ісуса - «короля євреїв» - з подарунками, такими як ладан. Проте ніякі історичні записи не свідчать про подібних поїздках волхвів в той час, як стверджує Ландау.історія

магічна зірка

Протягом 2000 років багато людей намагалися знайти астрономічні аномалії, які відповідають Віфлеємську зірку. "Майже щороку з`являється щось незвичайне, - сказала Вайнгартен. - Однак рух будь-якої зірки в небі не може вказувати на конкретний будинок, з точки зору науки. Крім того, ця історія не має сенсу, так як волхвам, які нібито прийшли з Єрусалиму, потрібно було пройти всього лише 10 кілометрів, щоб дістатися до Віфлеєму". Навряд чи, з огляду на це відстань, їм би знадобилася дороговказ.

ісус



"Проте слово "зірка" в той час мало більше сенсу, ніж ми приписуємо йому зараз, сказав Бен Уітерінгтон, дослідник з духовної семінарії Асбері, Віллмор, штат Кентуккі. - Стародавні люди думали, що зірки - це живі істоти або ангели. Таким чином, якщо сприймати Віфлеємську зірку як жива істота, яке з`являється у вигляді кулі світла, щоб направляти волхвів, то історики не повинні намагатися пов`язати її з записаним астрономічним подією. Швидше за все, це було чарівне локальне явище". різдво

побиття немовлят

Хоча цар Ірод був відомий як жорстокий і братовбивчий правитель, жоден історик того часу не згадує про «побиття немовлят». Згідно з Євангелієм від Матвія, Ірод нібито вбивав немовлят у віці до 2 років у Віфлеємі. Навіть історик Йосип, який зневажав Ірода і не шкодував деталей, коли справа доходила до описів його звірств, ніколи не згадував про це.

Відео: TJLC Explained: [Episode 13] A Scandal in Belgravia

ісус

Відео: ПОПЕРЕДЖЕННЯ: 8 великих знамень на небі (Russian 8 Super Signs in the Heavens)

Але враховуючи, що в Віфлеємі, ймовірно, було менше 1000 жителів, під час вбивства невинних немовлят могли постраждати три або чотири дитини. Ми не говоримо про вулиці, заповнених тілами мертвих дітей. Але в світі, повному жорстокості і насильства, смерті кількох дітей в сонної селі, імена яких залишилися невідомими, не могли б відобразитися в книгах з історії.ісус

неодружені батьки

Історики, як правило, погоджуються, що Йосип і Марія не перебували в шлюбі на момент зачаття Ісуса. Це ключовий пункт для тих, хто вірить в непорочне зачаття. Ця деталь згадується в багатьох книгах про народження Ісуса, хоча насправді така подія було б скандальним в той час. Це дозволяє припустити, що ранні історії про народження Ісуса відрізнялися між собою.різдво

Хоча деякі вчені сумніваються в достовірності Євангелій, це не означає, що їх автори брехали. Вони могли сприймати історії про народження Ісуса як достовірні, навіть якщо вільно ставилися до фактів. різдво

Незалежно від того, які деталі різдвяної історії вірні, вона має силу навіть в сучасному світі. Навіть якщо ця історія лише наполовину підтвердилася в наш час, кому цікаво знати, що під час народження Ісуса не було ні зірки, ні ясел, ні волхвів? Це цікаво хіба що історикам, а також тим, хто хоче чимось виправдати відсутність у себе духу Різдва.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!